Thailands mest irriterende fugl

Thailand har masser af flotte og spændende fugle, men vi har godt nok også en virkelig irriterende en af slagsen, som kan ødelægge nattesøvnen.

Asian Koel er en stor gøg, som faktisk lidt kan ligne en krage. Den gemmer sig godt i træerne, men man er ikke i tvivl om, at den er der! For den larmer! Den larmer simpelthen ad pommern til, og det kan da endda gå, når det er i dagtimerne, men den starter altså ved 3-4 tiden om morgenen med at sidde og skrige.

Jeg skriver “skrige”, for man kan ikke kalde det at synge. I Danmark vågner man jo op til fuglesang i foråret, og selvom solsorten da godt kan være lidt højrøstet, hvis man er kommet sent i seng, så er denne skrækkelige fugl bare 100 gange værre!

Man kan gå ind og høre, hvordan den larmer på dette link på Youtube

Men som om en enkelt Koel ikke er nok, så sidder de og skriger til hinanden i hele nabolaget. I timevis og selvfølgelig også hele dagen! De er som nævnt gode til at gemme sig i løvet i træerne, så det var også en god grund til at skære vores kæmpe mangotræ tilbage. Der kunne den nemlig side på el-trådene (og de tusind andre ledninger, som findes allevegne her i Thailand) og samtidig være dækket af mangotræet. Det var lige før man skulle ud og kaste sutsko efter den møgirriterende fugl.

Jeg har faktisk set opslag på nettet, hvor folk spørger, hvordan man kan komme en Koel til livs. Når man ikke får lukket et øje efter klokken 3 i en længere perode, så kan man godt blive lidt desperat.

Det er som nævnt en gøg, som lægger æg i de andre fugles reder, som de så for lov at rende livet af sig selv for at opfostre. Bare for at få endnu et skrigende monster, der kan side og larme lige uden for sovekammervinduet! Heldigvis er Koel fuglens yngletid snart slut, så vi kan få fred for dens larm!

Når jeg nu er i gang med at skrive om fugle, så er jeg nødt til at nævne en anden fugl. Ikke fordi den larmer helt så vildt som Koel fuglen. Den larmer også noget og kommer ind på en flot tredjeplads over irriterende fugle lige efter haner! Den også bare MEGET mærkelig. Det er en såkaldt “Red-wattled Lapwing” på engelsk. Man kalder den også “did-he-do-it” fugl. Det er faktisk en slags vibe bare med meget, meget lange gule ben.

Vi ser dem her i Hua Hin på lidt øde steder, gerne sandet jord og ikke for høj plantevækst – i nærheden af vand. Det mærkelige ved dem er selvfølgelig lyden, men de flyver også om aftenen og tidligt om morgenen.

De flyver i mørke! Ja, det er altså ikke en helt almindelig fugl. De flyver i mørket mens de skriger “did-he-do-it, did-he-do-it, did-he-do-it” og lyder som en flok hysteriske hekse på deres koste – lige til en gyserfilm.

Den sidste “larme-fugl” jeg vil nævne er Greater Cougal – en Brunrygget sporegøg, som ligner en mellemting mellem en gøg og en krage. Min veninde kalder den for “Uhu-fuglen”, for det er nok mest beskrivende for, hvordan den siger. Nærmest som en bavian. Så kan den også sige lidt som når en snapsflaske klukker, når man hælder op. Vi ser den af og til i haven – det er en ordentlig basse, og den er ikke så velkommen, primært fordi den tømmer de andre fugles reder og æder vores gekkoer osv. Men den har en meget eksotisk “sound”, som er ret charmerende.

Det var nok om fugle for denne gang – det er jo sjovt nok med dem, men ikke når de spolerer nattesøvnen!

Næste gang handler det om termitter. Igen! Jeg lavede et indlæg om termitter i haven her for et par uger siden. Nu har vi så opdaget et termitangreb inde inde i huset. En halv meter fra et næsten nyt Ikea Køkken i laminat – læs SPÅNTRÆ, som er som at servere banana split for en børnehaveklasse!

Det er meget skræmmende, og vi venter lige nu på, at giften skal virke, så vi kan brække det angrebne område ned om nogle dage.

2 thoughts on “Thailands mest irriterende fugl

 1. Vi sidder på Koh Phangan og nyder div fugle om morgenen/ formiddagen, indtil den altødelæggende “ til-ære-for-turisterne-“-ensformige bassoverdrevne larm begynder at vælte ud af højtalere fra samtlige resorter og egoistiske turister med deres enge små anlæg de sætter ud, mens de går ind i deres kølige hytter.
  Så er Asien koel VAND ved siden af.
  Vi Nyder det❤️
  Det sidste resort på øren er nu også ødelagt af det intetsigende “ bangbang” larm der ødelægger naturens skønne lyde.
  6 ud af 7 dage har det ikke været til at opholde sig nogen steder uden larm. Og det er ikke derfor de fleste af os tager på ferie her.
  Super ærgerligt

  1. Hej Charlotte,
   tak for din kommentar! Vi har i mellemtiden fældet de fleste af vores meget høje træer, og så er vi også sluppet af med skrighalsene.

   Jeg er helt med på din frustration over larm. Vi bor heldigvis lidt væk fra vejen, så vi har det stille og roligt det meste af tiden. Men vi skal kun gå 5 minutter, så er der fuldstændig forrykt larm med alle slags musik oveni hinanden! Thaierne har ikke noget filter der, det er ihvertfald helt tydeligt.

   Jeg håber, at I kan finde en anden dejlig plet i Thailand næste gang, så I ikke skal ærgre jer over støjproblemer.

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *