Hvad sker der med Danskerithailand?

Nogle har måske lagt mærke til, at danskerithailand ikke har været særlig aktiv de sidste uger…..

Det skyldes simpelthen, at pensionisttilværelsen nogle gange er mere travl, end godt er! Jeg har simpelthen ligget vandret i en måneds tid, og jeg har så mange indtryk og ting i mit hoved, så jeg kan vel nærmest skrive en hel roman. Både gode og mindre gode ting! Det er selvfølgelig dejligt, at man ikke sidder og keder sig, men det er nok heller ikke særlig godt, når benene snurrer som to knallertmotorer om natten, og man vågner op og spekulerer på alt muligt, man ikke har fået gjort, og hvad man har glemt!

Veninde fra Danmark

Vi mødte en rigtig sød dame fra Danmark sidste år, og da hun kom tilbage til Hua Hin ville vi gerne hjælpe hende lidt. Vi fik booket en rigtig god og billig lejlighed til hende lige i nærheden for hele februar måned. Hendes ankomst faldt sammen med, at jeg skulle på øjenhospitalet i Bangkok, så vi aftalte, at hun kunne køre med os til Hua Hin. Nu ankommer Thai Airways flyet fra København jo meget tidligt om morgenen, så vi tog derop en dag før, så hun kunne nette sig og hvile sig lidt i vores værelse, mens vi gik i fitness centeret, og så kunne hun få sit værelse kl. 14. Vi var lidt på tur i Bangkok om til floden, så hun da i det mindste fik set lidt med jetlag og det hele.

Lejligheden var sparsomt udstyret, så vi pakkede bilen med alt muligt grej, så hun både kunne lave mad, havde håndklæder, viskestykker, rengøringsmidler osv. Der manglede også lige lidt stole og en ovn, så alt det fik vi slæbt op i lejligheden med personalets hjælp. Hundekæppen fra sidste år fik hun også med.

Resten af måneden tilbragte vi mange dejlige stunder sammen, og hun kunne byde på den flotteste udsigt til solnedgangen med kolde øl og drinks sidst på eftermiddagen. Her er et billede fra lejligheden i dagslys (det er jo alligevel umuligt at fotografere en solnedgang ordentligt med en mobiltelefon).

Vi var ude at spise på lokale restauranter, vi tog en tur til Dolphin Bay syd for Hua Hin, og vi fik da også hørt lidt rockmusik undervejs. En dejlig måned med masser af hyggelige oplevelser.

Jubilæum på Rockzone

Tam holdt 6 års jubilæum på baren med 5 gode bands på plakaten. Blandt andet skulle min husbonds band give et par numre kl. 18 som opvarmning til en heftig aften. Arrangementet var med gratis mad, og det er jo altid godt, så der var nærmest fyldt med sultne gæster allerede fra starten.

Jeg havde lovet Tam at lave en af retterne, og denne gang blev det til kyllingelasagne med råkostsalat. Jeg lavede omkring 8 kg kyllingelasagne (mange thaier spiser ikke oksekød), og det blev bare spist. Tam fik mange roser for maden generelt og specielt for min ret. Halleluja! Så var det da værd at stå og svede i køkkenet i 2 dage.

2 af de her kæmpe fade røg lige ned i løgnhalsen

Det blev en fantastisk aften med en nærmest magisk stemning af glæde og sammenhold blandt gæster, musikere og personale. Dog tog vi hjem, da hovednavnet fra Bangkok gik på…. Bangkok Frankenstein siger nok lidt om, hvor vi er henne i genre. Det blev ligegodt for vildt til os. Personalet lukkede og slukkede kl. 3.30, så der var godt nok dømt fest!

Stemningsbillede fra midt på aftenen. Senere stod folk helt ud på gaden

Australske venner

Vores australske venner har også været i Hua Hin i 3 uger af februar, og de havde egentlig tænkt sig, at de skulle fejre hans 70 års fødselsdag på Rockzone. Det syntes børn og børnebørn og venner i Adelaide ligegodt ikke var nogen god ide, så de tog hjem lige før Tams jubilæum med lidt skuffelse. Vi plejer altid at mødes nogle gange til mad og drikke, mens de er her, så det skulle vi jo også finde tid til.

De er verdens mest “outgoing” mennesker, og de kender flere her i Hua Hin, end vi kendte i Silkeborg efter 22 år. Selvom de kun kommer her på ferie.

Mad til de trængende

Ja, det lyder som om jeg har gang i et velgørenhedsprojekt, men det kan man vist ikke rigtig kalde det… Den ene musiker i min bedre halvdels band er så tynd som en bønnestage, og han har det heller ikke særlig godt. Ham og hans kone (som er noget yngre og som underviser i zumba og andre danse) har et noget mærkeligt forhold til mad. Hun har bønnestage som skønhedsideal og ser altså heller ikke særlig sund ud i mine øjne, selvom hun er topfit.

Guitaristen har alle mulige ideer  om ernæring (taget frit fra alenlange videoer på Youtube), blandt andet vil han ikke spise frø og kerner (og alt lavet deraf), han spiser ikke rejer her (forstår jeg godt – de er alle fra farme) og så er han allergisk over for MSG (monosodiumglutamat – også kaldet “Det Tredje Krydderi). (Hvis du falder i søvn efter at have spist mad i Thailand, så kan det godt være derfor – de bruger det i ALT). Desuden spiser han slet ikke regelmæssigt og så rigtig meget junk.

For nogle måneder siden besluttede jeg mig for, at nu skulle denne her pindede mand altså fedes op. Så når de øver en gang om ugen her hos os, så står jeg klar med hjemmelavede tapas til dem alle, når de er færdige med at spille. De er altid HUNDESULTNE, som om de ikke har spist hele dagen, og det tager ikke lang tid at rydde 4-5 fade med mad. Laver jeg pommes frites, så kan jeg simpelthen ikke lave nok, så min nye airfryer er tit på overarbejde. Vi får ikke aftensmad de dage, for når man har spist tapas ved 4-tiden er det altså ikke lige appetitten der trykker.

Forrige uge – græske fritter, kødboller i krydret sauce, avocado dip med koriander, grønsager med butterbeandressing, lun kartoffelsalat med lokalt producerede pølser og hjemmebagt brød.

Det bruger jeg så nogle gange en hel dag om ugen på, men da de jo er helt vilde med det, så er det bøvlet værd. Vi får også et par øl og en ordentlig hold snak om alt mellem himmel og jord inklusive alverdens konspirationsteorier, som er et meget populært emne blandt folk her i Hua Hin.

Krav fra EU og Danmark

Vi har brugt rigtig meget tid og mange ressourcer på at stille Danmark og EU tilfreds med alle mulige oplysninger. For noget tid siden gik vi i gang med at få et skattenummer til min husbond, fordi han får pension og har lidt indtægter i Danmark. Det var et nyt krav fra EU fra 1. januar 2024.

Her er de ikke til sinds at give et skattenummer ud, medmindre man skal betale skat. Det endte med, at vi måtte hyre vores advokat til jobbet, og hun mente bestemt ikke, at det kunne lade sig gøre. Men jeg fik læst mig til, at i stedet for at bede om at få et skattenummer baseret på indtægt bragt ind i Thailand (pensionen er jo beskattet i Danmark, og den lille indtægt er under grænsen for at betale skat i Thailand), så kunne han kræve skat af renteindtægter tilbage. Hvis man ikke har thai ID, så trækker banken automatisk 15% i skat af rentetilskrivninger. Dem kan man få tilbage, hvis man har et skattenummer.

Det havde advokaten da aldrig hørt om, og hun måtte da også tilbage til skattekontoret nogle gange, før hun fik det igennem. Det kostede os da lidt penge, at hun skulle gøre det for os, men til gengæld har han nu sit TIN nr. Og krav på 500 baht tilbage i skat, som ingen ved, hvordan vi får! Pyt med det – nu har vi det sk…. skattenummer.

Vi fortalte historien til en ven, og han er nu i gang med at køre samme procedure med vores advokat. Advokaten selv var rigtig glad for det hun lærte af vores sag, og hun burde vel egentlig lige sende mig lidt kommission!

Seneste problem er, at man har lukket vores mailbox på et domænenavn .dk, fordi vores adresse ikke er korrekt. Vi købte vores adresse gennem udbyderen af webhotel og har i 23 år aldrig haft kontakt med dem, der styrer domæner i Danmark (før hostmaster nu punktum.dk). Vi har bare betalt via betalingsservice, og de kunne davgodt finde ud af at tage pengene i december for det næste år og så lukke vores domæne i sidste uge. Det er altså lidt en katastrofe!

Sidst men ikke mindst

Ja, så har vi jo også lige prioriteret at se vennerne her i Hua Hin, og det er jo altid dejligt. Det kan være en middag i byen, vi kører forbi til en eftermiddagsøl, eller også kommer folk bare forbi til en kop kaffe eller noget. Nogle gange er det med flere hold per dag, og så er det sociale gen altså også brugt for den dag.

Alt i alt….

Ja, alt i alt, så har februar været en forrykt travl måned! Nu prøver jeg at samle lidt op her og der, så jeg nu har fået gjort huset ordentligt rent for første gang i 3 uger. Jeg har fået sovet nok, så jeg ikke føler, jeg har jetlag hele tiden. Nu har jeg også fået skrevet lidt her, og nu har jeg masser af materialer til forhåbentlig gode historier i den kommende tid.

Rigtig god søndag

4 thoughts on “Hvad sker der med Danskerithailand?

 1. Hej Janne
  Dejligt langt skriv, dejligt at i har noget at se til, selv med en pensionist tilværelse, så tror jeg det er sundt at have nogle interresser og ting at tage sig til io hverdagen, så man ikke falder hen..
  Følger lidt med på andre expats sider osv, derude, og umiddelbart virker alt ‘lidt’ mere kompliceret i Hua Hin, i f.eks forhold til Pattaya/Jomtien området, for ikke at glemme Udon Thani osv.. Både hvad angår kørekort, husbøger, oprettelse af bankkonto, Immigration osv. og nu også skattenummer 😉 underligt med tanke på der er ret mange udlændinge der.
  Næste gang jeg er i det område, skal jeg klart hen og besøge Rockzone.
  Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det i et tidligere skriv, men da jeg arbejdede som Steward ho S.A.S., havde jeg en kollega Lars, der var et multi talent udi i bl.a sprog, talte vist 8 -9 forskellige, og derudover spillede en hæftig guitar i et rockband… Bandet hed/hedder ROCKZONE, ved ikke om det eksisterer endnu, men syntes det var lidt sjovt, fandt lige en CD i skuffen, sender dig et billede på din messenger…
  Endnu engang tak for fantastisk skriv om jeres dagligdag derude..

  Bedste hilsener

  Claus Lindegard

  1. Hej Claus,
   mange tak for din kommentar. Jeg har sendt billedet til Tam – det syntes han var rigtig sjovt.
   Vi må mødes på Rockzone til en kop øl, næste gang du er i Hua Hin.

   Venlig hilsen
   Janne

  1. Hej Jesper,
   den ser god ud, men det er lidt bøvlet at få vand op på vores tag.
   Vi har bestilt en masse pigge, og så håber vi, at de ikke gider jokke rundt i dem.

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *