Thailands mest irriterende fugl del 2.

Jeg har tidligere skrevet om Thailands mest irriterende fugl her, men jeg har nu erkendt, at den kun kan indtage en andenplads. Der er nemlig en fugl, der er meget mere irriterende!

DUER – de flyvende rotter!

For noget tid siden rev man en stor ufærdig bygning ned et par hundrede meter fra vores hus. Det er jo ikke nemt at sælge en grund, når der står et 8-10 år gammelt ufærdigt hus på grunden, så ejeren valgte at rive det ned. Det lejlighedskompleks (eller det var det nok blevet til, hvis det var blevet færdigt) var hjem for en gudsvelsignelse af duer. Jeg tænker måske i hundredevis! De kunne lave reder overalt i den bygning, og de kom ud i store sværme på visse tider af dagen.

Duehjemmet i nabolaget rives ned

Vi har hele tiden haft duer, for vores tagkonstruktion er ret speciel og ret duevenlig. De har ikke generet os det vilde, bortset fra at de tiltrak kakerlakker, som så fandt ind på vores loft. Det fik vi sat et stopper for for flere år siden, da vi fik lavet såkaldt “sprayfoam” under tagstenene. De sprøjtede en slags PU skum op under alle tagsten, og det klaskede lige to fluer med et smæk. Det stoppede med at regne ind (blandt andet lige ned i vores seng igennem gipsloftet), og så kunne kakerlakkerne ikke komme ind mere.

Da de rev bygningen i nærheden ned, så var der masser af hjemløse duer, og nogle af dem besluttede så, at vores tag da var et fint sted at være. Nu er det sådan med duer, at de godt kan lide at sidde på et udsigtspunkt og glo og kissemisse og formere sig. Og ja – så stikker de lige bagenden ud over kanten og skyder en splatter ud. Nogle gange er de røde – nogle gange er de sorte – nogle gange er de grønne. De lander så på vores terrasser ovenpå, i gæsters sko på trappen, oven i skallen på min husbond da han vaskede vinduer. Ja – de splatter sådan set overalt, og jo flere duer der er, jo mere splat!

Jeg kan gå i køkkenet og lave mad, og så kan jeg høre SPLAT. Så er der bare duebæ ned ad muren, på fortrappen, på terrassen og ned ad vinduet.

Jeg har været ved at gå helt banan, for det er jo udover bøvlet med at gøre rent efter dem også temmelig ulækkert. De kan jo have alle mulige sygdomme og parasitter, for de er jo flyvende rotter.

Duer yngler overalt, og da vores tagrender er en støbt del af tagkonstruktionen, så har de haft mulighed for at lave reder i skygge og læ ind under tagstenene. Der hvor en dueunge vokser op, ønsker den at komme tilbage og yngle selv. Jo mere komfort – jo bedre….

Vores venner, som havde samme problem, endte med at have hele huset pakket ind i net og wirer lavet af fiskesnøre. Duerne blev bare VED med at lede efter redepladser, og de blev jaget væk gang på gang. Til sidst lykkedes det dem at komme af med dem, men det holdt hårdt. Problemet med duerne kommer også af, at folk fodrer hunde og duer alle vegne. Det hundene ikke æder (og dem er der ved gud også ALT for mange af i denne by), ja, det får duerne så! Men de skal jo også have vand de bæster.

Så da vi fik en større invasion af hjemløse duer, så fandt de også ud af, at vandet i vores jacuzzi både kunne bruges til at drikke og at bade i. Så kunne man jo lige efterlade en splatter på kanten, som en gave til værten. Nogle gange var der 8-10 duer ad gangen, som hyggede sig gevaldigt i vores jacuzzi, og så skulle vores poolmand skrubbe kantfliser for at fjerne deres efterladenskaber. (Hvilket jeg ikke mener, er hans opgave, men han er SÅ god).

Først købte vi nogle spejle, som vi lagde på jacuzzi kanten. Var de ligeglade?? JA – fuldstændig. Så købte vi sådan nogle blanke vindmøller på en pind, som skulle stå i en flaske med vand. Var de ligeglade?? JA – aldeles. De landede nærmest bare ned oveni det hele! Så købte vi en elektrisk vandpistol. Den kunne de så ikke lide, men vi fik nok lidt rigeligt motion og stress over at rende ud og plaffe dem adskillige gange om dagen. Til sidst behøvede vi slet ikke pistolen. Bare de så mig i køkkenet dreje kroppen i deres retning, så var de fløjet. Det gav da en form for “satisfaction”, men vi kunne jo ikke ligge på lur hele dagen.

Så konstruerede min fingernemme mand et dueværn af nogle vandrør og nogle pigge fra Lazada.

Så var det slut. Ikke mere drikkeri og badning i vores jacuzzi. Men vi har så også fået ødelagt udsigten til vores dejlige pool med noget skrammel, som da bare er irriterende.

Vores venner, som havde samme problem, endte med at have hele huset pakket ind i net og wirer lavet af fiskesnøre. Duerne blev bare VED med at lede efter redepladser, og de blev jaget væk gang på gang. Til sidst lykkedes det dem at komme af med dem, og det var også vores plan. Jeg er simpelthen så træt af at tørre fuglesplattere op alle vegne!

Forleden fik jeg en reklame for et firma, som laver tagrender i Hua Hin. Jeg spurgte dem, om de kunne lave net over vores tagrender. Min husbond var ret skeptisk, for han var helt sikker på, at det ville koste en formue. Jeg argumenterede, at der jo ikke kunne ske noget ved at få en pris. Vi havde ikke selv nogen ide om prislejet, men som jeg sagde, hvis det nu koster 6000 baht, så er det jo ok at få gjort. Der fik jeg lige det look med fingeren, der trækker nederste øjenlåg ned.

Samme dag kom de og kiggede, og de kunne fjerne alle reder og rydde op samt sætte net over for os. Pris 7500! Ja det var da billigt, så næste dag var de i gang, og de var nogle af de sjældne håndværkere, som ikke ødelægger alt muligt, sviner og roder.

Net monteret over tagrenden

Så nu er der net over hele tagrenden – det er ikke kønt, men nu kan duerne ihvertfald ikke slæbe en halv skov op i tagrenden.

Kan de lave reder på det net? Måske….

Er duerne væk? Næh – de kissemisser og nyder stadig udsigten! De har allerede splattet fortrappen grundigt til, og vi kan høre dem vade rundt deroppe, kurre og kissemisse. ØV!

Hvad gør vi så? Ja, nu træder plan B i kraft! Nu skal der bindes vandrør og pigge som på jacuzzien, og så må vi betale nogen for at gå op på taget og binde dem fast i nettet. Så er det også “GAME OVER” med at sidde på vores tag og droppe spejlæg ud over kanten!

Jeg HADER duer! Og rotter…. og aber… og gadehunde! Men nu starter vi lige med duerne!

2 uger efter pudsede vinduer (læg mærke til de flotte striber) og rengjort terrasse!

 

4 thoughts on “Thailands mest irriterende fugl del 2.

  1. Hej Ole,
   tak for din kommentar.
   Jeg har kigget på en kunstig ugle, men jeg tror, det kun virker i begrænset tid.

   Venlig hilsen
   Janne

 1. Vi har en stor ugle i haven…og ja duerne er fuldstændig ligeglad med den…. de sidder nærmest og snakker med den i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.