Sandwash belægning – fantastisk eller noget fanden har skabt??

Vores hus er et brugt hus, og vi har masser af sandwash belægning omkring det. Det er på mange måder en fantastisk belægning, men det kan revne og blive misfarvet, og derfor kan det være noget af en svøbe!

Her i Thailand er sandwash meget populært, fordi det er en billig belægning, der ikke er glat, og som er ret robust. Det hedder på engelsk også “exposed aggregate concrete”. Det er ikke noget man bruger i Danmark, men i princippet er det et betondæk, hvor det øverste lag indeholder et tilslag af småsten, som man vasker/renser for beton, inden den størkner. Den kommer så til at se sådan ud:

Det er også populært at støbe fliser ned i sandwash som dekoration, og det ser flot ud, men er noget af en “snyder”. Mens sandwash er skridfast, kan fliserne være megaglatte, og det kan faktisk være ret farligt.

Sandwash kan dele vandene. Vi kender flere, som enten har fået lagt fliser ovenpå den eksisterende sandwash belægning – eller som ikke ville røre det med en ildtang. Vi har da også diskuteret, hvad vi skulle gøre med vores, for det var efterhånden blevet meget misfarvet af sorte alger. Jeg tog selv en ordentlig tørn med en skurebørste og noget algefjerner for nogle måneder siden. Og ja – det hjalp da lidt, men det var ikke noget at råbe hurra for.

I forgårs så jeg så et indlæg på Facebook, hvor en thai dame annoncerede med, at hun kunne rense sandwash og fliser. Jeg sendte hende en besked – om hun kunne komme forbi og give os en pris. 15 minutter senere myldrede 5 mennesker ind og målte og diskuterede og rendte ud og ind. Prisen var ok, så i går kl. 9.30 gik de så i gang, og de arbejdede frem til, at der ikke var mere vand i vores tanke – så havde de også brugt 4 m3. Godt at vand kun koster ca. 1 kr. pr 1m3! I dag har de så arbejdet videre, og de er faktisk ved at være færdige i skrivende stund.

Vi skal betale 50 baht pr. m2, men så har hun givet os “rabat” i form af, at de udover sandwash også har renset alle vores fliser med en poleremaskine. Nu er alt sandwash så kørt med en skrubbemaskine og derefter højtryksrenser, så det hele nu ser ud som nyt. De har skrubbet alle kanter med en opvaskebørste, og selv vores betonelefanter har fået en ordentlig tur.

Det ser nærmest nyt ud nu, og så skal vi bare huske ikke at tænke på det gode gamle slogan fra en forhenværende kollega: “Man har ikke lov at være glad ret længe!”. Her er lidt før og nu billeder.

     

 

       

 

   

På det sidste billede kan man ovenikøbet se, hvor de er kommet til med højtryksrenseren.

Flot arbejde Khun Karn og team – well done! Vi er happy og nyder det, så længe det varer!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.