Et hus har godt af gæster

Et af vores valgsprog gennem årene har været: Et hus har godt af gæster. Det betyder ganske enkelt, at vi arbejder bedst under pres, når det gælder husprojekter. Med en handyman i huset, så er der altid gang i et eller andet projekt. Stort eller småt. Og hvis man ikke passer på, får man gang i lidt for mange projekter ad gangen, og måske mister man lige fokus på et projekt i et stykke tid.

Vi skal snart have sommergæster – faktisk får vi en masse dejlige gæster hen over hele sommeren, og så vil vi selvfølgelig gerne få det hele til at være så dejligt som muligt for dem. Derfor stod gæsteværelserne for tur i år. Et lille malerjob, som vi var nødt til at hyre folk til pga. en meget høj trappeskakt. Det lille malerjob udviklede sig så til nyt gulv, og vores projektleder – iøvrigt en meget kompetent og sympatisk thai kvinde med ben i næsen – klarede til UG at skaffe GODE folk i en fart.

Håndværkere i Thailand

Her i Thailand koster håndværkerne ikke nær så meget at hyre som i Danmark. Det er faktisk utroligt billigt at få nogen til at bygge, renovere, reparere osv. En dagløn for en byggearbejder her ligger typisk på 400-500 baht om dagen. Altså i omegnen af 100 kr. – og det er fra kl. 8 til kl. 17.00 eller 18.00.

Håndværkerne her er som regel utroligt flittige og de arbejder virkelig hårdt – ofte under virkelig vanskelige vilkår. Arbejdstilsyn er der ikke noget der hedder, og de arbejder med værktøj og maskiner uden nogen form for beskyttelse. Det vænner man sig som dansker vist aldrig til.

Når man skal have lavet et projekt, får man for det meste en fast pris på projektet fra et (enmands) firma – det koster lidt mere end at hyre håndværkere selv, men det er ikke særlig nemt. Vi har prøvet at have håndværkere, som kun havde en svejser og en hammer. Resten af grejet måtte vi lægge til.

De håndværkere, der har malet og lagt fliser her hos os, havde rigtig meget grej selv, men de var imponerede af handymandens elhøvl og skraberne til at fjerne maling på vinduesruderne.

Et hus har godt af at få gæster

Tilbage til emnet. Vores hus har rigtig godt af, at der snart kommer gæster, og selv om håndværkerne nu er rejst igen, så er der stadig en masse, der skal gøres. Vi bliver i virkeligheden nok aldrig færdige. Men det var nok i virkeligheden også en stor bevæggrund til at købe netop dette hus. Her er masser af projekter til den glade hobbyman – og hans kone!

Billedet øverst viser, at jeg nu har fået fliser op i mit køkken. Køkkenet stod færdigt for ca. 1 1/2 år siden, men så kunne vi ikke finde de rigtige fliser, og da vi fandt dem, fik vi dem ikke sat op. Det ordnede de gode håndværkere lige.

Og her ses et andet projekt, der har været undervejs i længe. Vaskemaskinen skal flytte ud af værkstedet og ind i mit thai-køkken. (her i Thailand har man ofte to køkkener – et inde og et ude til det grove) Så får handymanden værkstedet får det for sig selv. Dejligt ikke?

Nu har vi prøvet at få lagt fliser, der bliver banket i med en gummihammer, at man godt kan fuge med silicone i våd alkydmaling, at man kan male, mens man hænger i en arm – og ikke mindst, at man kan male omkring downlights med en pensel på et langt skaft UDEN at svine. Tak til håndværkerne – vi skal videre!

2 thoughts on “Et hus har godt af gæster

  1. Hej.
    Jeg følger din blok med stor interesse. Det er spændende at læse om Jeres liv i Thailand, og jeg syntes du er enormt god til at fortælle om de udfordringer i møder. Jeg har søgt efter om der skulle være en artikel om hvordan i bor. Flyttede I i lejet hus, eller har I købt Jeres eget. Som jeg forstår det kan man som Dansker ikke eje en ejendom i Thailand? Det er dog ikke lykkedes mig at finde noget sådan, findes det i blokken?
    Har du skrevet noget om, hvad man skal forvente det koster at bosætte sig i Hua Hin?

    1. Hej Leo, tusind tak for de pæne ord. Jeg har ikke lavet et indlæg om at flytte til og bo i Thailand endnu, men det vil jeg gøre. Det er jo et ret vidt begreb at flytte til Thailand, det er et kæmpe land med boliger i stort set alle standarder lige fra træhytter til kæmpe pragtvillaer – og med beliggenhed ved siden af en rismark i Nordthailand eller med havudsigt på Phuket. Derfor er det heller ikke nemt at sige noget præcist. Men som nævnt, vil jeg lave et indlæg om emnet. Tak igen for din feedback.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *