Kan man få tiden til at gå som pensionist i Thailand?

Hvad kan man lave, når man er pensionist i Thailand? Nogle har svært ved at forestille sig det – andre overhovedet ikke. Men det har man da forhåbentlig overvejet, inden man flytter til et andet land, for at pensionere sig.

Hvad vil du lave?

Det er et spørgsmål, som jeg fik rigtig tit i Danmark, mens jeg stadig arbejdede. Hvad vil du lave……? Jeg vil da bare gerne lave det, jeg ikke har haft tid til i de sidste mange år, mens jeg har arbejdet. Jamen, det kan du da ikke stilles ved! Kan jeg stilles – ja for dælen da!

Det er jo i dagens Danmark næsten sådan, at man SKAL arbejde for at bruge sit intellekt og sin krop, men det passer jo slet ikke. Når man “bare” har siddet på kontor i årevis, så er det faktisk fedt, når man prøver at være fysisk træt. Man kan jo også udfordre sin hjerne på andre måder end med systemarbejde, regneark, at drive en forretning eller noget helt andet. Når man i årevis har været fysisk træt efter hårde arbejdsdage, er det måske fedt at få tid til at nørkle med en hjemmeside, akvariefisk eller at lave frivilligt arbejde.

Arbejde eller pensioneres i Thailand.

Vi er jo allesammen forskellige. Hvis man tænker, at man gerne vil arbejde, til man styrter om, så er Thailand nok ikke det rigtige sted. Som i Danmark er der mange krav for at få en arbejdstilladelse, og den skal i de fleste tilfælde også fornys hvert år. Jeg vil slet ikke komme ind på formaliteterne omkring arbejdstilladelse her – hvis man ønsker at arbejde, skal man stikke en meget stor og meget lang finger i jorden, inden man begynder på det.

At være pensioneret i Thailand er til gengæld nøjagtig lige så dejligt som det lyder. Hvis man altså lige har de penge eller den indkomst der kræves, for at man kan få lov at være her. Det er kringlet og besværligt, men har man det først på plads, så kører det bare stille og roligt.

Hvad kan man så give sig til?

Ja, mulighederne her i Hua Hin er mange.

Der er et stort område, som hedder velgørenhed – der er mange organisationer og mennesker med store hjerter, som gør en masse for de fattige i det thailandske samfund. Her i Hua Hin er der en afdeling af Rotary Club, og de gør en masse for feks. de fattige, skoler og hospitaler i området.

Så er der projekter som fælles skraldeindsamling om søndagen, Hua Hin Ladies, som har flere hundrede medlemmer og mange sociale arrangementer, en klub der laver motorcykelture og mange andre ting. Der er tonsvis af lokale arrangementer – og det er der måske fordi folk har tid til at arrangere. I Danmark skal man jo først på arbejde, hente unger, lave mad, gå til sport og SÅ kan man være med i noget.

Derudover er der en skøn natur her omkring, så man kan køre ture, cykle eller gå en tur på stranden. Der er bare så mange ting, man kan gå og nyde. Og for slet ikke at nævne golf med alle de golfbaner, der er i området!

At fordrive tiden – at få tiden til at gå….

Ja undskyld, men jeg forstår ikke begrebet, med mindre man står i kø på immigrations eller i Føtex. Eller ligger i stolen ved tandlægen til en rodbehandling. Man skal skisme da ikke fordrive tiden eller få den til at gå…. Tiden går helt af sig selv, og det er bare om at følge med!

Life is a journey – not a destination. Livet er en rejse – ikke en destination.

For en resultatorienteret person som mig, skal jeg huske mig selv på disse kloge ord. I min verden, skal jeg skal hele tiden hen om det næste hjørne, men det er jo faktisk ikke det, det hele drejer sig om. Når man så står af arbejdslivet med et super godt job og nogle skønne kollegaer for at pensionere sig, så opdager man, at livet ER en rejse. Mens jeg arbejdede, tog jeg hele tiden bare toget hen til det næste hjørne – næste weekend skal vi male træværk, ugen efter til barnedåb, og så skal vi på sommerferie – pyha!

Nu kan jeg tillade mig at nyde en god bog, jeg kan bruge 4 timer på at lave aftensmad, jeg kan sidde og glo på vores dejlige have midt på formiddagen, jeg kan gå ud og høre live musik på en mandag aften, hvis det passer mig. Her i huset bruges mange timer om ugen på at lære thai. Det meste er tilladt, og jeg skal ikke stå til regnskab for noget.

Intervaltræning og nyde livet

At man så ikke bare kan sidde med fødderne oppe på bordet og glo ud i luften hele tiden er helt klart. Derfor er det smart, hvis man laver intervaltræning. Sprint og gå. Sådan lever vi livet her. Vi har en periode, hvor vi bare hygger os, men så kommer der måske gæster, og SÅ skal vi bare op på den store remskive. Så får hus og have en tur, og vi bliver selv også poleret lidt af.

Jeg har tidligere skrevet om, at “Et hus har godt af gæster” – men det har husejerne altså også. Et sprint i ny og næ er sundt. Men at sprinte hele tiden er ikke godt.

Så UDNYTTER vi så tiden. Ja – det er altså lige det vi gør. Vi nyder livet. Vi beskæftiger os med det, vi kan lide – og når vi går uden for en dør her i Thailand, så er det stadig som at at være på ferie, og hvem vil ikke gerne have den følelse, når man går ud af sin fordør?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *