Nye indrejseregler til Thailand – årets første stunt!

I dag trådte nye indrejseregler til Thailand i kraft med huj og hast. Jeg kalder det årets største første stunt, fordi det er ret normalt i dette ellers så skønne land, at man får det hele om halsen i denne slags situationer!

I torsdags fandt et møde sted, hvor myndighederne her i Thailand skulle tage stilling til, hvordan man skulle håndtere, at det første fly med turister fra Kina skulle ankomme i dag. Turister fra Kina udgjorde en meget stor andel af turismen før Covid-19 i 2020 (ca. 28% kilde Nation Thailand), og det antal turister ønsker man selvfølgelig at få tilbage igen. På den anden side er der mange “kloge hoveder” fra forskellige universiteter mm., som påpeger, at kineserne jo har en kæmpe Covid bølge lige nu, fordi de har haft nedlukninger i snart 3 år.

Hvad gør man så? Ja, flere andre lande som USA og Japan kræver en negativ PCR test for turister, der rejser ind specifikt fra Kina. Om det giver nogen mening, kan man så diskutere. I sidste ende skal vi jo mere eller mindre igennem det skidt, og det bliver jo ved med at mutere til verdens ende….

Thailand har så åbenbart følt sig lidt klemt i det her. Indtil i går var der jo ikke nogen indrejsekrav i forbindelse med Covid, så man skulle enten lave noget specielt for kineserne eller ændre reglerne for alle. Så for ikke at “diskriminere” nogen (de gåseøjne kommer jeg lige tilbage til), så ville der komme nye regler for alle indrejsende.

Det er her, ordet “stunt” kommer ind…… Man holder et møde torsdag, og efter det møde udtaler man til pressen, at der vil komme nye indrejseregler, hvor der vil være krav om 2 x vaccine og en rejseforsikring, hvis man rejser videre til et land med krav om PCR test for at komme ind (som Kina kræver). Hvornår?? spørger så hele det samlede pressekorps og alle vi andre også. Ja, det meldte historien så ingenting om.

Lørdag blev det så annonceret, at det gælder fra i dag! Det må man jo sige er med kort varsel, og der var da også mange, som fik kaffen galt i halsen. Rejsearrangører, flyselskaber og turister havde masser af spørgsmål, og i skrivende stund er det stadig ikke klart, hvad der kommer til at ske helt præcist. Richard Barrow, som er en guru inden for alt som vedrører udlændinge her i Thailand har fulgt sagen nøje, og her er hvad der er sket i det sidste døgn:

Sundhedsministeriet og CAAT udsendte retningslinjerne for de nye regler til flyselskaberne i hele verden i lørdags. Det er nemlig dem, der skal checke alt papirkrammet. Desværre havde der indsneget sig en del fejl, i de anvisninger, så lørdag eftermiddag måtte man så udsende en rettelse. I første omgang var det alle over 18 år – nu er det 18 år og derover – skal være vaccineret (eller et brev med lægen med begrundelse for manglende vaccine) eller have haft Covid inden for 180 dage. Det er jo mere end sprogfejl med de 18 år, men måske skulle man lige have ladet en engelskkyndig person læse det igennem først.

I den første version stod også, at hvis man ikke har forsikring og det nødvendige papirkram, så skal flyselskabet afvise passageren.

I går aftes kom så en ny version af anvisningerne – de er sikkert blevet kritiseret sønder og sammen for den første…..  Nu skal flyselskabet ikke længere afvise passageren, men man kan blive testet ved ankomst. Øhhh okay? Hvilken test? Af hvem, hvor og med hvilken konsekvens, hvis man tester positiv?? Ja, der er faktisk flere spørgsmål, end der er svar, men det er altså ikke noget nyt her i Land of Smiles!

Jeg bringer her billedet af de gamle og de nye anvisninger. Selvom der kun er få timer imellem de to versioner, så har den første ihvertfald skabt så meget usikkerhed, at Thailand igen er tilbage på listen over lande, man ikke lige skal rejse til, hvis man ikke er vaccineret. Jeg ved godt, det er lidt gnidret, men man kan se det originale billede på Richard Barrow’s profil – se link ovenfor. Første kolonne er den originale tekst – kolonne 2 den reviderede.

Rygtet siger nu, at der er et nyt møde i gang i Bangkok lige nu, og at der skal komme en videre udmelding fra TAT senere i dag (Turistmyndighederne i Thailand).

Alt det her postyr for ikke at “diskriminere” nogen (læs kineserne). Da det ikke gælder thaier, diplomater og et par andre grupper, så kan jeg ikke se andet, end at man nu “diskriminerer” alle ikke-vaccinerede over 18 år i hele verden uden for Thailand. Det er da det lammeste argument, jeg længe har hørt! Turismen i Thailand er stadig meget skrøbelig, og vi er lige midt i den allerbedste højsæson af året. Den aftager om en måneds tid, og nu splitter de det hele ad med sådan et tiltag. Og så med en tidshorisont, der er helt hen i hegnet. Jeg tænker, at havde de kunnet gøre det med tilbagevirkende kraft, så havde de da også gjort det. Jeg ved godt, at rigtig mange er vaccineret, men den procentdel der må smide en rejse i skraldespanden, synes nok ikke det er så fedt. Det er jo trodsalt ikke lovpligtigt at blive vaccineret! Ikke engang her i landet.

Forleden udtalte en højtstående professor ved et eller andet universitet i Bangkok, at thaierne ikke skal være så bange for de kinesiske Covid varianter, for dem fra Vesten er meget farligere! Hvor i alverden ved han da det fra?? Alle ved da, at Kina ikke slynger om sig med oplysninger, så hvis han ved bare lidt om virologi, så ville han da ikke komme med sådan en udtalelse. Men mange thaier tror ret blindt på alle “eksperterne”, og det er da også derfor, at 95% af befolkningen her stadig går med masker, selvom det ikke er påbudt.

Lige nu krummer jeg virkelig tæer, og jeg har mega ondt af alle de mennesker i turistindustrien, som nu ENDELIG har fået lidt at rive i og nogle penge i kassen. Det her ihvertfald et strålende eksempel på, hvordan man kan punktere en positiv udvikling. Man taler så meget i Asien om “at tabe ansigt”, og det forstår man jo godt, at de ikke ønsker. Det har desværre den effekt, at hvis man laver en fejl, så er det ufatteligt svært at komme tilbage igen. Den her bliver ihvertfald temmelig svær at redde hjem med værdigheden i behold. Foreløbigt gælder det “kun” til den 31. januar, men bliver det forlænget, bliver det sikkert først offentliggjort aftenen før kl. 23.59!

Jeg håber for alle, der står med en billet til Thailand i hånden, at det her løser sig HURTIGT. Jeg kender flere, som skal rejse hertil i denne uge, og som ikke er vaccineret. De er selvfølgelig helt på den, for hvem skal så betale for en mistet flybillet, hvis man bliver afvist i lufthavnen? Og hvad sker der, hvis man tester positiv i Bangkok – i værste fald med deres billige bambus ATK test-sæt, som ikke altid virker (ved jeg af erfaring). Skal man så i karantæne??

Nu må de spænde hjelmen, stramme ballerne og så få rettet op på det kludder, de har fået lavet!

Efterskrift:    Alt er nu annulleret – paphoveder!

Fra Richard Barrow.

IMPORTANT UPDATE: Mr. Anutin Charnvirakul, Deputy Prime Minister and Minister of Public Health has canceled the criteria for vaccination certificates before entering the country on all flights. Effective immediately.
Please SHARE with your friends.
I will post more information as soon as it comes in. I’m told TAT Newsroom will post an update soon.

 

 

One thought on “Nye indrejseregler til Thailand – årets første stunt!

  1. Der kan (og vil blive skrevet meget) stolpe op og stolpe ned om den nuværende situation.
    Mit skriv er og bliver: Det hele er Hul i hovedet og overhovedet ikke gennemtænkt fra Thai side.
    Jeg føler med de forhåbentlig få mennesker verden over, der har stået i lufthavne de sidste par dage
    og ikke har kunne kommet af sted
    Når det så er sagt : Hvorfor pokker er de ikke blevet vaccineret som “alle os andre” ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.