Håndværkere og sikkerhed i Thailand

De fleste mennesker, der har besøgt Thailand har observeret hasarderede scenarier i enten trafikken,  eller i hvad håndværkere går og laver. Sikkerhed i Thailand er der generelt set ikke så meget af. I de vestlige lande er vi underlagt alverdens regler, så kan det forekomme gruopvækkende, hvad man kan finde på feks. her i Thailand – her bare i et lille renoveringsarbejde.

Et af de mere almindelige fænomener i Thailand er mænd, der kravler rundt i bare tæer oppe i det virvar af de kabler og ledninger, der udsmykker de fleste gader i byerne. Mændene er kommet derop på en lille pindet bambusstige, og så skal de lige finde fiberen til nr. 34, som ikke har betalt deres regning – kablet skal klippes.

Et andet eksempel er de folk der bygger huse – gerne med flere etager. De kravler rundt på et stillads lavet af bambus, og det er lige før vi andre får et sug i maven, når vi ser det.

Men thaierne klarer det jo i det fleste tilfælde helt fint – bare på deres måde.

Det er billedet ovenfor et godt eksempel på. Vores maler og to flisemænd biksede og baksede med et stillads, der i virkeligheden var for stort til vores repos. Vi to danskere måtte simpelthen begge forlade lokalet undervejs, for vi kunne bare ikke holde ud at se på det. Først kørte maleren afsted på sin motorbike og kom tilbage med nogle sten. Så hentede han ståltråd og til sidst kom han så tilbage med nogle andre forlængerstykker, så han kunne lave en noget mere sikker base end det, man ser på billedet.

Nu står stilladset fint og godt. Det gav godt nok lidt skrammer hist og pist, men hvad – de er jo ved at male!

Afdækningen er også flot lavet, og her skal man altså ikke drikke en øl for meget, inden man skal i seng!!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.