Bilreparation – pris i Thailand

At sende sin bil på værksted i Thailand er en helt anderledes “fornøjelse” end i Danmark. Og her mener jeg udover supergod kundeservice også prisen! I dag fik vi skiftet tætningsliste i bagdøren til en pris, man næsten ikke kan forstå.

Ny bil og vedligehold

Vores Honda, som vi købte som ny sidste år, bliver kørt ned på den lokale bilvask, når den bliver for beskidt. For den formidable sum af 250 baht (50 kr.), bliver den vasket udenpå og gjort ren indeni, så den fremstår som helt ny. Hvis man vil betale 740 baht (150 kr.), så får man undervognsvask, motorvask og lakforsegling samt polering. Det tager omkring 2 timer for 4 mennesker – og det er altså ikke fordi de ikke er effektive. De farer simpelthen rundt, og bagefter ligner bilen en million igen, og dufter endda som ny.

Meen – måske har de haft lidt for travlt sidste gang, for tætningslisten til bagsmækken var altså gået i stykker, og det er jo ikke så fedt i en næsten ny bil.

Reparation og pris

Vi bestilte en ny tætningsliste ved sidste serviceeftersyn (som iøvrigt kostede ca. 1000 baht)

I dag skulle den så sættes i, og regningen lød på

18 minutters arbejdstid 145,50 Baht
Ny gummiliste 477 Baht
+ moms 7%

Ialt 666,08 baht. (ca. 130 kr)

Altså det kan man jo næsten ikke fatte som dansker. En timeløn på 485 baht (ca. 100 kr.)og så på et autoriseret værksted.

I Danmark var den reparation jo sandsynligvis endt i et par tusind kroner. Eller også kørte man vist bare rundt med en defekt tætningsliste, hvis det ikke ligefrem regnede ind i bilen!

Du kan se mere om at eje bil i Thailand her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *