Tam – en thailandsk mand med mange talenter – og en stor vilje

Det her er Tam. Han har ikke tænkt sig at lade sig slå ud af Covid-19, selvom hans livsværk blev lukket på grund af regeringens tiltag for at begrænse Covid-19 smitte.

I dag vil jeg gerne fortælle en positiv historie, for det trænger vi godt nok bare til i disse tider!

Vi har lært Tam at kende, fordi han har drevet Rock Zone, et af de allerbedste steder at høre rockmusik i Hua Hin. I vores øjne nok DET bedste. Selve stedet har været både forfærdeligt og godt på samme tid. Noget bulet skrammel, og så kørte toget for fuld hammer 3 meter væk mange gange hver eneste aften.

Men folkene og musikken! Det har været det bedste. Vores favorit var (og er) Zuperjune, som spillede lige netop den musik, vi godt kan lide – og så er de super dygtige musikere.

Boat er en virkelig habil bassist, June er Thailands svar på Jimi Hendrix og Tam er en fantastisk dygtig trommeslager.

Der har også været andre orkestre i løbet af en uge: Blues, mere populær rock og andre spændende ting. Vi har virkelig været glade for stedet, og vi har slæbt de fleste af vores gæster (hvoraf de fleste heldigvis kan lide god musik) med derned, når de har været på besøg fra Danmark.

Vi har ikke siddet på Rock Zone flere gange om ugen eller noget, men det var en favorit at cykle derned efter en middag i lokalområdet. Få blæst ørerne godt igennem og så blive glad i låget (og måske slingre lidt på cyklen hjem….)

Men alt det blev lukket ned i marts – og det bliver også det sidste, der får lov at åbne op igen. Regeringen her er helt besat af at alkohol, musik og andre fornøjelser er roden til alt ondt.

Hvad gør man så, når man mister sin livsdrøm og største indtægtskilde? Rigtig mange thaier aner ikke deres levende råd og er fuldstændig på spanden og kan ikke forsørge sig selv eller familien. Tam kunne ikke betale huslejen på Rock Zone uden indtægt, og da udlejeren ikke var til at tale med, så måtte han tage den tunge beslutning at lukke ned. Det har helt sikkert været enormt hårdt for ham, for han havde jo også ansatte, og så elsker han musikken.

Rock Zone lukkes ned – ihvertfald på denne lokation

Tam ejer også en forretning og et studie, hvor han blandt andet sælger trommer, men det er der jo ikke meget salg i nu, hvor alt er lukket ned. Han opdrætter også akvariefisk og sælger dem, men det er nok også svært at leve af det.

Kylling efter Fars opskrift

Hvad kan man så gøre i denne krisetid? Ja, alle skal jo spise, så man kan jo for eksempel begynde at lave noget mad.

Tams far har for år tilbage været meget berømt pga. sin stegte kylling – så berømt, at han kom på TV for det. Nu er der jo rigtig mange, der steger kylling i dette land, og der skal alligevel noget til at skille sig ud. Men Tam har det ultimative – sin fars opskrift, sin far til at lære sig kunsten, og en kæmpe portion goodwill der følger med et godt produkt.

Nu har han så lært at marinere og stege kylling af sin far.

Og nu har han så sin egen “Stegt Kylling” butik, hvor han både er kok og kører ud med varer.

                         

Hvordan går det så?

Det går da godt! Selvfølgelig gør det da det. Han er bare så flittig og arbejdsom, og så kaster han hele sin energi i det projekt, han nu er i gang med!

Og så smager det kylling da bare fantastisk. Vi bestilte en combo æske, og vi fik så meget kylling, at vi spiste det i tre dage, men hold op det var godt! Marineret i en lage og så stegt sprødt og krydret – slet ikke fedtet, så selv skindet kunne spises efter en tur i køleskabet til næste dag. Og så med masser af hvidløg!

Der er åbenbart andre end os, der synes det er godt, for han har stort set udsolgt hver dag!

Den mand er bare en fighter, der ikke lader sig slå ud af situationen, og så forstår han at glæde sig over, når det han har sat sig for lykkes. Også selvom det ikke lige er hans drømmejob. Det er en formidabel evne at besidde!

Musikken trækker

Musikken trækker stadig i Tam og Zuperjune, og det gør den såmænd også i publikum. Derfor sad vi også klar med to kolde kl. 16 for et par uger siden, hvor Zuperjune gav en “Social Distancing” koncert på nettet. Det var bare så godt, og vi var begge helt opløftede bagefter.

Nu glæder vi os bare til, at det her vanvid er overstået, så vi kan høre vores favoritorkester live igen. Det fysiske sted er ikke mere, men vi har lovet Tam, at vi nok skal hjælpe ham i gang, når han engang forhåbentlig kan åbne Rock Zone på et nyt og endnu bedre sted.

Vi glæder os! På gensyn!

                             

 

PS – jeg glemte lige…..

Pæren falder sjældent langt fra stammen, så den næste generation af musikere er allerede på vej.

Tam’s søn – Namo. Og believe me, han kan spille!

Alle billeder med tilladelse fra Tam.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *