Edderkopper i Thailand

Lad mig sige det med det samme: Jeg er ikke bange for edderkopper. Not at all…. Men her i Thailand skal man da lige være lidt opmærksom på, om de kan give et grimt bid eller ej.

Danske edderkopper

I Danmark er vi jo vant til, at der ikke er ret mange farlige dyr. Heller ikke blandt edderkopper – alligevel har jeg haft (mandlige) kollegaer, som skreg som tøser, fordi de så en edderkop. 🤣 Jeg er ikke det mindste bange for edderkopper normalt. I Danmark boede vi tæt op ad skoven, og der kom de største uhyrer spankulerende ind ad vinduerne om natten. Det var lige før, man kunne høre deres fodtrin hen over gulvet. Næste morgen var de så fanget i håndvasken, og jeg har fisket mange, mange kæmpestore edderkopper med øjne som tekopper og lodne ben op af vores håndvask! Bare op på en kleenex og så ud ad vinduet med dem.

En almindelig rengøring i huset var som regel massemord, for der var simpelthen edderkopper i alle afskygninger overalt pga. skoven.  Vi har sågar flere gange ligget nogle ihjel i sengen om natten!

Men jeg har aldrig været bange for dem – måske ikke helt tilpas med dem, hvis de sad på mig, men ingen hysteri.

Thailandske edderkopper

Ja, de thailandske edderkopper er lidt en anden sag. Her er alt fra fugleedderkopper til helt harmløse “kampedderkopper”, som vi kalder de små (og i Thailand også kæmpestore) der jager insekter uden spind.

Altså, nu skal jeg jo ikke skræmme livet af nogen, og de fleste trælse edderkopper findes da også i junglen, så hvis man bare er almindelig turist, så ser man nok rimelig sikker. Vi har boet her i over et år, og bassen længere oppe, er den første store edderkop, vi har set. Den er jo ikke særlig stor i målestokken med danske skovedderkopper. Den kan dog angiveligt blive på størrelse med en desserttallerken. Så kan det da godt være, at hårene ville rejse sig lidt i nakken selv hos mig!!

Da man jo ikke må misbruge andre folks billeder på internettet – og da jeg ikke har fotograferet en masse edderkopper tæt på, så kan jeg henvise til denne lille oversigt – klik her.  

Wolfspider

Jeg har læst mig frem til, at den edderkop der indtog mit køkken forleden er en wolfspider. En lille en af slagsen, for den kan blive lige så stor som en hånd.  Et bid af den kan være meget smertefuldt, og man skal helst søge læge. Nu ser man jo næppe, hvad der bider en, men et godt råd er altid at gå på klinik eller i det mindste på apoteket i Thailand.

For mig er edderkopper et nyttedyr, som tager de der forbaskede myg, så jeg passer på mine edderkopper. Men sætter man sig nu i en stol, hvor den lige sidder – eller stikker hånden ned i en skuffe og kommer til at klemme den, ja – så skal den jo forsvare sig! Så den fik lige en venlig eskorte udendørs og så møjn Heine!

Bedre skæbne end den anden i vores soveværelse, som havde fået gnavet benene af af en gekko. 😁 Jeg tror, vi har haft lidt af en invasion med hele to store edderkopper på en uge!

Insektbid i Thailand

For en uges tid siden fik en veninde et uidentificeret bid, som blev et kæmpe blåt mærke med et betændt sår! Det kunne være en edderkop – eller noget helt andet. Mange kan få nogle grimme bid og stik her i Thailand. Sådan er det jo i troperne. Jeg læste faktisk lige om en dansk mand, der havde ligget på stranden i Thailand direkte i sandet. Han fik noget grimt udslæt, og da han kom hjem til Danmark, viste det sig, at det var en eller anden led parasit, hvis larver lå i sandet og så gik ind igennem huden og lagde sig til at udvikle sig der. Fy for søren da!

Men husk – det værste insekt er stadig myggen, så husk myggespray. Jeg vil skrive mere om de forskellige myggemidler senere, og der er lidt mere om insekter i Thailand her.

 

4 thoughts on “Edderkopper i Thailand

 1. Halli og Hallo – Vi har været I Hua Hin et par gange (Soi 98 = Prinz Garden Ville – hvor vi så en grøn slange i “nabobygningen” nemlig Blu-port – Ved indgangen til centret er der et par borde & stole – vi sad in front of the center og slappede af på en bænk, da der pludselig røg gafler, knive- og skeer samt tallerkner op i luften, fulgt af skrig og kroppe i gymnastiske informationer 😀 – Det viste sig, at en slank lang GRØN slange møvede sig mellem borde stole og menneskeben og forsvandt ned mellem brædderne på “decket” foran indgangen. Straks gik de thailandske dørvagter m.v. igang med at spraye insektgift ned mellem plankerne – som om det skulle hjælpe noget – Men gor at komme til Edderkopperne 😀 Vi opholder os normalt på Phuket, Kata/Karon på det fine lille “danske” hotel Katavilla på grænsen mellem Kata og Karon Beach – vi havde lejet en knallert (mini MC der faktisk kræver MC kørekort ! – Vi var trillet den lange vej ca. 10 km med (max 40 km/t med venstrekørsel) til Patong og endte i P kælderen på Jung Ceylon centret …… Efter at ha’ brow’set i centeret og luret priser m.v. skulle vi jo hjem til Katavilla hotellet i Karon/Kata…. Fruen Helle stillede sig ved udgangen / opkørslen og afventede jeg dels fandt knallerten og dels fik den startet og balanceret ud blandt 27.000 andre knallerter – ok overdrivelse fremmer forståelsen – ca. 40-50 grader varmt i P-kælderen og idet jeg skal til at hjælpe knallerten ned fra støttefoden “høre” jeg tunge trin komme imod mig – og JA ganske rigtigt – verdens STØRSTE og mest BEHÅREDE edderkop kom kravlende i mod mig og knallerten – Med gys og lange hår på arme, ben, nakke & ryg fik jeg knallerten ned fra støttefoden inden uhyret angreb mig (:-D) og jeg fik samlet Helle op bag på biken og hjem til Katavilla det gik med 40 (max) i timen – Jow jow, en sjov oplevelse.

  1. Hej Bent!
   Tak for din sjove beretning om flora og fauna her i Hua Hin.
   Jeg fik et godt grin!
   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *