On-line handel i Thailand – nogle tips

On-line handel i Thailand eksploderer i disse år. Vi synes, at det fungerer rigtig godt, og med en relativ lav fragt – eller ofte gratis fragt – så er det en nem måde at skaffe sig varer på her i landet.

At handle i Thailand

Det tager ofte MEGET lang tid at handle i Thailand, hvis man skal bruge noget lidt ud over det almindelige. Altså ikke nødvendigvis dagligvarer, men hvis man feks. skal lave et lille projekt i hus eller have, så kan det være en stor udfordring at finde de rigtige ting. Her i Hua Hin har vi nogle gode byggemarkeder i oplandet som Home Pro, Thai Watsadu i Cha-Am eller Global House i Pranburi. Men som det ofte er i Thailand, så er det lidt Same-Same, og skal man bruge noget uden for deres sortiment, så skal man ud og lede.

Her i Thailand er butikkerne ofte små med lidt rodet sortiment, men finder man det rigtige sted for 3/4″ bøjninger i blåt vandrør, så er det jo nemt nok. Men sådan er det ikke altid. Vi har lige prøvet eksemplet: Man kan kun købe store bøtter alkydmaling, hvis man vil have halvmat maling. Den lille bøtte kan man kun få med super-glossy maling….. Sådan er det. I alle forretninger……Så kan man køre fra Herodes til Pilatus for at finde det rigtige, og det tager bare lang tid.

Ofte kan man heller ikke få ordenlig information om tingene i en fysisk forretning. Det kan enten være pga. sprogbarriere eller fordi ekspedienten ikke ved en høstblomst om varerne.

Internet handel i Thailand

Internethandlen i Thailand brager frem lige nu. Bare i løbet af de sidste par år er der dukket masser af webshops op, og vores erfaring er 100% positiv. Vi har ikke oplevet noget skidt, men vi har da godt nok læst om folk, der ikke har fået deres varer eller lignende.

Mange ting er billigere på nettet – nogle MEGET billigere, og så er det jo bekvemt at få tingene bragt til døren. Nogle gange leder man bare efter noget, som ikke er til at finde. Jeg ville gerne fylde vores fyrfadstændere op med gas – det var helt umuligt at finde, men det lykkedes på Lazada. Der fandt vi også bageriste og klorhexidin mundskyl.

For at undgå slemme oplevelser, hvor varen ikke kommer frem, kan man vælge COD  – altså cash on delivery. Hos Lazada feks. findes det på en del produkter. Det er på godt dansk sendt pr. efterkrav, og så betaler man først, når man står med varen i hånden. Det er jo ikke så tosset.

Fragten er nogenlunde billig, men at finde din adresse i Thailand kan være en udfordring – det kan du se mere om her. Har man først har lært den lokale postmand, Kerry-mand eller DHL dame, hvor man bor, så kører det dog bare. Vi har fået alt muligt leveret lige fra hårbånd til ventilationshætter! De par retursager vi har haft, har fungeret perfekt, og hos Lazada skal man bare hen i den lokale 7-11 med pakken for at returnere den. Det er da nemt!

Webshops i Thailand

Her kommer en lille liste over webshops, som er fine at bruge her i Thailand. Der er tonsvis af andre efterhånden, og vores erfaringer er rigtig gode.

lazada.co.th         man kan sætte sproget til engelsk i højre hjørne
De har ALT mellem himmel og jord fra krydderier til gummibåde. God returservice.

https://th.alibaba.com/
Det samme her – de har alverdens ting. Mere business-to-business.

homepro.co.
Thailands svar på Silvan – de har ofte nogle gode tilbud

central.co.th
Department store med stort udvalg

https://paleorobbie.com/
Økologisk kød, grønsager og andre spændende ting.

Her er tre meget store, som jeg ikke selv har prøvet:

https://th.aliexpress.com/

https://shopee.co.th/

https://www.kaidee.com/

Der er også masser af webshops med tøj og sko, elektronik og bøger – ja og tusind andre ting. Og har man brug for det, så kan supermarkederne også levere i nogle områder af landet. Det gør feks. Tesco, Villa Market og Big C.

Savner man nogle danske/nordiske sager, kan de skaffes her:

Ikea – Ikea Thailand                    

Jysk – Jysk Thailand

Condrads Deli – Conrads Deli

 

6 thoughts on “On-line handel i Thailand – nogle tips

 1. Du bliver da ikke ved med at dele dit pis? Hold det for dig selv, og ikke dele det på FB!

  1. Hej Peter Pan, nu har du skrevet til mig ad flere omgange omkring min blog. Jeg synes ærlig talt, at verden kunne være stor nok til os begge. Hvis du har et problem med, at jeg deler ting på Facebook, så skal du bede admin på Facebook siden om at tage affære. Hvis man i gruppen ikke ønsker mine indlæg, er det helt i orden. Men nu kunne det jo være, at andre havde end anden mening end dig. Og sidst men ikke mindst – der er sørme ikke nogen, der tvinger dig herind, så hvis du kunne finde et andet sted at skrive dine “hyggelige” indlæg, så ville det være skønt. God dag til dig og MØJN.

  2. Er lige tilflyttet suger alt til mig bare bliv vedDer er også mange mærkelige mennesker i Danmark, måske Peter Pan bare skulle pakke kufferten og komme til DK i en fart✈️

   1. Tak Claus. Dejligt at høre, at du kan bruge det til noget. Jeg ved heller ikke, hvorfor nogle mennesker finder fornøjelse i den slags. Mange tak for din kommentar!
    Venlig hilsen
    Janne

 2. Hej. Er der i Thailand nogle gode billige hjemmesider, som sender til Danmark ? God sommer

  1. Ikke rigtigt – der findes nok nogle, men her i Thailand er man ikke vanvittig gode til hjemmesider – de er mere til Facebook og Line. Desuden risikerer man at få told på sine varer, når de kommer til Danmark, og så er det ikke så billigt mere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.