Glædelig Jul

Glædelig jul til alle jer, som gider læse min blog.

For os to gamle her i Baan Jet er det ikke bare jul, men også en slags Nytår i dag. I dag for præcis 5 år siden, ankom vi hertil for at bo her permanent.

Jeg har før skrevet om vores ankomst til Thailand her (en del af en lille serie om at flytte til Thailand). Det var en stor dag! Hvor var vi lykkelige – vi kunne næsten ikke fatte, at vi endelig havde realiseret vores årelange drøm om at flytte til Thailand!

Efter ankomsten fra København havde vi tilbragt nogle timer i Ikea i Bangkok med at bestille et nyt køkken, så vi var godt trætte, da vi endelig kom frem til vores nye hjem. Det havde stormet dagen før, så halvdelen af vores bambushegn var skvattet ned i bedene, men det gjorde ikke det mindste. Af med cowboybukser, strømper, rullekravebluse, sweater og alt det andet kæmpe tøj! Det var fantastisk at tænke på, at vi ikke skulle i det kluns foreløbigt, og så glædede vi os bare over at være her. Vores venner havde sørget for, at her var gjort rent, og der var kolde øl i køleskabet, wc papir og søde gaver til os. Vi gik bare rundt i underbukser og jublede i et par timer!

Juleaften skulle holdes sammen med en norsk ven og hans thai kone på en norsk restaurant i nærheden, men det blev godt nok til en tidlig aften for os! Efter en ordentlig omgang flæskesteg og brun sovs, var der ikke meget energi tilbage! Vi var bare så glade og trætte! De sidste dage i Danmark var ret følelsesladede, fordi vi jo skulle sige farvel til familien og nogle virkelig gode venner. Plus vi havde også et vist pres på, fordi vi fik venner på besøg slut januar, og inden da skulle vi lige nå at brække det gamle køkken ned, bygge et nyt og male køkken-alrum. Men alt det gik fint.

Jeg tænker bare tilbage til juleaftensdag i 2017, hvor vi stod her i stuen og krammede hinanden og jublede over, at det hele bare var lykkedes!

Eksploderede kufferter og kolde øl på en dejlig juleaftensdag i 2017

Meget er der sket siden den juleaften – på godt og ondt. Vi har stadig et rigtig dejligt liv med masser af nye venner, masser at rive i og rigtig gode stunder. Corona kunne vi så godt have undværet, for det spiste godt nok lige et par år af vores liv. Men sådan har det jo været for de fleste mennesker i verden. Vi har heller ikke set så meget til vores familie og venner i Danmark, men heldigvis er vi alle sammen rigtig gode til at holde kontakten ved lige. Det sidste år har vi heldigvis haft fornøjelsen af 3 rigtig dejlige venner på besøg, og vi håber da på, at 2023 kan byde på endnu flere besøg.

Skal vi snart en tur til Danmark? Tja….. Planen var at tage til hjemlandet i 2020, men det glippede så pga. Corona. Siden er det blevet sværere og sværere at overtale min bedre halvdel til sådan en rejse – og det bliver ihvertfald SLET ikke i vintertiden! Vi må se, om jeg kan få ham overtalt, men det kommer nok til at holde lidt hårdt!

Julen for os

Vi har ikke været gode til at holde jul i mange år. Efter at min mor døde i begyndelsen af 2000, begyndte vi at rejse ud til jul. Første jul uden familien holdt vi i Mexico – jeg var så træt, at jeg faldt i søvn på restauranten juleaften!! Siden har vi holdt jul mange forskellige steder og også en del gange i Thailand. Jeg har egentlig ikke haft det store forhold til det, på trods af at jeg førhen var en rigtig “julegris” med pynt og mad og det hele. Derfor kan man her i huset normalt heller ikke se, at det er jul.

Sidst i november i år kom der en uventet pakke fra Danmark, og den indeholdt en julekalender fra min søster og svoger. Første pakke 1. december var et LED kalenderlys, hvor man med en fjernbetjening styrer, hvilken dato man er kommet til. Min husbond blev helt eksalteret, da han pakkede den ud. “Neeeeeej – det er noget fra Harald Nyborg!” (det stod i bunden af æsken) Senere fulgte pakker med julegodter, julepynt, flere julelys med LED, og så var det pludselig blevet jul i Baan Jet! Vi har nydt det helt vildt, og vi har guffet Super Flyers, vingummier og Marianne bolsjer. Guldbarre med orangeknas skal gemmes til en speciel aften, hvor vi skal nyde det sammen med kaffe og et glas Cointreau! Chokolade med orangeknas var en helt speciel julegodte, da jeg var barn, så det bliver også stort!

Verdens smarteste kalenderlys fra Harald Nyborg

Så i år er det mere jul hos os, end det har været i mange år. Måske medvirker også glæden ved, at der endelig er nogle turister i byen. I går kørte vi hen og glo på trafik sidst på eftermiddagen. (det er at sidde på en bar henne på hjørnet, drikke to øl og glo på det fantastiske kaos det lille vejkryds kan lave) Det var faktisk lidt som at være på ferie igen med rigtig mange vesterlændinge i gaderne! Vi har også fantastisk julevejr i år! Dagene er ikke for varme, men solen skinner fra en skyfri himmel, nætterne er kølige, og til aften får vi det der helt rød-lilla lys, som får alt til at se så smukt ud! At være turist i Thailand lige nu må være ret okay, tænker jeg. At bo her er mere end okay!!

Jeg kan ikke holde til at skrive mere i dag, for i formiddags dyppede jeg lige 3 fingre i kogende vand (don’t ask!), og det er en temmelig øm affære!

Om lidt vil jeg finde mit jule-outfit frem og gøre klar til en hyggelig aften med gode venner. Min venindes gæve mor på 85 er på besøg fra Danmark hos dem, så der er lagt op til en rigtig hyggelig juleaften! Forhåbentlig når min bedre halvdel hjem i tide – han er ude og købe brønddæksler!! (en helt almindelig julebeskæftigelse…. Og han er helt sikkert mere glad for det end at skulle købe julegaver!)

Jeg ønsker alle nogle skønne og afslappende dage, hvor end I er!

Rigtig Glædelig Jul.

 

 

 

2 thoughts on “Glædelig Jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *