Besøg fra Danmark mens verden går i Covid panik…..

Forleden ankom vores veninde fra Danmark for at holde 14 dages ferie her hos os, og det er bare så skønt at se hende igen efter 2 år.

Med sig havde hun alskens julegodter, som hun havde købt ud fra vores ønskeseddel. Så nu har vi lakridser igen, fryseposer UDEN den irriterende lynlås, arbejdshandsker (der var gået mus i vores handsker) og hvem kan leve sit liv uden en ordentlig tube hanefedt??

Men det vigtigste er selvfølgelig at HUN er kommet, den seje kvinde. Lige nu er det meget svært at rejse rundt i verden, og der blev godt nok også lige bidt negle i nogle timer lillejuleaftensdag, mens hun ventede på sin negative PCR test i Bangkok. Hun kom ind under Thai Pass ordningen, hvor hun “kun” skulle på hotel 1 nat for at vente på sin test. Den ordning blev afskaffet et par dage, før hun skulle afsted, og så var det ellers bare om at følge med i, hvad det nye så var. Med sædvanlig præcision lykkedes det myndighederne at skabe total forvirring hos de mennesker, som allerede havde bestilt og betalt for deres rejse langt ind i næste år under Thai Pass ordningen. Heldigvis var myndighederne for en gangs skyld nogenlunde fair, så alle de der allerede havde bestilt stadig kunne komme ind under ordningen, men de modtager ikke flere ansøgninger.

Ankomst til Bangkok

Alt klappede bare ved ankomst, og vores veninde siger, at det var den hurtigste ankomst gennem Bangkok lufthavn nogensinde. Masser af papirer skulle checkes 4 gange, men alligevel stod hun ved sin forud bookede taxi efter 45 minutter. Så en kort tur til hotellet, hvor hun fik sin PCR test – stor var dog overraskelsen, da hun fandt ud af, at hun skulle have en vatpind stukket halvvejs op i hjernen. Og thaierne er MEGET grundige med den vatpind – det ved jeg af erfaring. Godt de ikke tester ret meget her, for så ville man da blive helt skadet i sine slimhinder i næsen! Så var det bare at vente, og det tog 6-7 timer, før hun fik svaret, og hvor vi alle tænkte over, hvad der ville ske, hvis hun testede positiv. Der er ikke meget sjov i at være i karantæne på hospitalet i 95% af sin ferie! Næste morgen – juleaftensdag – kunne hun med sin negative test så tage en taxi her til Hua Hin, og vi havde selvfølgelig rullet den røde løber ud til hende.

Hvad kan man så lave her i Hua Hin?

Vores veninde elsker solen, og i skrivende stund ligger hun da også og nyder det i solen og det ikke alt for voldsomt varme vejr på denne årstid. Jeg spurgte hende, om vi skulle tage en tur på stranden, men det gider hun ikke. At ligge på stranden med maske på er da heller ikke det fedeste! Man ser måske også en lille smule sjov ud, når man kommer hjem solbrændt og lækker med en hvid plamage i ansigtet. Hun må så heller ikke ryge på stranden….. Så hun nyder vores terrasse, hvor stort set alt er tilladt, og hvor hun kan tage i køleskabet, hvad hun vil – helt gratis! Her på terrassen er der heller ikke fyldt med heste og hestepærer som på stranden her i Hua Hin, og der er heller ikke sand i alting!

Selvfølgelig skal vi også på nogle små ture i området i de kommende par uger, men hun har været her mange gange, så hun kender det meste. Så meget er der altså heller ikke at se i Hua Hin. Og så er hun vist mest bare til at slå stængerne fra og slappe af.

Restaurant- og barlivet i Hua Hin lige nu

De sidste to uger har rigtig meget været lukket op igen her i Hua Hin, og specielt 94 har været aktiv og levende igen. Godt nok skal de lukke kl. 23, men restauranterne må nu sælge alkohol frem til kl. 22. Dermed blev barerne stort set afskaffet, for de skal stadig holde lukket. Nu er ALLE barerne blevet restauranter, så de små barer med mange “servitricer” laver grillspyd og trekant sandwicher. Godt nok skal restauranterne have en såkaldt SHA godkendelse, som kigger på om hygiejne, Covid afstand, sprit etc. etc. lever op til standarden. Kun ganske få restauranter i Hua Hin har den godkendelse, og nu kæmper alle jo for at få den også.

Tam har nu ændret koncept til Rockzone SNACKbar, hvor han sælger mad fra restauranten ved siden af og selv kokkererer popcorn i mikroovnen. Han er ved at blive SHA godkendt, og vi begynder at kunne ane de grå hår i hans ellers ravnesorte hår! I en uge er han kørt i pendulfart mellem politistationen og Tessabaan (kommunekontoret) for at få papirerne til ansøgningen i orden. Nu venter han på at få sin godkendelse, men inden da skal han have inspektion, og der er ventetid.

Politiet var hurtigt ude med riven, så alle barer skulle betale for at holde åbent som restauranter (fordi de ikke er SHA godkendt). Da politiet så havde fået pengene, begyndte de at køre tilfældig razzia, og der blev uddelt nogle klækkelige bøder, selvom forretningen havde betalt. Wonderland – som er et lille område med en del små runde barer med basttage (alle sælger et eller andet mad) – er blevet lukket en uge. Det sted trak ellers en masse mennesker (mænd), men ligger nu øde hen.

Så skete det uheldige, at man fandt 3 personer i Hua Hin med den nye Covid variant i forgårs. Panik – panik.

I aftes, da vi gik hen for at få noget mad i Soi 94 og sidde og nyde en kølig pilsner som “Abgewöhner” på vej hjem på en “restaurant”, blev vi grumme skuffede. Vi kunne fint spise mad på en lokal restaurant og også få en øl til vores mad, men da vi gik hen for at få en ekstra øl, inden vi skulle hjem, så fandt vi ud af, at store dele af Soi 94 lukkede ned kl. 20.00 på politiets ordre. Trist, for der var ellers bare MANGE mennesker i gaden og en stemning lidt som i “gamle dage”. For vores vedkommende blev det så bare til en godnatdrink eller to på terrassen herhjemme sammen med alle myggene (som der er vildt mange af hos os lige nu). Tam lukkede ikke Rockzone SNACKbar op, for det gav ingen mening for en times tid med rockmusik.

Nu venter alle spændte på, hvad reglerne så er for i aften. Nogle gange er Thailand altså bare ikke nem at begå sig i. Og de stakkels mennesker der skal leve af det her er vildt i klemme. ENDELIG er der kommet nogle turister til byen, og så må de ikke holde åbent (selvom de har betalt for det). Og kunderne aner ikke, om der er åbent eller lukket – hvad de må og ikke må – og ingen gider jo have en bøde…. Jeg håber bare, at vores veninde kan komme med på vores favorit musiksted og høre noget god musik, inden hun skal hjem igen!

En alternativ mulighed for noget “normalitet” er at besøge nogle steder, der ligger langt fra Alfarvej. Et sted hvor der både er musik og kolde øl. Og de steder findes der også nogle af overalt.

For to måneder siden sagde regeringen, at nu skulle Thailand lære at leve med Covid-19, for vi kan alligevel ikke bekæmpe sygdommen og vi kan heller ikke dæmme op for den. Det har de vist selv glemt…. I mit fitness center (som godt nok er udendørs) går vi uden masker – det samme i Muaythai boksearenaen ved siden af. Det myldrer med mennesker på det lokale marked og i shoppingcenteret, og selvom folk har masker på, er det med social distancing ikke altid med i ligningen.  På fodboldbanen over for os farer der hver dag 22 mennesker rundt imellem hinanden og råber og hujer – uden masker. Men alkohol? Nej fyyyyyyyyhhh. Ikke engang, når det kun er til kl. 22, hvilket sådan set er helt ok – man behøver jo ikke sidde op og rage det halve af natten.

Hver dag er en overraskelse her i Thailand. Sebastian lavede engang en sang, der hed “Vind og Vejrhaner”, som handler om vendekåber, der vender sig endnu engang. På engelsk kalder de det flip-flop, og det er de sande mestre i i Thailand. Man ved aldrig, hvad der venter en af nye regler, når man går ud af døren. Endnu en spændende dag venter!

Og så til sidst lidt sent måske: Glædelig Jul og Godt Nytår! Gid 2022 må blive mere normalt end de sidste to års mareridt!

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Besøg fra Danmark mens verden går i Covid panik…..

 1. Hej Janne,
  Dejligt at høre at I endelig har fået besøg fra DK og fået nye forsyninger. Vi er selv kommet til Hua Hin i forgårs aften og var ude og gå en tur og spise i centrum, og der er meget dødt som du tidligere har skrevet om. Vi passer ekstra på indtil vi har fået vores anden PCR test efter nytår. Jeg vil lige høre om du kan anbefale en god Thailandsk restaurant her i Hua Hin?
  Glædelig jul og godt nytår
  Søren

  1. Hej Søren,
   tak for din kommentar – godt at høre, at I er kommet godt hertil. Hvis I skal et sted hen, hvor der er mere liv, så tag herud til Soi 94 – gerne lidt tidligt, for alt lukker og slukker mellem kl. 22 og 23. Her er en del gode restauranter – desværre har en af vores favoritter givet op er lukket. I går var vi på Ga Hanoii – de laver god og billig vietnamesisk og thai mad, og de er blevet utroligt populære i den seneste tid. https://www.facebook.com/ga.hanoii Der er også en lille sød restaurant, Ken Kitchen, lidt fra Alfarvej men ikke langt væk fra centrum. Her får man en meget personlig og god oplevelse: https://www.facebook.com/pages/Ken%20Kitchen%20-%20Thai%20House/268385697335086/ Der er selvfølgelig masser af andre restauranter, og der er også Baan Khun Por ved 88, som er et kæmpe food court med masser af boder med alt fra Pad Thai til Koteletter. Er der noget, vi kan hjælpe med, så sig bare til.

   Rigtig god ferie!

   Venlig hilsen Janne

 2. Hej Janne
  Er du sikker på at man skal have mundbind på på stranden ?
  Har lige hørt fra en bekendt fra Takiab, der også fremhæver at “folk er flinke til at bruge mundbind også når de går på stranden, selv om det ikke er nødvendigt”
  Med venlig hilsen
  Jesper

  1. Hej Jesper,
   teoretisk set skal man bruge maske, når man er uden for sit hjem, men det her er Thailand, og så er det ikke sikkert, at det virkelig GÅR sådan.

   Styrthjelm er påbudt her – det er der heller ikke mange, der går op i.

   Venlig hilsen
   Janne

 3. Hej Søren,

  Vi er på tredjedagen i Hua Hin og faldt over dine fine blog. Vi er to voksne og en energisk 6 årig dreng. Det lyder til at Soi 94 er et sted med god energi. Er det også et sted man kan have et barn med? Genrelt har vi lidt svært ved at finde børnevenlige aktiviteter, så ville lige høre om du havde ideer. I dag skal vi i Black Mountain, men vi havde håbet at kunne købe os adgang til et hotel med børnepools og sådan, men det er ikke lykkedes endnu. Slutteligt; har du et indlæg på bloggen du vil anbefale mht, ting at lave i Hua Hin?

  Mvh
  Morten

  1. Hej Morten,
   Tak for din kommentar. Soi 94 er helt klart det nye sort i Hua Hin, og man kan sagtens have et barn med på restauranterne her.

   Jeg er ikke vildt meget inde i, hvor der er børnevenligt, og i de sidste par Covid år er mange steder lukket pga. manglende omsætning. Her dog er et par forslag:

   Vana Nava – et stort vandland lige syd for Hua Hin
   Sillapin Artist Village – her kan man komme tæt på elefanter på “plejehjem” og der er nogle gange kreative aktiviteter for børn
   Elefanter i vild natur kan man finde ved Kui Buri National park. Man køres rundt på ladet af en jeep og er man heldig, ser man mange elefanter
   Gocart på Soi 2 – helt nyrenoveret bane
   I ChaAm er der også nogle ting, som feks. 1000 Suuk Food and Farm

   Hua Hin Sports Centre her ved 94 har tidligere lavet dagpas til deres faciliteter med pool osv. for små penge
   Sanae Beach Club ligger 20 minutter væk – et lækkert sted ved lavvandet strand med pool – dagpas for 300 baht (ved ikke om det stadig gælder)

   Der er mange flere steder med dagpas – prøv at google daypass pool Hua Hin, så kommer der en del frem.

   Jeg håber, at det hjælper jer en lille smule.

   Rigtig god ferie og Godt Nytår.

   Venlig hilsen
   Janne

 4. Hj Janne,

  Først og fremmest undskyld for at kalde dig Søren !

  Mange tak for de gode råd! Vi vil klart besøge Vana Nava! Sanae er en favorit fra da vi var her i 19. Var deri går og det var fint. Dog ikke noget decideret til børn.

  Jeg forstår godt hvis det kan blive trættende at hjælpe tilfældige turister, men har lige et spørgsmål mere: har du et forslag til Nytårsaften? V har set nogle af hotellerne har nogle store dyre arrangementer, men vi vil egentlig bare have lidt god stemning. Skal v bare gå en tur på Soi 94 og krydse fingre? Bliver der i øvrigt fyret fyrværkeri et bestemt sted?

  Mvh

  Morten

  1. Hej Morten,
   tak for din kommentar. Jeg hjælper gerne, men var desværre lidt for langsom med at svar denne gang, da jeg var i fuldt sving med at lave mad til vores nytårsaften med gæster.

   Godt Nytår til jer.

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *