Insekter i Thailand – de kan være farlige…..

Dette bliver ikke et videnskabeligt oplæg om insekter i Thailand – der er tusindvis af alle mulige mærkelige skabninger, som man aldrig havde forestillet sig eksisterer! De laver også “hjem” de mærkeligste steder, og det kan man se i billedet ovenfor. Vi har fundet den slags under vores sofabord, i en tøjklemme og i en plastkasse med gummihandsker!

Vi har heldigvis kun stiftet bekendtskab med insekter, som har været relativt “fredelige”, men vi har da venner her, som har fået store bulne sår og hævelser efter et insektbid. Der er nogle rigtig lede djævle af nogle hvepse, som selv thai’erne er hunderæde for, og der er feks. også centipeder, som er en slags 1000-ben der gerne lever i feks. en græsplæne, som kan give et rigtig ondt bid/stik. Vi går ALDRIG i bare tæer i græsplænen. Man kan se en skink har taget sådan en krabat her.

Her er et lille udpluk af vores bekendskaber i insektverdenen.

Et af de farligst insekter – MYG

Et af de farligste insekter, vi har her i Thailand er faktisk myg. De medbringer alle mulige trælse sygdomme som feks. malaria og dengue. Så når man opholder sig i Thailand er det bedste råd mod at blive syg af myg: Undgå at blive stukket! På med myggebalsam eller tøj der dækker hele kroppen. Selv som fastboende skal man ikke blive “sloppy” med at undgå myg. Det kan være livsfarligt. Og dengue myggen findes mest hvor der er mennesker, og så stikker den også om dagen.

Min hadefavorit – kakerlakken

Vi ser heldigvis ikke ret mange kakerlakker, her hvor vi bor. Men når vi gør, så står hårene lige i vejret på mig – jeg kan simpelthen ikke døje dem. De er så luskede! De ligger og spiller døde, og når man vil tage dem op på et fejeblad, så flyver de pludselig! Hellere 500 edderkopper end 1 kakerlak!!

Hvis man vil undgå kakerlakker, så skal man holde huset rent og sørge for, at der ikke er mad til dem. Vi havde nogle bananer liggende i en skål på bordet, og efter nogle dage var der simpelthen spist hul igennem skallen. Jeg fik dog den meget forædte kakerlak med en grøn spray!!

Vores husvenner – bierne

Lige nu har vi en kæmpestor bisværm boende oppe på loftet, og det kan jeg altså ikke vise billeder af, for jeg skal IKKE nyde noget med at stikke hovedet derop! Man kan høre de summer, og når vi tænder loftslyset, som er downlights, så kommer de som små jetjagere – de lyder ikke særlig venlige!!

Nu er en del af sværmen så brudt ud (det gør bier jo, hvis der kommer en dronning mere), så de sidste dage har der så været en kæmpe sværm, som heldigvis synes, at det er bedre at være inde ved naboen. Uha uha!

De bygger også i træerne, og her har vores havemand taget et bibo ned. Thaierne er vilde med honning, så han var glad for, at han bare kunne tage det med.

Hvepse

Da vi viste dette billede til vores havemand, var han lige ved at falde om, for de hvepse, der var ved at lave et hvepsebo i vores ørkenrose, er meget giftige og aggressive. Jeg havde ikke lige briller på, så jeg fik faktisk vist også rørt ved dem. Ifølge havemanden stikker de rigtig modbydeligt, så de fik også lige et pust af den grønne flaske. Man skal måske zoome lidt på billedet for at se de små bæster.

Palmemyrer

Jeg ved ikke, hvad de hedder, men da vi fældede et stort palmetræ, væltede det ned med disse ret store myrer (ca. 1 cm). Vi viste dette eksemplar til vores havemand, og han sagde, at de var harmløse – hans kone sagde med et smil: “Taste good”.

Cikader

Når en stor cikade starter musikken op, så kan man næsten blive halvdøv. I nat troede jeg, at der var noget galt med vores air condition, men det var altså bare en cikade, der larmede på livet løs. Dette eksemplar er ca. 6 cm. langt.

Sidst men ikke mindst er her et billede af en kamikaze pilot, som er crash landet på vores køkkenbord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.