Gæst fra Danmark – en lejlighed til at holde en fest

Vi har fået besøg af en meget kær og savnet ven fra Danmark, som vi ikke har set i over 2 år, og det er bare skønt. Og som vi plejer at sige: Man skal ikke lade en lejlighed til en lille fest gå fra sig!

Og så Godt Nytår! I går var det Songkran her i Thailand – mere om det lidt senere!

Hvor kan man bare mærke, at man savner sine kære i Danmark, og der er gået ALT for lang tid med alt det Corona møg! Nu håber vi bare, at Thailands regering kommer til sig selv og får lukket det her stakkels land op! Rigtig mange af vores venner og familie i Danmark vil ikke rejse herud, så længe de skal testes og bøvle med alt det papirkram, så vi må bare vente på, at hele det cirkus omkring “Test and Go” forsvinder, så vi får nogle flere besøg. Det har vi virkelig savnet!

Vores ven gik glat igennem – han er også vaccineret med kryds og slange, og har ovenikøbet haft Corona 2 gange. Han bookede et hotel oppe i nærheden af lufthavnen i Bangkok – U-Tiny Boutique Hotel. Blev hentet i lufthavnen og så en drive-in test på et hospital. For 500 baht fik han en garanti for svar på test inden for 2 timer, og det gik også helt planmæssigt. Heldigvis negativ. Så afsted til Hua Hin, og nu er han her så. Jeg tror nok, at han har 3 bøjede ribben efter det kram han fik af mig, da han ankom.

Min gemal er jo dykket ned i musikverdenen her i Hua Hin og spiller i et hobby band med 2 andre gamle karle – (i et værelse ovenpå). Det betyder så gratis musik! Så vi arrangerede lige en lille fest for vores venner her i Hua Hin til ære for vores danske ven. Det endte med, at de var 3 forskellige bands om at spille i vores have. Jeg lavede mad i to dage, og jeg fik da heldigvis en masse ros for danske frikadeller og kartoffelsalat, hamburgerryg, hvidløgssuppe og flere andre retter på min hjemmelavede buffet – også selvom der ikke var flest danskere tilstede. Faktisk inviterede vi også et par danskere, som vi mødte et par dage før på en bar. Rigtig sjovt, når man møder gode og hyggelige mennesker.

Altså – kan man virkelig blive så glad for at gøre noget så NORMALT som at holde en fest? Ja, det kan man godt, og jeg må nok tilstå, at efter to år med restriktioner, masker og håndsprit, så er det bare mega dejligt at kramme på alle de gode venner og fingerere ved det samme bestik i en buffet.

Jeg er gået Corona kold. Jeg er så hamrende ligeglad med det influenza at jeg har lyst til at invitere det halve af Hua Hin, så vi allesammen kan få det og komme videre i teksten. Desværre måtte et par af vores allerbedste venner melde afbud til vores lille fest, fordi han testede positiv. Det var mega øv. For min skyld kunne de bare have deltaget, for jeg er så ligeglad med det virus halløj efterhånden. Jeg tror faktisk, at jeg selv havde det for nogle uger siden. Feber og lidt halsøm, men ATK testene viste negativ (men også noget billigt kinaknald). Ligemeget – mit motto er nu: “Vi skal videre”, og det håber jeg, at den thailandske regering også snart kommer frem til, så vi og befolkningen kan få vores normale liv tilbage.

Festen vel overstået og mad tilovers til en hel armé. Hurra for min kummefryser!

Så blev det jo Songkran i går – altså thailandsk nytår. Regeringen havde sendt mixede signaler, og det blev måske fortolket lidt bredt visse steder. Budskabet var, at folk gerne måtte holde Songkran (det har været forbudt i 2 år), men på den traditionelle måde. Kun den religiøse del og hælde lidt vand på de ældres hænder og ingen sprøjten med vandslanger og pumpguns – og absolut ingen alkohol (det får man ifølge dem Covid af). Både Bangla Road på Phuket, Chaweng på Samui, Khao San Road i Bangkok og flere steder i Pattaya havde ikke helt forstået det, for der gik folk alligevel helt amok i går i kæmpe vandkampe. Her i Hua Hin blev vores ven overhældt med vand på en cykeltur, men der var ikke ret meget sprøjteri. Problemet med de vandkampe på trods af forbuddet er, at det var flest faranger – altså udlændinge – der var involveret i det. Nu kan man så frygte, at hvis smittetallet går op i de kommende uger, så får vi “dirty farangs” skylden for at have smittet hele Thailands befolkning med Covid…..

Min bøn til den thailandske regering er, at de får åbnet op, så sommeren 2022 kan blive en “lille højsæson” for de meget trængte thaier i turistindustrien. Det er jo ikke turisterne der kommer med Covid-19 – det er her altså allerede. Vi savner vores venner og familie i Danmark, og mange af dem står på stand-by til at komme en tur til Thailand, når de ikke mere risikerer at ryge i “Covid-fængsel” i en test. Men men men – vi skal vist lige igennem fase 3 med en ATK test ved ankomst, og dem stoler vi da allesammen fuldstændig på!

Nu vil vi bare nyde at have besøg. Når man mødes med en ven, man har kendt siden man var barn, så er det bare noget ganske specielt. Nu får vi begge øvet os i at snakke sønderjysk, som ikke er hverdagssprog mere, men man glemmer det jo aldrig, uanset hvor man flytter hen.

Hurra for besøg af dejlige venner og familie!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *