Et traditionelt thai hus og Google Fotos

Her i Hua Hin er der ikke så mange traditionelle thai træhuse tilbage, men lige henne om hjørnet har vi et rigtig smukt eksemplar. Det ligger på den flotteste grund med store træer og hængeplanter, og det har en rigtig dejlig stemning over sig.

Hvis ikke det var for pinligt, ville jeg holde udenfor og glo på alle detaljerne i alt for lang tid – og jeg har den største lyst til at gå hen og banke på, for jeg gad godt nok gerne vide, hvordan det ser ud indeni. Jeg er totalt forelsket og fascineret!

Google Fotos

Ja, og det er så her, at Google Fotos kommer ind. Efter et crash med min mobiltelefon, hvor jeg mistede en hel masse ting, slugte jeg mit slips og valgte at gå med Google Fotos. Og det har jeg faktisk ikke fortrudt. Udover, at jeg nu er sikker på, at mine billeder bliver kopieret fra telefonen og dertil, hver gang jeg er på wifi, så er delingen af billeder med min bedre halvdel blevet meget nemmere. Man kan også lave en mappe, som man kan åbne for udvalgte personer – og man kan slette billeder på sin mobil, men de findes stadig på Google Fotos.

Men det er ikke den eneste fordel. Google er jo altid din ven – og så kan Google Fotos en masse sjovt, som jeg til at begynde med syntes var noget pjat. Men nu hygger jeg mig faktisk med det. Der kommer så automatiske beskeder, som feks. at her er billederne fra sidste år på denne dag – eller vi har stiliseret dit billede.

Et traditionelt thai hus udsat for Google Fotos

Her er nogle eksempler på, hvordan stemningerne kan være vidt forskellige i det samme billede.

Her er en sort-hvid version af billedet, som får billedet til at ligne et hus fra 1920’erne – altså lige bortset fra plasticstolen. 😂

Og så er der det stiliserede billede, hvor farverne overdrives en lille smule – men det ændrer godt nok stemningen ret meget.

Der findes masser af programmer til den slags

Ja, det ved jeg godt, men jeg er altså ikke den store fotonørd, og jeg har hygget mig meget med alle disse automatiske “assistent” funktioner i Google Fotos. Forleden havde den selv fundet et dengang og nu billede af min husbond. Det var dælme sjovt, for jeg havde aldrig selv fundet på at kombinere de to billeder.

En anden pivsmart ting ved Google Fotos er, at man kan søge på bøf og blomst og toilet – ja alt muligt, og så kommer den op med de billeder, den finder med det motiv. Ha ha – det er dælme smart!

Dette er ikke en reklame, og jeg får heller ikke penge for at skrive om Google Fotos, men jeg synes altså, det er lidt skægt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.