Godt Nytår 2023

Rigtig godt Nytår 2023!

Vi kom ind i det nye år med masser af musik, sådan som mange af vores andre dage i året former sig. I går aftes var min gemal stand-in som bassist i en times tid i et thai rock band, hvor bassisten først kunne komme sent pga. et andet arrangement. Inden da var vi til en barbecue fest, hvor der var mennesker fra alle ender af verden, og det var faktisk ret interessant at møde alle mulige nationaliteter.

Hua Hin var tilbage i form, næsten som i 2019, men også kun næsten!

Når vi tænker tilbage på nytårsaftenerne her i Hua Hin og generelt i Thailand, så er det faktisk lidt en trist affære. I 2016 døde den forrige konge, Kong Bhumibhol, og det medførte landesorg i det meste af et år, og året efter var det forbudt at fejre nytår med fyrværkeri osv. af samme årsag. I 2018 var det lidt mere festligt, men i 2019 blæste der en halv pelikan her i Hua Hin, så de fyrede fyrværkeriet af kl. 19 om aftenen, mens vi sad og spiste. Så kom Covid, og så var der lukket ned igen. Sidste år lukkede de alt natteliv nytårsaften i Hua Hin kl. 22.00 – som straf for at nogle barer havde haft åbnet længere end klokken 24 i ugen før. Så i år var alle klar til det helt store knald! Tragisk nok blev kongens ældste datter så meget syg for en uges tid siden, og hun ligger stadig på hospitalet i bevidstløs tilstand. I ugen op til nytår var det faktisk temmelig uvist, om man fra officiel side ville aflyse alle festligheder pga. af prinsessens sygdom.

Det meste blev dog tilladt, og derfor blev nytårsaften denne gang noget af det mest normale, vi har haft i Thailand i mange år. Politiet har været udkommanderet i hele landet for at forhindre spritkørsel, men det tyder ikke på, at det har virket alle steder. Der har været nogle grimme ulykker overalt i landet, og også her i byen, og man kan næsten kun formode, at der har været sprit involveret.

En ting, jeg så undrede mig meget over (altså når man nu ENDELIG kunne give den lidt gas), var, at man så valgte at lave “Countdown” klokken 22 i Hua Hin.

Ja, det er da teoretisk set det længste countdown, jeg længe har hørt om, for at tælle ned fra 10 i 2 timer er da en sej affære. Men kl. 22 i aftes fyrede de alle raketterne af, som om man bare kan ændre på, hvornår man går ind i det nye år. Meget, meget mærkeligt. Men vi valgte at være taknemmelige for, at der overhovedet skete noget Nytårsaften.

Myndighederne havde indskærpet, at alle barer osv. skulle lukke kl. 24, og politiet var da også ude omkring i aftes. Men da vi gik hjem kl. 01.30, var der stadig masser af steder, der var åbne og havde gæster. Tja – måske de alle har givet en skilling til kaffekassen på politistationen…. Men bare dejligt med masser af turister og masser af gang i forretningerne!

Hvad byder 2023 så på for os?

Vi regner da med at tage en runde mere med Thailand, selvom vores sygeforsikringer i år steg igen igen, så det næsten var som at få hevet hår ud af næsen, da præmien for 2023 skulle betales i december. Det er VOLDSOMT dyrt. Men nu har vi til et år mere, og så må vi bare få det bedste ud af det.

2023 byder på parlamentsvalg i Thailand, og det skal nok blive interessant. Jeg har aldrig interesseret mig særlig meget for politik, mens vi boede i Danmark, men her er politik mestendels så grotesk, at man næsten er nødt til at følge med. Det bliver meget interessant, hvordan regeringen vil agere for at forsøge at blive genvalgt. Politik her er virkelig bare anderledes end i Danmark!

2023 byder også på flere runde fødselsdage i vennekredsen, og her snakker vi altså om Superligaen, hvor tallet pludselig starter med 7. Mon ikke vi lige får et par gode fester ud af det? Det tænker jeg – ikke mindst en enkelt en af slagsen her i huset!

I 2023 håber vi også på at se familie og venner, som egentlig gerne ville have været her forlængst, men hvor Corona bare smadrede det hele. Hvis vi får besøg, så ruller vi den røde løber ud og varter op som på et bedre hotel. Det lover vi!

2023 og topmave…. Nu har vi begge tabt 10 kg, siden vi flyttede til Thailand, så 2023 må være året, hvor det sidste af den s….. topmave bare skal forsvinde. Det der sidste mavefedt er da skrupumuligt at komme af med på trods af 3 gange i fitnesscenteret om ugen. Jeg er selvfølgelig lykkelig over, at mine dårlige kolesteroltal og levertal er blevet normale igen efter alle anstrengelserne (se mere her), men den der møgirriterende lille mave er da bare for meget. Min træner sig, at jeg bare skal stoppe med at drikke øl… Men nej…. Jeg har hørt, at øl er godt for håret, så det tør jeg ikke stoppe med!!

Jeg håber også, at 2023 bliver året, hvor turisterne for alvor vender tilbage til Thailand og skaber en masse omsætning og en masse indtægter for thaierne. Det har været hårde år her, og man kan lige præcis nu i den allerhøjeste højsæson mærke, at optimismen spirer. Desværre har de sidste år ikke medvirket til eftertanke om, hvordan man som alternativ til turisme kunne give folk en indtægt – ja, det skulle da lige være Cannabis!

Rigtig Godt Nytår!

 

Jeg har fået lov af min ven, Oat, til at bruge dette superflotte billede, som han har taget i Bangkok tidlig morgen den 31. december 2022. Her kan være utrolig smukt selv i en storby på en ganske særlig måde!

Billedet øverst er taget i dag 1. januar 2023 – der er bare MEGA mange mennesker fra Bangkok i byen, og der er trafikkaos de fleste steder her i Hua Hin!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *