Hvornår åbner Thailand for turister igen?

Spørgsmålet om, hvornår Thailand åbner for turister igen, bliver stillet mere eller mindre hver eneste dag på forskellige fora på internettet. Der er ikke rigtig nogen, der ved noget med sikkerhed, og der er stærke kræfter, der virkelig kæmper for at holde landet lukket. Blandt andet flere fremtrædende læger fraråder turister på det kraftigste.

Hvem kan komme ind nu?

Da regulær flytrafik (rutetrafik) ikke er tilladt ud og ind af Thailand, så kommer der ikke turister til landet. Der er fløjet en masse thaier fra hele verden hjem til Thailand, og de kommer også 14 dage i karantæne, når de ankommer.

Senest har også forskellige grupper af udlændinge fået lov til at komme ind i landet. Feks. hvis man er thai gift, har børn i Thailand, har et arbejde og en arbejdstilladelse i Thailand og forskellige business personer kan også komme ind. Man skal søge ved den thailandske ambassade i det land, man befinder sig i, og så skal papirkrammet også være i orden. Plus at man selvfølgelig ikke må være smittet med Covid-19. Man ryger lige direkte i 14 dages statskarantæne ved ankomst – og den karantæne skal man vel at mærke som udlænding selv betale.

Priserne varierer fra 30-40.000 baht (dem er der ikke mange af) op til 80-120.000 baht for 5 stjernede hoteller. Ja man kan sågar få luksusmodellen også, som er meget dyrere. Man skal blive på sit værelse, og man får mad stillet uden for døren 3 gange om dagen. Skal man have mere, er det room service, og jeg læste om en gut, der kom af med 700 baht for en burger. De har jo ligesom krammet på én, når man sidder der på sit værelse og ikke må komme ud.

Safe and Sealed modellen

I Thailand har det igennem længere tid svirret med rygter om forskellige tiltag som feks. “Travel Bubbles” – de blev dog taget af bordet. Det seneste nye er “Safe and Sealed” modellen, som man forsøger at få godkendt til Phuket.

Modellen går ud på, at man kan komme til Phuket, hvor man kommer i karantæne på et hotel i 14 dage. Man kan godt bevæge sig rundt på hotellet men ikke forlade det. Man testes 2 gange for Covid 19 undervejs. Hvis man stadig er negativ efter 14 dage, så kan man få lov at bevæge sig rundt på Phuket. Efter endnu en uge og endnu en test, kan man – hvis man stadig er negativ – rejse rundt i hele Thailand.

Alt personale på de hoteller, der er godkendt til karantæne, må ikke forlade området. Gør de det, skal de også 14 dage i karantæne.

Rent faktisk var der en artikel i The Thaiger i går, at modellen nu er godkendt. Den kan læses her. Meeeeeen – man skal ikke tro på den slags i Thailand, før det har været offentliggjort i Royal Gazette. Det skal nemlig altsammen godkendes af PM Prayuth, og selvom han har sagt, han synes det er en god ide, så kan han godt nå at ændre mening undervejs.

En anden faktor her i Thailand er alle de forskellige involverede ministerier og styrelser. Hvis ikke de kan blive enige, så bliver der heller ikke noget af det. Sådan ville det være under normale omstændigheder, men da man har forlænget undtagelsestilstanden med september, kan hr. Prayuth bare tage en beslutning alene. Demokrati i særklasse.

Safe and Sealed modellen skulle kunne starte 1. oktober, og i begyndelsen af september skal forskellige embedsmænd inspicere tiltagene på Phuket, for at overholde reglerne.

I givet fald, hvilket Thailand kommer man så til?

Jeg kan kun sige, mange vil ikke kunne genkende Thailand, hvis de kun har opholdt sig i turistområder før. Nogle områder er hårdere ramt end andre, men specielt turistområderne på Phuket, Samui, Patthaya, Chiang Mai og Bangkok er hårdt ramt. Jeg har skrevet om Bangkok – Khao San og Sukhumvitområdet her.

Og selvom man åbner op på Phuket for turister, så vil det jo være meget begrænset, hvor mange der i virkeligheden kommer. Først og fremmest skal man jo have mulighed for en længere ferie, for overhovedet at nå ud af karantænen. Man skal også have økonomien til at være i karantæne. Hvis man så endelig bliver sluppet løs, så vil mange nok ud og se noget og ikke bare ligge på stranden eller hygge rundt i Patong eller Kata Beach. Under alle omstændigheder er SÅ mange steder lukket helt permanent, så det vil være oplevelse af “spøgelsesby” på mange måder.

Selv her i Hua Hin, hvor vi ikke er nær så ramt af døde områder i byen, er store dele af midtbyen lukket, og hvis vi ser en tuk tuk eller en song teow, er det lige før vi vender os om og glor. De er simpelthen bare forsvundet. Vores lokale taximand har vi ikke set i flere måneder. Vores nærområde omkring Soi 88 og 94 er tæt på normal igen, og det er bare rigtig skønt.

Udlængsel

Vi har sagt til mange af vores gæster igennem tiden, at de skal passe på med at komme her til Thailand. Det er vanedannende. Stærkt vanedannende. Vi oplevede selv den kæmpestore udlængsel, som gjorde at vi rejste herud 3-4 gange pr. år i de sidste år, før vi flyttede herud.

Derfor forstår jeg sørme godt, at folk har ondt i sjælen over ikke at kunne komme afsted herud. Jeg ville selv gå fuldstændig midtover, hvis jeg var taget til Danmark og ikke kunne komme ind i Thailand igen. Jeg er så glad for, at det er HER vi er strandet. Det snakker vi ofte om, når vi ser en flot solnedgang, når de spiller fodbold på banen ved siden af, og de har det sjovt. Når vi spiser en god middag til ingen penge, når en thai håndværker inde hos naboen sender én et stort smil. Når man bare kan køre til stranden på 5 minutter (selvom man aldrig gør det), når man kører hen i krydset og glor på myldretidstrafik med en kold øl. Når man ser et thai band spille Jimmi Hendrix, så han ville have været stolt.

Jo, vi er det rigtige sted, og vi har ingen udlængsel tilbage i det hele taget. Vi er dybt taknemmelige hver eneste dag.

Min sympati går til alle jer, som længes efter at komme tilbage til Thailand. Jeg håber på, at det snart bliver muligt uden alt det Covid bøvl, men der er desværre ikke meget, der tyder på at det sker sådan lige i den nærmeste fremtid. Og Thailand bliver på mange måder et andet Thailand end det var – på godt og ondt.

2 thoughts on “Hvornår åbner Thailand for turister igen?

  1. Hej, læste godt artiklen om den begrænsede bevægelsesfrihed, hvis man tager til Thailand så snart de åbner MEN jeg synes ikke det fremgår helt tydeligt, hvor begrænset man bliver?
    Flere steder stod der, at man gerne måtte gå på stranden, så det betyder jo, at man er nødt til at forlade hotellet ? er det så fordi at det er få resorts der er godkendt til at have os i karantæne eller bliver der lavet begrænsede zoner man kan bevæge sig i – OGSÅ de første 2 uger?

    Jeg er meget forvirret men trænger SÅ meget til sol og vand hen over julen….

    1. Hej Jo,
      mange tak for din kommentar. Intet ligger fast endnu, og derfor kan jeg desværre heller ikke give en helt præcis “køreplan”. Regeringen her har skiftet mening flere gange, og der er mange kræfter, der gerne vil påvirke situationen. Den generelle holdning i befolkningen er nok, at landet skal forblive lukket ned for at undgå smitten. Det er blevet sagt rigtig mange gange i medier osv. at smitten kommer udefra, så det er sådan set ikke så sært, at alle her er bange for at lukke op. Personligt tror jeg nok ikke på, at turister kan komme til Thailand på en ordentlig måde foreløbigt. Karantænen bliver meget dyr, og man vil blive overvåget som en kriminel, og det er der jo ikke meget ferie over. Jeg føler med alle jer, som elsker Thailand – det er ganske forfærdeligt, at verden er blevet så fuldstændig f….. up, som den er nu. Jeg holder øje med situationen, og når noget håndgribeligt kommer op, skal jeg nok skrive om det. Venlig hilsen Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.