Pølsefarseret svinemørbrad

Det lyder måske mærkeligt, men at lave en pølsefarseret mørbrad er meget nemt, og så smager det supergodt, hvis man bruger en rigtig god pølse. Her er den lavet med en lækker og meget velsmagende ostepølse fra Conrads Deli.

Svinemørbrad er en delikatesse

Svinemørbrad er utrolig lækkert kød, og her i Thailand er det endnu mere fantastisk end i Danmark. Først og fremmest, så er mørbraden trimmet for hoved og bimørbrad, så man skal kun lige tage sølvhinden af. Dermed er svindet meget minimalt. Dernæst er en svinemørbrad her i landet ikke sådan en helt lys ting som i danmark. Her i Thailand er den mørkerød og den holder meget bedre til at blive tilberedt, så den er saftig og dejlig.

I Frankrig kan man købe so-mørbrad, altså mørbrad af søer og ikke de der radmagre hurtigvoksende slagtesvin, som vi får svinekød fra i supermarkederne i Danmark. Det er helt mørkt kød, som nærmest ligner kalvekød, når det er tilberedt. Meget af det Thailandske svinekød er også mørkt, men det er altså kun et tegn på kvalitet! Hvis man køber en svinekotelet her (hvad faktisk også kan være en udfordring, hvis man ikke ved hvordan), så får man et saftigt stykke kød, der kan steges eller grilles, så fedtet er sprødt og kødet saftigt.

Fordi kvaliteten er så meget bedre her i Thailand, spiser vi også mere svinekød her end i Danmark.

Svinemørbrad og fyld

Der findes i tusindvis af opskrifter på svinemørbrad med fyld. De fleste opskrifter går ud på, at man snitter sin mørbrad op, banker den lidt ud og så ruller den sammen med snor omkring, før man steger den.

Men det er faktisk en ret bøvlet måde at gøre det på. Svinemørbrad er så mørt, at man jo nærmest kan stikke en finger igennem det, så en meget nemmere metode er følgende:

Brug et langt redskab som feks. et strygestål eller skaftet fra en grydeske. Stik det ind i den ene ende og arbejd det forsigtigt igennem kødet til den anden ende. Skal der meget fyld i, så vrikkes lidt med redskabet for at gøre hulrummet større.

Vupti – i med en pølse, krydderurter, ost eller noget helt andet, og så afsted i panden. Her altså ostepølser – dem kunne man også vikle ind i spinat eller blancheret kål for at få noget mere kontrast i kødet.

At stege større stykker kød i panden

Sådan en mørbrad – eller hele kyllingebryster eller andre lidt større stykker kød – kan sagtens steges færdigt på panden og blive fint stegt og mørt. Så jeg bruger normalt ikke ovnen til at tørre mit kød ud i.

Jeg bruner bare kødet af og skruer lidt ned – et grydelåg over (behøver ikke engang at passe til panden) og så steger man til kødet er gennemsstegt.

Jeg kommer ofte først krydderier på kødet til sidst – så undgår man at de branker og smager mærkeligt.

Pølsefarseret Mørbrad

Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 svinemørbrad - 300-400 gram
 • 1-2 stk. ostepølser
 • 1 tsk. barbecue krydderi
 • smør til stegning
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Trim mørbraden for sener og hinder
 • Lav et hul med et langt redskab på langs af mørbraden.
 • Kom pølsen ind i mørbraden - sørg for, at den ikke stikker ud nogen steder. Drys med salt og peber.
 • Brun mørbraden i en pande i smør og skru så ned på lavere varme. Læg låg over og steg i ca. 6 minutter.
 • Drys med barbecue krydderi på begge sider og steg videre i 6 minutter på den anden side. Vend igen og giv den et par minutter mere.
 • Kødet har godt af at hvile nogle minutter inden udskæring.
 • Serveres feks. med hasselbach kartofler og fetasalat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering