Nyhedsmedier i Hua Hin

Her i Hua Hin – og for den sags skyld i hele landet – er de fleste nyhedsmedier online – og de er som regel ikke særlig fyldestgørende. Det skyldes forskellige regler i Thailand plus generelt en manglende tradition for at læse feks. aviser i Thailand.

Aviser i Thailand

Der findes selvfølgelig landsdækkende aviser i Thailand, og nogle af dem er også på engelsk. Feks. Bangkok Post og Nation. De lider som i alle andre lande i verden under, at internettet tager over og det trykte medie forsvinder. Men her i Thailand er der som nævnt ikke den store tradition for trykte aviser, og det kan man da også fornemme i og med at landets største avis har et oplag på over en million eksemplarer pr. dag. Til 79 millioner mennesker…..

Lokalaviser er der ikke mange af – altså i form af Jyllands Posten eller Berlingske. De der findes er primært drevet af expats, og aviserne er annoncefinancierede med korte generelle nyheder og turistnyheder. I og med at de fleste af dem kun udkommer en gang om måneden, er det så som så med nyhederne.

Nyheder – hvordan kommer de frem?

Ja her i Hua Hin kan det da godt være en udfordring. Vi har selvfølgelig nogle nyhedssites, som man kan kigge på, men nogle af dem opdateres ikke ret tit og andre læner sig bare op ad nationale medier, som heller ikke altid har fingeren helt rigtigt placeret på pulsen. Nogle af dem er bare et forum, hvor man udveksler erfaringer – men det kan selvfølgelig være nyttigt, når strømmen går i en hel bydel.

Så nyhederne kommer kun sparsomt frem. Vi er jo vant til i Danmark, at vi kan følge med i, hvis kommunen bestemmer sig for et projekt i lokalsamfundet. Eller hvis der er sket et udslip af gift fra den lokale fabrik. Her kan det være noget af en udfordring at følge med i, hvad der sker – selv i de mere almindelige ting som vejspærringer, trafikulykker og opsætning af nye elmaster.

Den bedste måde at få nyheder på, er at være med på Facebook og holde øje med de forskellige sider på internettet. Facebook er generelt set nok det medie, hvor nyheder spredes mest her i Thailand, og det betyder også, at mange firmaer, offentlige myndigheder og politiske beslutninger har taget sig en ordentlig “shitstorm” på Facebook. Men sådan må det jo være, når det er måden, man udbreder nyheder på.

Nyheder – når det går galt….

Fornylig var der nogle bombesprængninger i Bangkok, og pludselig forlød det også, at der var sprængt bomber på banegården i Hua Hin, og at politiet havde skudt 3 “terrorister”. Informationen kom blandt andet fra et af de lokale medier, der dækkede situationen online. Det viste sig dog, at politiet kun havde “skudt” 3 motorcykler med vandkanoner, fordi de havde stået lidt længe på banegården og havde nummerplader fra et konfliktområdde (ejeren var til begravelse hos sin familie), og så fik avisen lige besøg af immigrationsmyndighederne, fordi de havde udbredt forkerte nyheder. Og det er ikke tilladt i Thailand, så de måtte rykke ud med en kæmpe undskyldning.

Det er jo heller ikke smart at piske en stemning op, før man ved, hvad der egentlig er sket, men til gengæld er det nok heller ikke så nemt at få klare statements fra myndighederne, som vi er vant til i Danmark.

Hvor finder man så nyheder fra Hua Hin

Ja, der findes avisen “Hua Hin Today”, som er afbildet ovenfor – det er mest tænkt til turister, men man kan sagtens få lidt “guf” som fastboende også. En anden mulighed er at melde sig ind i de forskellige grupper på Facebook.

Og så er der selvfølgelig thai TV, og er man sprogligt udrustet til det – eller er så heldig at have en thai person med engelsk kundskaber i nærheden, så er det jo også en mulighed.

Ellers er der forskellige websites og facebook sider – her er et lille udpluk. God fornøjelse!

Lokale

http://huahinexpatnews.com/

https://news.thaivisa.com/hua-hin

https://royalcoastreview.com 

www.huahintoday.com

https://www.huahinforum.com

Landsdækkende

http://www.khaosodenglish.com

https://www.bangkokpost.com/

https://www.nationthailand.com/

https://www.thailand-portalen.dk/

Landsdækkende på thai

https://www.thairath.co.th/home

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.