10 ting du som turist måske ikke ved om Thailand

Her kommer en liste med 10 ting, som du måske ikke ved om Thailand, når du kommer her som turist. Det drejer sig i dette indlæg om skik og brug men mere omkring lovgivningen i landet.

Nr. 1 – Rygning er forbudt mange steder

De fleste af de store strande har i dag rygeforbud, og det er angiveligt fordi, der var alt for mange cigaretskodder i sandet. Der er lavet en kæmpe rapport om det her, og det er jo beskæmmende, at folk ikke kan finde ud af at samle deres eget skrald sammen. Her i Hua Hin gælder det både Hua Hin Beach og Takiab Beach.

Straffen er ret hård – bødestraf på op til 100.000 baht og/eller et års fængsel.

Desuden må man ikke ryge på offentlige steder, barer og restauranter, og man skal 5 meter væk fra indgangen for at ryge. E-cigaretter er MEGET forbudt og man kan komme i fængsel i 10 år for at medbringe sådan en fætter. En fransk dame blev deporteret i februar 2019 for at medbringe sådan en.

Nr. 2 – Onsdag er lukkedag på stranden

Strandstole og butikker havde for nogle år bredt sig til 100% af stranden mange steder, så man næsten måtte gå ude i vandet for at komme på langs af stranden. Så da militærjuntaen kom til magten i 2014, blev der godt nok ryddet op. På Phuket og i Hua Hin blev alle ulovlige små boder/butikker blev fjernet, og der måtte kun være solstole på 10% af strandområdet. Så kommer man til stranden på en onsdag, og alt er øde, så er det altså ikke fordi jorden er gået under.

Nr. 3 – Alkoholsalg

Butikkerne må kun sælge alkohol mellem 11 og 14 og igen mellem 17 og 24. Og så er der en del “alkoholforbudsdage” som knytter sig til religiøse helligdage og ved valg. De fleste restauranter og barer har kun bevilling til kl. 24, men så kan man også komme hjem og få sin skønhedssøvn. Se mere om alkoholreglerne her.

Nr. 4 – Påklædning

De fleste ved vist efterhånden, at man skal være tækkeligt klædt på i templerne og på offentlige kontorer. Men vidste du, at man ikke må køre bil i bar overkrop? Det giver nok sig selv for damerne, og hvor mange mænd ville køre rundt i sin Suzuki Swift i bar overkrop i Danmark? Bøden er nok ikke så stor, men lad alligevel være.

Nr. 5 – Sexlegetøj

Det er forbudt at besidde sexlegetøj – ja, du må selv tænke dig til, hvad det kan være, og husk, at det er besiddelse og ikke salg. Straffen kan også være pænt hård, og det er ikke i den gode forstand. Rent faktisk er der et parti (Tai Rak Tam), som stiller op til valget her den 24. marts 2019 med et program om, at det bør være lovligt. Her i Thailand er der masser af gummiplantager, og det kunne give en god omsætning til landet at fremstille den slags, og så kan man undgå alle mulige sexualforbrydelser og overgreb.

Nr. 6 – Droner

Hvis man skal flyve med en drone i Thailand, skal man have en licens. Det kan man godt få, og det er nok det klogeste, når straffen kan være bøde på 100.000 baht og/eller 5 år i fængsel.

Nr. 7 – Identifikationspapirer

Loven i Thailand påbyder faktisk alle udlændinge at have passet på sig altid, mens man er i landet. Der er skrevet meget om dette, og guvernørerne i de forskellige regioner siger også forskellige ting. I virkeligheden drejer det sig jo om, at man skal kunne identificere sig, hvis man på en eller anden måde kommer i kontakt med myndighederne, feks. politiet. Meget her i landet er op til den enkelte – feks. politimand eller integrationsmedarbejder, så bedst er det, hvis man har passet på sig. Eller en kopi, og så kan man jo se, om man kan overbevise politiet om, at det er nok.

Nr. 8 – Gambling eller spil

Der er ingen kasinoer i Thailand, og spil er som hovedregel forbudt. Man har en statslig Lotto, og det er det eneste udover lidt hestevæddeløb. Man ser ofte sælgere gå rundt på gader og stræder med små “bakker” med lottokuponer. Spillekort er ikke ulovlige i Thailand, men der er høj skat på dem, og man må kun eje max. 120 spillekort. Til gengæld er det forbudt at spille om penge – og det gælder også turisterne. Så ikke noget med at spille 500 ved poolen med 100 baht sedler som indsats! Straffen kan være op til 1.000 baht og 1 års fængsel.

Det skal også lige nævnes, at man skal have en licens for at have en dartskive på et offentligt sted, som feks. i en bar.

Nr. 9 – Undertøj

Det er ikke tilladt at forlade huset uden undertøj, og det kan man jo sige i mange tilfælde også er en rigtig god ide.

Nr. 10 – Øl-selfies

Det er ikke tilladt at lave selfies med alkohol, feks. en øl og poste dem på nettet eller Facebook. Straffen kan være op til 1 års fængsel og/eller en bøde på 100.000 baht. Denne regel er også indført af militærjuntaen, som ved samme lejlighed afskaffede “ølpigerne”, som er piger i bryggeriets “uniform”. De sørger for gæsterne i barer og restauranter. Det forbud har de så ikke hørt om, for de findes stadig alle steder – eller også har de fået tøjet i en genbrugsforretning.

Som det kan ses, kan thai lovgivning være lidt tricky i forhold til, hvad man er vant til fra Danmark. Og da det igen er op til den enkelte politimand at fortolke loven, så oplever ikke alle det samme. Og så har man en tendens til at “glemme” en bestemt paragraf, indtil den pludselig skal håndhæves igen efter flere års “dvale”.

Nu lyder det hele så negativt, men det er det ikke. Bare husk, at man kommer længst med at opføre sig ordentligt i Smilets Land.

 

4 thoughts on “10 ting du som turist måske ikke ved om Thailand

  1. Ved sgu ikke rigtigt, noget er ok og andet ikke godt
    Det med e cig er totalt latterligt, hvorfor starter de ikke bare deres egen produktion hvis det er for at beskytte deres tobakskompani

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.