De ti bedste ting ved Thailand

Hvad synes du er de bedste ting ved Thailand? Giv gerne din kommentar nedenfor, så vi kan sammenligne.

Her kommer min top 10 liste  – dog ikke sat op i nogen prioriteret rækkefølge:

 1. Klimaet – helt klart en førsteplads for mig. Jeg er født på det forkerte kontinent, og jeg er SÅ glad for at jeg ikke skal gå i 4 lag tøj, strømper, støvler og så en kæmpefrakke – på noget tidspunkt af året. Det er lige før jeg nyder den kølige tid i december/januar, hvor man kan gå i jeans og lukkede sko!
 2. Folk – der er så mange søde og sjove thaier, og det er en fornøjelse at møde deres venlighed og hjælpsomhed. Vi forsøger at lære thai, og det scorer vi virkelig mange point hos thaierne med, også selv om det er helt ubehjælpsomt. Thaierne er generelt set meget stolte af deres land, og det mærker man ofte. Man skal bare anstrenge sig en lille smule, så får man deres anerkendelse og søde smil.
 3. Prisniveauet – selvom thai baht er steget meget i kurs, så er mange ting stadig enormt billige her. Mange slags mad, vand, strøm, benzin osv. koster meget mindre her, så tænker man sig lidt om, rækker pengene meget længere end i Danmark.
 4. Kaos – jeg elsker det kaos, der omgiver os her i Thailand. Når forfald og skønhed mødes i en væltet mur, der er indtaget af en klatreplante. Når man går på marked om morgenen, hvor det vælter rundt med fisk og sælgere og grønsager i et stort larmende kaos. Et ikke så dejligt kaos er det trafikkaos, som hersker her – men ellers…
 5. Lyset – De mega flotte morgener og aftener. Når himlen bliver lilla og lyserød om aftenen, og luften ligesom bliver helt fortættet og lydene svagere. Det giver et sug i maven! Billedet ovenfor er taget med mobiltelefonen i sidste uge, og det er ikke manipuleret på nogen måde. Fantastisk ikke?
 6. Lokalliv – Gutterne på fodboldbanen ved siden af. De har en lille fin bane med net over, og de hygger sig med at spille fodbold til langt ud på natten. Vi kan vågne kl. 02.30 – der er stadig gang i banen. Selv om vi bor lige op ad banen, har vi ingen gener af det. De griner og har det sjovt, og det smitter da bare af. Og så er det da bedre end en hønsefarm, griseslagteri, et partyhouse eller noget andet slemt. Eller det lillebitte marked, som stille og roligt har sneget sig ind nede for enden af vejen under et par træer – her kan man får drikkevarer, tøj og frugt. Og da de fældede de skyggegivende træer (sikkert for at komme af med dem), så købte de da bare nogle parasoller.
 7. Food courts – Jeg er ikke god til thai mad, fordi jeg ikke klarer chili så godt. Men jeg går gerne med på food court, for jeg finder nok noget at spise, og så er stemningen som regel helt vildt god. Her i Hua Hin har vi blandt andet Baan Khun Por, og det er et fantastisk sted at prøve at fornemme stemningen i en moderne thai food court. Små priser og masser at se på – og levende musik alle aftener og i weekenden orkestre med pænt store navne. Food courts er et socialt samlingssted for thaierne, og det er skønt at kunne deltage i.
 8. Dyrelivet – vi har altid hygget os med dyrelivet omkring os. Ikke dermed sagt, at vi har haft en zoologisk have, men vi skønner på dyrene i naturen omkring os. Vi er heldige, at her hvor vi bor er det mest harmløse og ufarlige dyr vi ser i det daglige. Det er sjovt at se mynnaerne lave rede i naboens kasse omkring nedløbsrør, macpie robins (en lille skadeagtig fugl), som agressivt jager naboens kat på flugt – og vores ugle, som stadig bor her. Se mere om den her. Vi skal ikke køre ret langt fra Hua Hin for at se vilde elefanter, og der er masser af spændende dyr overalt. Der er også farlige dyr som slanger, insekter og gadehunde – men det er en anden historie.
 9. Seværdigheder – uanset om man er turist eller fastboende, så er der SÅ mange ting at se i Thailand. Naturoplevelser, byliv, restauranter, musik, flotte landskaber – alt er der her. Hvem gider at tage andre steder hen?
 10. Frodigheden – det meste gror helt vildt her, og selvom der er tørke i lange perioder, så står der flotte bourgainvillae langs med vejen og blomstrer vildt, selv om de ikke har fået en dråbe vand i flere måneder. Kom en plante i en krukke og så se den vokse med raketfart – det er skønt.

Som nævnt – skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har de samme eller andre favoritter og hvorfor!

3 thoughts on “De ti bedste ting ved Thailand

 1. jeg kan godt lide deres forhold til hverdagen,sagt på godt dansk “hvad vi ikke når idag det når vi nok om en uge” og det er faktisk rigtig de når det alligevel.ER DET IKKE BARE DEJLIGT 🙂 🙂

  1. Det har du ret i – de når jo tingene alligevel – bare på deres egen måde. Det er jo ikke nødvendigvis vores måde, der er den rigtige.

 2. Min hobby er at køre på motorcykel, og her kan jeg gøre det hele året rundt. Vejnettet er indenfor de seneste år blevet udbedret, så de tyske motorveje er gedestier til sammenligning. En særlig rar ting er det lille spor til venstre, som ikke er etnødspor. Men et spor beregnet til de to hjulede køretøjer, som herved er delvis isoleret fra den tunge trafik. I statistikken figurerer Thailand højt som verdens farligste land at køre i med mange uheld. Jeg kører mange kilometer hver dag og ser meget sjældent uheld. Men jeg kan også bedst lide at køre på de små landeveje. Her er næsten ingen trafik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.