Så kom julen ENDELIG til Hua Hin

Så kom julen endelig til Hua Hin. De Tre Vise Mænd kom i en papkasse fra min søster i Danmark. Og byen fik også en julegave: Nu må restauranterne servere en alkoholisk drik til gæsternes mad.

Og ikke bare dejlige juleting regner ned over os. Det er også blevet hundekoldt, så nu er det på med de lange bukser og frem med fleecetæpperne!

Julekalender fra Danmark

For at starte fra en ende af, så har vi fået en rigtig dejlig julekalender tilsendt fra min søster i Danmark. Vi gør ikke rigtig noget ud af julen her i vores husholdning ud over en hyggelig juleaftens middag med gode venner og dansk mad. Det er langt over 20 år siden, jeg smed vores julepynt ud, for vi var altid ude at rejse til jul, og jeg gad ikke pille det ned, når vi kom hjem fra ferie i januar. Men i år har vi både kalenderlys og de tre vise mænd fra det nordlige hjemland. Så hver dag pakker vi en pakke op og glæder os over indholdet og det hyggelige i sådan en ting.

I disse Covid tider er verden jo gået fra at være et lille sted, hvor man nemt kan besøge hinanden på den anden side af kloden, til at give fornemmelsen af, at man lige så godt kunne være på to forskellige planeter. Derfor er god gammeldags postforsendelse da blevet et kæmpe højdepunkt! Hvis man sender noget som en anbefalet forsendelse fra Danmark til Thailand, kan man sende 2 kg for ca. 130 kr, og det tager ca. 10 dage for pakken at nå frem. For et par måneder siden fik jeg også en pakke fra min søster med både krydderier, Superflyers, underbukser og mange andre dejlige ting.

Lempelse af alkoholforbuddet

I går blev der åbnet op for, at restauranterne i Hua Hin må servere alkohol til maden. Hurra!! Vi benyttede straks lejligheden til at fare ud og se live musik og spise mexikansk på El Toro Loco. Oven i købet i open air med masser af plads og luft, så minimal risiko for at samle noget Covid op.

Det var bare SÅ dejligt at se sin by i live igen. Vi kunne næsten høre det på stemningen i byen på vores terrasse herhjemme, da aftenen faldt på. Der var også folk mange steder, og hvor var det da bare dejligt at se. Barerne er stadig lukket, men der er stor travlhed alle steder for at blive godkendt til at servere mad og dermed alkohol. En lille bitte højsæson er nært forestående, og det er ikke sært, at alle gerne vil have en bid af kagen efter 9 måneder.

I Hua Hin har man længe kunnet købe alkohol på restauranterne (og på barerene, hvor man kan købe en trekantsandwich). Forleden indsatte de en ny politimester i Hua Hin (her i Thailand roterer de med faste intervaller). Tam (på vegne af sin bar Rockzone) kørte derind for at byde ham velkommen. Da Tam bragte på banen hvor svært det er at være barejer med en lukket musikbar uden indtægt i månedsvis, sagde politimesteren: Jamen du kan da bare servere alkohol i et papbæger eller en termokop – det er helt ok!!! Ha ha ha – det viser bare lidt om, hvor autoritetstro thaierne er i virkeligheden. De protesterer ikke over en eller anden skør lov – de gør bare noget helt andet! Men Tam åbner snart Rockzone igen – som en restaurant med Panini!

Reglerne for alkohol varierer helt vildt fra område til område, så man skal lige se sig for. Og så skal man også sætte sig ind i, hvor grænsen for de forskellige distrikter går. Her i byen kan man købe alkohol herinde ved midtbyen og i Takiab syd for Hua Hin. Kører man ind i landet til feks. en af golfbanerne, er det forbudt. Det virker helt kaotisk, og det er det sådan set også.

Det vigtigste er, at nu kan restauranterne tjene nogle penge, og vi kan allesammen gøre en helt almindelig ting uden at være kriminelle! Dog kun til kl. 22 her i Hua Hin. Men som en ven sagde: Man kan jo bare starte tidligt!

Vejret i Hua Hin lige nu

Jeg skal da lige love for, at “reuduu nao” – altså den kolde tid er kommet til Thailand. Nordpå er der rigtig koldt, så vi skal jo ikke klage over vores 23-29 grader. Men det blæser HELT VILDT! Jeg er simpelthen bare ikke lavet til temperaturer under 26 grader i blæsevejr. Jeg har fundet mine langærmede bluser og lange bukser frem. Vores venner som bor lidt oppe ad bjerget Hin Lek Fai, hvor der er mere vind, havde 18 grader i morges. Så langt kommer vi heldigvis ALDRIG ned hernede i dalen, i  så fald måtte jeg da også i sweater og halstørklæde!

Vejrudsigten siger, at det fortsætter mindst en uge frem. Det er ok, for vi har haft en meget, meget varm sommer og efterår, så vi kan godt bruge lidt kølighed.

Og når man så alligevel roder med at bygge og installere nyt pumpehus til poolen, så kan man jo lige så godt tømme den helt, så man kan fuge den om. Man kan få sådan noget smart epoxy noget til formålet, og så behøver man ikke slippe en thai løs med en vinkelsliber til at kradse de gamle fuger ud. Man kommer det simpelthen bare ovenpå den gamle fuge, hvis der er plads. Og det er der heldigvis i vores bassin.Vandet var 25 grader, før vi tømte den i går, og det skal jeg ihvertfald overhovedet ikke i, så det er ikke fordi vi savner det i disse dage!

Om mindre end 3 uger får vi den første gæst fra Danmark i næsten to år. Vi glæder os helt vildt, og når hun kommer, så skal vi bare have alt færdigt, så hun kan nyde sin ferie her hos os. Vi har travlt, og jeg har faktisk slet ikke tid til at sidde her og skrive.

Nu krydser vi bare fingre for, at den der nye Covid variant ikke får hele verden til at gå i selvsving og lukke alt ned igen. Så vidt jeg har kunnet læse mig til, har den været skyld i 0 dødsfald i hele verden, så jeg forstår simpelthen ikke hele dette massehysteri. Det kan da godt være, at den smitter mere end ?, men hvis man ikke bliver alvorligt syg af den, kan det da ærlig talt være fløjtende ligegyldigt.

Jeg gad godt læse historiebøgerne om 50 år.

Nå, men ønsker alle en god weekend! Her i Thailand er det forlænget weekend i denne weekend pga. af den tidligere konges fødselsdag og næste weekend er forlænget pga. grundlovsdag.

 

 

2 thoughts on “Så kom julen ENDELIG til Hua Hin

 1. Dejligt at høre fra Hua Hin.
  Håber, at alle restauranter og barer klarer sig igennem krisen.
  Vi kommer desværre ikke igen i 2022
  p.g.a en kommende øjenoperation.
  Så forsikringen godkender ikke, hvis der nu skulle ske noget.
  Så man skal ikke gå til specialist 2 mdr. Inden afrejse.
  Ærgerligt, men der er ikke rigtig noget at gøre ved det.
  Håber, at I må få en dejlig jul

  1. Hej Lis,
   tak for din kommentar. Ja forsikringer er ikke at spøge med, hvad sådan noget angår. Så er man nærmest andenrangsborger, selvom man har betalt til skidtet i årevis.

   Ærgerligt for jer, at I ikke kan komme. Der kan jo også ske så meget, så måske er det hele lukket ned igen.

   Pøj, pøj med operationen.

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *