Nye regler for indrejse til Thailand fra 1. maj – og Covid i familien

I går vedtog de thailandske myndigheder nye  regler for indrejse til Thailand fra 1. maj, og denne gang sker der ENDELIG noget nyt, som kan bruges til noget!

Fra 1. maj kan man rejse ind i Thailand uden test og hotelophold, hvis man altså vel at mærke er vaccineret to gange. Er man ikke det, skal man stadig i karantæne. Hvad man valgte at beholde var kravet om Thaipass (søges online før rejsen) og obligatorisk Covid forsikring, hvor beløbet bliver sat ned til 10.000 USD. Thaipass er nødvendigt, siger de, fordi de skal kunne kontrollere, at indrejsende er vaccineret og har forsikring. De anbefaler, at man laver en ATK test efter nogle dage i Thailand, og der kan jeg et trick – mere om det senere.

Så fra 1. maj er det slut med at sidde og bide negle i et døgns tid i sit hotelfængsel, mens man venter på resultatet af sin PCR test. Mange har været skrækslagne for at teste positiv og tilbringe ferien i en sportshal med 500 andre Covid patienter eller på et sygehus til svimlende priser, og hvor sygehuset vil have pengene på forhånd.

Jeg læste i dag, at Thaipass portalen lukker ned fra i dag, for at de kan skrive programmet om. Det åbner igen 1. maj, og skal man rejse lige der og ikke har fået søgt om Thaipass endnu falder man ned mellem to stole. Sådan har det været hver gang, og mange har været i panik over ikke at kunne ansøge. Og når den åbner igen, er der sikkert helt nye fejl og bugs i systemet – det er aldrig blevet 100% funktionsdueligt.  De der allerede har søgt Thaipass til maj, har jo booket OG betalt (en betingelse) for hotelværelse til PCR test karantæne, kan søge om at få pengene retur. Good luck – her i Thailand siger man: “Giv en elefant en banan” – den får man altså ikke igen!!

Det er i min opfattelse et kæmpe skridt i den rigtige retning, og med lidt held så forsvinder alt det papirnusseri snart fuldstændigt. Kritikerne mener, at Thaipass er for bøvlet, og de forudsiger, at der ingen turister kommer af denne ændring, fordi folk ikke gider søge om det. Hele turistsituationen her i landet er jo i forvejen helt i knæ, og der kommer jo kun en lille bitte brøkdel af turister i forhold til før Covid 19, så vi har hårdt brug for, at vi får nogle besøgende, der kan lægge nogle penge. Turistministeren “Piphat” kommer med alle mulige sindssyge tal om forventningerne til turistantallet, og de har planer og kampagner om “Medical Turism”, Kvalitetsturister og hvad ved jeg. Men de får desværre nok ikke vildt mange flere turister, før de lægger alle restriktionerne på hylden. Og så går der jo lige et stykke tid, for de fleste rejser jo ikke lige til Thailand med 14 dages varsel. Plus at lande som Kina og Rusland, som har stået for langt de største grupper af turister, jo ikke lige lægger vejen forbi, som verden er nu. Ministrene her tror, at de bare kan trykke på en knap, og så sker tingene – som det er i militæret, hvor de fleste af dem kommer fra – men sådan virker verden jo altså ikke….

Lad os se – forhåbentlig kan vi få lidt af sommersæsonen med. Når først ændringen er offentliggjort i Royal Gazette, så er det et faktum, og så er situationen trodsalt blevet noget bedre end før.

Nå ja – og som en lille bonus, så fik “restauranterne” (ja nogle af dem ER da rigtige restauranter) lov til at sælge alkohol en time mere til kl. 24.

Covid i familien

Hvis man ser på Hua Hin nu, så er det meste åbent og kører for fuldt blus – nu kan man bare også købe Pad Thai  i “restauranterne” med poolborde og nedringede damer. Vi har haft vores ven på besøg fra Danmark i to uger, og vi har virkelig givet den gas. Ja, man skulle tro, at vi troede vi var teenagere igen! Vi har mødt masser af venner og bekendte og også fået nogle nye. Billedet øverst viser et Fullmoon Party for de gamle på stranden syd for Hua Hin, hvor vi hyggede os gevaldigt i sidste uge. Ja, når man har sådan en social adfærd, så risikerer man altså at få Covid. Og det gjorde min bedre halvdel så. Det er ikke nær så slemt for ham som den frygtede mandeinfluenza, han nogle gange har haft i Danmark, og om nogle dage er han nok ovenpå igen. Han testede dog negativ på de lokalt købte tests.

Vi fik til sidst en mistanke om, at dem vi selv havde købt  her i Thailand ikke duede. Vores ven fra Danmark havde en ATK test med hjemmefra, og den testede min mand positiv på, mens vores egen testede ham negativ. Meen vi stolede altså mere på den fra Danmark end vores eget kinaknald.

Vi var inviteret til en meget speciel koncert på vores yndlingsbar Rockzone i går aftes, men vi måtte så takke nej til det. Jeg fortalte vores ven Tam (ejeren af Rockzone), at min husbond havde Covid, og han insisterede på at komme med medicin og mad til os i dag.

Her er så hvad han bragte os i dag efter en lang formiddag på apoteket.

Thaierne elsker at spise medicin, og heldigvis er det meste urtemedicin, energidrik eller håndkøbsmedicin. Der var selvfølgelig også en pose mad med “Guaij Diaow” – en suppe med en masse forskelligt fyld – for spise, det skulle vi. Der var for rigtig mange penge, men vi kunne ikke få lov at betale. “I take care of you”, sagde Tam. Sådan er han bare. Han kom også på Songkran dag (det thailandske nytår) med blomsterkranse til os – sådan gør man ved sine kære ældre. Ha ha.

De næste 4 dage skal min bedre halvdel så spise denne cocktail flere gange om dagen, kombineret med drikkeyoghurt og enegeridrik. Pyha – jeg ville ikke kunne få mad ned også!

Tam medbragte også nogle ATK tests, Ganske rigtigt – det samme skete i dag, da han testede med de to forskellige tests.

Det er der, mit tip kommer ind til den anbefalede ATK test ved ankomst til Thailand efter 1. maj. Køb disse her, for de tester åbenbart altid negativ og red din ferie!

Det forklarer også nok, hvorfor jeg blev ved med at teste negativ for 3 uger siden, da jeg havde det lidt skidt i nogle dage med lidt feber og ondt i halsen. Jeg gik da i fitness centeret, handlede ind og besøgte venner med god samvittighed – jeg havde jo en negativ test hver dag. Der findes jo også trodsalt stadigvæk en helt almindelig influenza. Falsk tryghed så det basker!! Nu overvejer vi så, om vi skal køre ned på apoteket og advare dem om, at det de sælger simpelthen ikke virker.

Set fra den positive vinkel er vi enige om, at vi har fået det bedste booster shot vi kan få – nemlig den naturlige, hvor kroppen selv opbygger immunitet. Heldigvis har vi ikke været særlig syge, så for os er det ikke noget at snakke om. Det var da mere ærgerligt med den koncert i går. Vi overvejede faktisk at køre derned i bilen med en køletaske og se koncert som drive in på god afstand af alle andre!

Nu skal han så bare spise omkring 40 piller hver dag i 4 dage, så bliver alt godt. Ifølge Tam og apotekeren altså! I de 4 dage, eller hvor mange det nu bliver, må vi så tulle rundt herhjemme, indtil han tester negativ igen!

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *