Håndværkere i huset – som at få en rodbehandling!

Vi skal have håndværkere i huset de kommende par uger, og det føler vi begge er som at få en rodbehandling – uden bedøvelse!

Vi kan ikke selv….

Normalt laver vi det meste selv – så har man kun sig selv at takke for, hvis det ikke er blevet ordentligt, eller hvis det blev noget andet, end man troede. Men dette job kan vi simpelthen ikke klare – vi har en trappeskakt, hvor der er 4,40 meter fra repos til loft, og det klarer man ikke lige med en stige. Vi har forsøgt at finde stillads i aluminium og i den rigtige størrelse, men det er sandelig ikke nemt i Thailand. Man kan få noget tungt jern-skrammel, som ikke er til at opbevare nogen steder, så det har vi også opgivet.

Så vi har måttet spise vores slips og lede efter en håndværker. Og når nu de er i gang, så kan de lige så godt male to (meget) gule værelser ovenpå også.

Håndværkere i Danmark og i Thailand

Det er mindst lige så svært at finde en god håndværker i Thailand, som det er i Danmark. Vi har faktisk haft maler før til at male noget udvendigt, og hans team var rigtig gode! Men det betyder så bare, at han altid har RIGELIGT at lave, så de småjobs vi har, er ikke rigtig interessante.

Denne gang har vi allieret os med et ret nystartet firma, som bestyres af en thai kvinde, som har boet 21 år i Sverige, og som nu er flyttet tilbage. Derfor er hun selvfølgelig god til svensk men også til engelsk, så det gør jo sagen noget nemmere, end når man skal baske med arme og ben og bruge Google Translate til at kommunikere. Prisen vi har fået er vist okay, for de skal også reparere det meget store vindue på billedet både udenfor og indenfor, så det holder op med at vælte ind, når det regner.

Indtil videre har de været mega hjælpsomme, og var med os i (thai) byggemarkedet og købe maling mm. De giver også to års garanti på arbejdet – ja, hvis man tro på det, så er det jo fantastisk.

Vi hader at have håndværkere….

Vi bryder os ikke om at have håndværkere, fordi de ofte gør noget andet, end man selv ville have gjort… Sådan er det ihvertfald for min bedre halvdel – han er selv handyman og går rundt og slider baner i gulvet, mens der er håndværkere. Sidste år fik vi lavet en lille ekstra overdækning – det tog ca. 14 dage, og vi var helt udmattede bagefter!!

Ikke fordi det er meget værre at have thai håndværkere end danske. Altså lige bortset fra, at der ALTID går noget i stykker eller noget er ødelagt bagefter, når det er thai’er – men det vænner man sig til, og jeg er blevet rigtig god til at fjerne alt, som kan gå i stykker. Og så er der det med sproget…. Maleren forstår intet engelsk, så vi har forberedt os! Vi har lavet en liste med alle mulige ord, der kan bruges i forhold til det malerjob. Så forhåbentlig kan vi brokle så meget thai af os, at de forstår, hvad vi mener. Ellers må vi jo ty til Google Translate eller ringe til chefen.

Men vi er fortrøstningsfulde. De starter i morgen, og så skal vi bare have lavet en rodbehandling der varer et par uger, så går det over igen! Som min husbond siger: “Det bliver så dejligt bagefter”.

Der kommer helt sikkert mere om emnet her på bloggen, så stay tuned!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *