Solen skinner stadig i Hua Hin….

Regntiden i Thailand startede officielt i sidste uge, og mange steder i Thailand har det også regnet helt vildt. Rigtig Monsoon. Her i Hua Hin er fænomenet endnu ikke rigtigt nået frem endnu i år.

Vi har en lille Netatmo station, som er en wifi sensor, der viser temperatur, regn, luftfugtighed mm. til mobilen via en app. Den er tilgængelig her på siden også – bare ikke lige fra en mobiltelefon.

Den gemmer statistik, og man kan nu se, at ihvertfald her hos os har første halvår af 2019 været vejrmæssigt meget forskellig fra 2017 og 2018.

 

Danskere, Thaier og Vejret

Man siger jo, at danskere taler rigtig meget om vejret. Det er nok rigtigt, og det skyldes nok, at Danmark er et land, hvor der kan være møgvejr en hel sommer – og det flere år i træk.

Her i Thailand taler de altså også meget om vejret. Mest når det er for varmt, og ret sjældent fordi det regner. De thaier vi kender siger, at de hellere vil have regnvejr end det helt varme vejr. Det forstår man sådan set godt, hvis det ikke var fordi at regnen nogle gange kommer så voldsomt, at man kan blive ret bange.

Lyn, torden og oversvømmelse hører med til regntiden her i landet, og det må man tage med.

Hua Hin statistik 2017 til nu

Her er en oversigt over temperatur og regn fra 2017 til 2019 her hos os. Der har lige været et enkelt “teknisk uheld”, men ellers viser det jo, at vi har fået meget lidt regn i 2019. Og det har været rigtig varmt. Jo tak, det har vi også mærket på elregningen, for vi kan på visse tider af året sagtens sove om natten uden air-condition, men det er ikke gået så godt i år.

Men ingen tvivl om, at temperaturen har været høj og regnmængden lav i Hua Hin i 2019.

     

Som feriested er Hua Hin derfor i de fleste år ideel – der er masser af sol, en dejlig havbrise, og skulle det regne er vandet lunkent.

Men mon ikke regnen kommer til Hua Hin også. Og så er der en halv meter vand i gaderne nogle steder. Så sejler alt barkflis i haven ud på vejen, og dykkepumperne skal i gang igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *