Ugler i mosen?

Vi har ikke ugler i mosen – eller for den sags skyld rotter på loftet her. Det skulle da lige være de flyvende rotter, der bor oppe på taget og sviner alting til, men den historie kan I få en anden dag! Men vi har en ugle i vores palme, og uglen har nu boet her i to dage!

Det er en såkaldt slørugle – på latin Tyto Alba – og den findes faktisk også i Danmark. Så ud over “grossenollerne”, som der også er masser af her, så findes denne ugle altså også i både Danmark og Thailand. Den er faktisk en verdens mest udbredte fugle og findes over hele jorden – undtagen Antarktis.  Sløruglen er ca. 30-40 cm lang og har det fine “ansigt”, som det også ses på billedet. Den danner par for livet – og skifter kun partner, hvis den ene dør.

Slørugle i Hua Hin

Vi opdagede vores ugle i går, fordi nogle af de andre fugle “mobbede” den, og pludselig kom den væltende ud af vores store oliepalme og flapsede lidt rundt, før den landede i en af naboens palmer. Lidt senere flyttede den tilbage til vores oliepalme, og så kom der lige et uvejr forbi. Da jeg var ude for at feje i morges, var den der endnu. Den sad bare oppe i palmen og kiggede på mig uden at vise tegn på nogen som helst bekymring over min tilstedeværelse.

Sløruglen er – ligesom i Danmark – faktisk ret almindelig, og den lever gerne i staldbygninger (derfor hedder den også barn owl på engelsk). Her i Thailand ynder den også at bo i huler i “bjergene”, og da vi har en meget stor, meget tom ufærdig bygning tæt på, så kan den måske være derfra. Vi har også nogle gode ubebyggede grundstykker og skrubmarker her omkring, hvor den kan finde føde, og da den spiser mest mus og den slags, er vores have måske ikke så tosset endda at opholde sig i.

Overtro i Thailand

Der er ufattelig meget overtro i Thailand, og jeg tænkte, at sådan en slørugle da må have en eller anden betydning i den thailandske overtro. Ganske rigtigt – jeg håber sandelig ikke, det er rigtigt, for den skulle bring ulykke og død! Ja 7-9-13 – jeg er heldigvis ikke så overtroisk.

Hvis du har lyst til at læse mere om overtro i Thailand, så er her et link til en monsterlang liste med alle mulige og umulige ting. Hele 60 ting, der kan bringe enten held eller ulykke eller det, der er værre!

Jeg kan godt lide fugle i haven (når de ikke lige laver kæmpe klatter på mine fliser!), så jeg tror bare på, at naturen er en skøn ting – særligt i min have her i Hua Hin.

Så velkommen hr. Tyto Alba!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *