Regntid i Hua Hin

Så er regnsæsonen officielt begyndt i Thailand, og dermed også i Hua Hin. Og hvad betyder det så for vejret? Det er et spørgsmål mange besøgende stiller, og det er jo nok fordi man som dansker tænker regn = regnvejr uafbrudt i 8 dage = ind i sofaen under et tæppe og drikke varm kakao og se en god film.

Regntid – den store og den lille

Lige nu har vi startet den lille regntid – ikke dermed sagt, at det ikke kan regne meget kraftigt, men det bliver endnu værre i oktober/november, hvor det kan vælte ned, og der er sort himmel i mange dage af gangen.

Nu er vejret altså meget forskelligt i de forskellige egne af Thailand – husk på Thailand er et kæmpe land, som i længden er mere eller mindre samme længde som Europa. Og selv i den samme egn, som feks. her i Hua Hin, kan der være store forskelle fra år til år. Vores “sommer”, som vi lige er gået ud af, gik nærmest uden en dråbe – helt fra januar og frem til maj! Til gengæld har her været så varmt, at selv jeg begyndte at klage. 36-37 grader er altså lidt for meget – især hvis man gerne vil lave lidt – og så har det endda været meget varmere andre steder. Over 40 grader.

Men regntiden her i Hua Hin blev skudt ind med nogle ordentlige brag, og en god gang regn i et nogle timer. Siden har der været et enkelt uvejr i denne uge, hvor lynet slog ned så tæt på os, at vores poolmand nærmest lå fladt på jorden ved det gigantiske skrald det gav!

På ferie i Thailand i regntiden

Alt efter hvor man tager hen, kan man da godt opleve regn på en måde, som man ikke gider. Det kan regne så vildt, at man skal i en robåd for at komme til købmanden.Men er man heldig at være det rigtige sted, så giver det en ordentlig byge i ny og næ – og det er så det. Man kan desværre ikke give nogen garanti for noget, men der er visse områder, hvor det er knapt så sikkert med masser af regn – her kommer Hua Hin ind i billedet.

Jeg har nævnt det før – Hua Hin er et dejligt smørhul. Det er ikke ALT for varmt i sommertiden, og i regntiden bliver det mest bare til nogle mere eller mindre kraftige byger. That’s it.

Så tag roligt på ferie i Thailand på alle tider af året. Lige nu koster det næsten gratis, fordi det er lavsæson, og der er MASSER af soltimer og dejligt klima!

Husk at du kan følge vores egen lokale vejrstation her tæt på Hua Hin centrum, hvis du bruger tablet eller PC.

 

4 thoughts on “Regntid i Hua Hin

 1. Hej Janne
  Har du et link til “vores lokale vejrstatuon her tæt på Hu Hin”
  mvh
  Jesper

  1. Hej Jesper,
   det var faktisk vores egen Netatmo vejrstation, som man kunne følge på hjemmesiden, men den er stået af undervejs – beklager!

   Venlig hilsen
   Janne

   1. Hej Janne
    Det er da bare i orden.
    Når vi komme ned i vores lejlighed i juni håber jeg at jeg kan sætte et webcam op så jeg kan følge vejret hjemmefra.
    Jeg skal bare have en temperatur måler tilføjet og det tror jeg jeg har fundet en mulig løsning på.
    Mvh
    Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *