Vilde elefanter tæt på Hua Hin – Kui Buri National Park

Hvis man er heldig, kan man se vilde elefanter tæt på Hua Hin. Kui Buri National Park ligger 5 kvarters kørsel fra Hua Hin, og her kan man blandt andet se vilde elefanter.

Kui Buri National Park

Kui Buri nationalpark ligger 5 kvarters kørsel fra Hua Hin, og mange tour udbydere har en tur til parken. Man kan også bare booke en taxi eller minibus og tage dertil selv – eller hvis man har mod på det – køre derud selv. Man kører ca. 60 km sydpå på hovedvejen fra Hua Hin og drejer fra ind i landet mod Myanmar.

Når man kommer derned, skal man køre efter Kui Buri Wildlife Watching. Deres hjemmeside er her.

Lige pt. koster det 200 baht for voksne at komme ind + 850 baht for at leje en jeep. For thaierne koster det kun en brøkdel, men sådan er det her – I Thailand er det altid billigere at være thai end udlænding!

Man booker sin tur ind i parken i huset (Visitor Center) til højre for toiletterne, og så er det ellers bare afsted. Man skal lige igennem et “fodbad” for at komme ind – det er for at undgå, at besøgende bringer sygdomme ind i parken. Så op i en jeep med bænke, og afsted det går!

Elefanter i Kui Buri

Der findes omkring 300 elefanter i nationalparken, der er ca. 1000 km2 stor. Parken støder op til grænsen mod Myanmar, og når man kommer længere ind i Thailand, går parken over i ananasmarker dyrket af lokale farmere. Det giver sine problemer, for elefanterne kender ikke forskel på park og landbrug, og de er vilde med frugt! For at holde elefanterne væk fra yderområderne, arbejder man nu på at sørge for rigeligt føde og vand inde i området. Nogle elefanter der tramper rundt og snack spiser på en mark kan være ret ødelæggende.

Elefanter ser søde ud – men tag ikke fejl. Det er et vildt dyr, som passer på sit territorium og sit afkom, og man skal ikke undervurdere, hvad der kan ske i nærheden at sådan et dyr, der vejer flere tons.

Safaritur

Så hopper man op i jeep’en, og så kører man afsted på en tur ad grusveje rundt i landskabet – den tager mellem 1 og 2 timer. Hvis der er tegn på regnvejr, så medbring en billig regn-poncho fra 7/11 til 30 baht. Der er flere stop undervejs, men dukker der elefanter op, stopper jeep’en, og man kan tage fotos og nyde synet og stilheden.

Parken er åben fra 14.00 til 18.00, og jo senere man kommer, jo større er chancen for at se elefanterne. Her i perioden fra maj til december yngler elefanterne, og så skulle chancen for at se dem dale. Det gik dog over al forventning på vores tur til parken.

Vores tur for nogle dage siden foregik i silende regn, men det var måske også årsagen til, at vi faktisk så rigtig mange elefanter. De skærmer sig som regel mod solen, og når det regner, går de også i læ under et træ. Vi så flere flokke af hunner med unger, og vi fik også set en kæmpestor hanelefant helt tæt på – og sådan en er ikke ufarlig. Vi fik ikke et billede af den, men på nethinden ser jeg stadig en gigantisk hanelefant kigge mig lige i øjnene på 30-40 meters afstand. Føreren af jeep’en skyndte sig at køre os lidt væk for at undgå at irritere den.

Andre dyr i parken

Der findes selvfølgelig også andre dyr i parken. Blandt andet findes en form for okse, der hedder Gaur, vildsvin, leoparder og aber.

Meeeeeeen – man kan altså også besøge parken uden at se en eneste elefant – eller andre dyr for den sags skyld. Men det er forsøget værd – om ikke andet kan man nyde det skønne landskab.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.