Spisesteder og markeder lidt fra Alfarvej i Hua Hin

Vi har jo masser af attraktioner og aktiviteter i Hua Hin, men bevæger man sig lidt væk fra “de gængse ting”, foregår der mange flere spændende aktiviteter i området.

Bor man i Hua Hin eller er man turist her i Hua Hin, så er der så mange tilbud, at man næsten ikke behøver at anstrenge sig for at finde noget hyggeligt at dykke ned i. Vi har et helt fint natmarked med masser af boder, der bugner af ting og sager + en del fiskerestauranter, hvor man kan få sin fisketrang styret. Vi har Cicada market og Tamarind market, som ligger side om side i Kao Takiab. Her kan man handle og spise af hjertens lyst i de mange, mange boder.

Vi har flere fine food courts – altså steder, hvor man finder sig et bord, og så går rundt og køber sin mad og drikke ved de mange boder. Det er billigt og som regel også godt. Baan Khun Por er der det største sted, og det ligger ved Soi 88.

Baan Khun Por (Fars Hus) Et billede fra før maskehysteriet

Der er også Pae Mai Market, hvor der om tirsdagen er et ret stort marked med alt fra sokker til madrasser, og der er også et fint food court med billig og god mad. Det ligger på Canal Road ikke så langt fra centrum af Hua Hin. Derudover er der masser af små ansamlinger af madboder i hele byen, hvor man kan spise, som thaierne gør.

Bevæger man sig så lidt væk fra selve Hua Hin, så har man muligheden for at opleve noget, der er lidt mindre turistet og meget mere thai. Et eksempel er det ugentlige marked i Cha-Am, som ligger blot 20 minutters kørsel nord for Hua Hin. Markedet finder sted hver onsdag aften, og det dækker flere gader. Her kan man købe alt fra brugte dieselmotorer til lårkorte kjoler. Er man heldig, kan man gøre nogle rigtig gode køb, og skulle man blive sulten, så er der massevis af madboder. Det skal også siges, at Cha-Am har nogle rigtig gode og billige fiskerestauranter helt ned til vandet, og der er en meget charmerende strandpromenade, hvor man kan gå sig en tur og kigge på sagerne.

 

 

Vælg mellem flæskesvær……                                                             
grillpølser….
Eller grillede insekter

Også syd for Hua Hin kan man finde masser af spændende ting. Om lørdagen er der marked i Pranburi, som ligger ca. 20 km syd for Hua Hin. Centrum af Pranburi spærres af, og man går rundt blandt de gamle træhuse – mange af dem er over 100 år gamle. Udover mange boder med mad og forskellige ting og sager, så er der også restauranter og barer, hvor man kan nyde stemningen og en forfriskning. Her kommer ikke mange turister, så man kan næsten have det “for sig selv”.

Kører man længere sydpå til Dolphin Bay, som ligger ca. 40 minutters kørsel fra Hua Hin, så finder man en bounty strand med udsigt til små øer. En tur hertil i dagtimerne er også besværet værd, for på en varm dag er der altid god vind, og mange af hotellerne har borde og stole på stranden, så man kan nyde lidt mad og drikke i vandkanten. I Dolphin Bay er der også madmarked hver lørdag, og det trækker rigtig mange af de lokale til. Som det er almindeligt på de fleste markeder, så er her også live musik. På stranden opstilles der madboder, og man kan sidde på et medbragt tæppe, eller på de halmballer, der bliver lagt ud på stranden. Man kan spise for ingen penge, og så kan man nyde stemningen på vaskeægte thai maner. Der er også hoteller i alle prisklasser, så har man lyst til at prøve noget helt andet end Hua Hin, så kunne man jo også tage en overnatning og opleve stemningen i et helt tilbagelænet miljø – se også billedet øverst.

Dolphin Bay lørdagsmarked

Vi tager for sjældent ud og oplever alle de sjove steder der findes lidt fra Alfarvej, og det er egentlig også for dumt. Men sådan er det vel tit, at man ikke rigtig får taget sig sammen til at se det, man bor lige klods op og ned af. Jeg fik da set Himmelbjerget, mens vi boede i Silkeborg, men jeg har da feks. aldrig været inde i kirken på torvet eller flere af museerne.

Kommer man til Hua Hin som turist, kan man ihvertfald med fordel tage en tur til en af nabobyerne, for der er oplever man noget helt andet. Man kan jo eventuelt tage en overnatning og opleve noget specielt væk fra byens larm og tummel.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *