Hvad sådan en aircondition kan indeholde……

Jeg lider ikke af rengøringsvanvid, men jeg gør da jævnligt rent, og jeg renser da også filtrene i vores aircondition enheder med jævne mellemrum. Men i går fandt jeg ud af, hvad sådan en djævel kan indeholde…..

Våd hund

De fleste har prøvet at gå ind et rum med en aircondition, der lugter af våd hund. Det kan være på et hotelværelse eller i en restaurant eller andet. Hvis der også lugter af skimmel og luften er godt fugtig i lokalet, så er den helt gal.

Vi har prøvet det utallige gange på vores ferier, og værst er det i storbyer som feks. Bangkok, hvor man ikke lige kan åbne et vindue og lufte ud. Vi har faktisk også prøvet at sengetøjet var totalt klamt og håndklæderne ikke til at tørre sig i. Nogle gange har alt indholdet i vores kuffert lugtet af våd hund, når vi kom hjem fra ferie!

Her har jeg tit tænkt på, at jeg ikke vil vide, hvordan den aircon så ud inden i!

Næsten “ny” enhed

Vi skiftede enheden i vores soveværelse, fordi den larmede, så jeg ikke kunne lukke et øje om natten. Den kørte op og ned i tempo, der kom raslelyde fra dens indre, og enheden udenfor lød som en gammel flyvemaskine. Jeg har svært nok ved at sove, så jeg var ved at gå ud af mit gode skind over mangel af søvn. Den kølede heller ikke særlig godt, så jeg havde også en blæser til at stå ved siden af sengen. Vores soveværelse får masser af sol på visse tidspunkter af året – lige nu for eksempel – og der er 35 grader, når vi skal i seng. Har prøvet – det KAN jeg ikke sove i, men til gengæld skal der ikke køles helt vildt – bare ned til 26-28 grader, det er fint.

Vi købte en pænt dyr “maskine” for at få en god og lydløs enhed. Der var flere mærker, der reklamerede med 99,9% sikkerhed mod bakterier, men det var jeg sådan set ligeglad med. Den skulle bare være stille, så vi købte en ny fra LG, og det var bare en lise. Sikke en ro, og så god køling uden at blæse os ud af sengen!

Men de sidste uger har det ikke været optimalt, og soveværelset har været alt for varmt at sove i. Den virkede nærmest kun som en almindelig blæser. Og den våde hund havde også sneget sig ind! Lige nu er det den allervarmeste tid af året, så det er nu, at skramlet skal virke. Selv om vi startede den en time før sengetid, var der stadig langt over 30 grader i lokalet, når vi skulle i seng.

Manglende væske – en mindre ting

Der skal være væske på sådan en sag  – ellers virker den ikke! Så vi fandt nummeret på det firma, der sidste år fyldte en anden enhed op med væske for os. De dukkede så op i går og skulle fylde på.

Pludselig hentede de en masse grej i bilen og begyndte at rulle vores vandslange ud, og jeg var ærlig talt noget forbavset over, hvad der foregik. Vi fik at vide, at nu skulle enheden rengøres. Altså, jeg kunne ikke se, hvorfor de skulle bøvle med det. Jeg kan jo selv tage det filter ud og vaske det og spare 500 baht – men jeg blev klogere!

Da de begyndte at skille både indendørs og udendørs enhederne ad, kunne vi godt se, den var helt gal. Det var den våde hund!!

Teamet gjorde meget ud af at sørge for ikke at svine gulvet til.
Sådan ser sådan en ting ud, når den er skilt ad. Læg mærke til tromlen.
Her er så synderen – den våde hund…. Alt det snask fra os og vores soveværelse. Aaaaaaaad
Rengøring af både indendørs og udendørs enhed

I chock – og time flies when you’re having fun

Ja, jeg var nærmest i chock over, hvor slemt det var. Jeg kunne ikke begribe, hvordan søren den aircon var kommet til at se sådan ud. Den er jo næsten ny!! Ved et lille check fandt jeg så ud af, at den aircon ikke er ny mere! Den er sådan set 2 år gammel… Hvordan dælen det så end er gået til – jeg synes lige, vi har købt den!! Tiden går så ufattelig hurtigt, og det er det her da et godt eksempel på.

Det her var i vores eget soveværelse/badeværelse (vores er 1 stort rum), men i disse Covid-19 tider, kan man da lige forestille sig, hvad der kan ske af spredning af alt muligt! Jeg må også indrømme, at jeg græmmes over alle de våde hunde, jeg har sovet sammen med på hotelværelser, der bestemt ikke har været billige.

Fremtiden i Baan Jet

Ja, du har gættet rigtigt! Fremover ringer vi til det gode firma, og får dem til at checke vores enheder mindst en gang om året. Det kostede 500 baht at få renset en enhed både inde og ude samt få fyldt op med væske. Påfyldning af væske alene i vores kontor, som også var blevet en sauna: 300 baht. De 200 baht for rengøring skal jeg dælme ikke spare mere!

De efterlod alt pænt rengjort og fint, så bortset fra 500 fodspor i soveværelset, så kunne man ikke se, de havde været der. De var søde og smilende og en fornøjelse at have i huset.

Da vi skulle i seng, blev der næsten omgående køligt i lokalet, og der lugtede friskt og fint. Den våde hund var væk, og det var bare dejligt.

Eneste “Aber dabei” – husbonden klagede over i morges, at det havde været for koldt i nat. Ha – ha!!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *