At omgive sig med gode mennesker

Det betyder altid rigtig meget at omgive sig med gode mennesker. Venner, familie, kollegaer og “hobbykollegaer” – ja allesammen er de med til at sammensætte vores hverdag.

Når man flytter til et nyt land, så er spekulationen for mange mennesker nok, hvordan man får bygget en ny omgangskreds op. Og har man børn med, skal der faktisk bygges flere omgangskredse op i en familie. Hvordan griber man så det an?

Karma

Jeg tror på Karma – specielt GOD Karma. Begrebet kommer fra hinduismen, hvor man tror på, at gode hensigter og gerninger påvirker ens liv og genfødsler positivt – eller det modsatte. Jeg tror, det nærmeste vi kommer det på dansk er: “Behandl andre, som du selv gerne vil behandles”. Vi forsøger at være flinke og hjælpsomme mennesker, for det giver os den bedste følelse af at kunne finde nogle gode og dejlige mennesker at omgive os med. I Danmark har alle jo travlt med deres eget liv, og ofte skal man arbejde hårdt for at finde nye venskaber. Bekendtskaber er der jo masser af – tag bare en arbejdsplads. Det er jo ikke alle på en arbejdsplads man selv efter mange år i samme afdeling har noget særligt forhold med. Eller naboerne. Man hilser da lige og får lige en øl over hækken en gang om året, men derudover ser man bare deres børn blive voksne, og det var det.

Vi kender en thai dame, som kommer her med sit team engang imellem og laver nogle ting. Hun sagde til os på et tidspunkt, at vi har god karma. Vi er flinke og positive og skælder ikke ud, sagde hun. Det var da godt nok noget af det pæneste, nogen nogensinde havde sagt til os.

God Karma skulle gerne give dig mange positive oplevelser, og med lidt held – også gode venskaber.

Nye kontakter med andre udlændinge

At flytte til Thailand har været en stor øjenåbner for os for, hvordan man kan skabe nye kontakter og nye venskaber.

Min bedre halvdel er MEGET bedre til at være social, end jeg er. Jeg skal lige se folk an, og kan måske godt virke noget stille og tilbageholdende, når jeg lige først møder nye mennesker. Dem der kender mig, skriger sikkert af grin, hvis de læser det her. Når jeg kender folk, så er jeg en fisk i vandet. Jeg har ikke lige nogle særligt sociale hobbies – jeg elsker at lave mad og rode rundt i mit køkken, skrive på min blog, høre høj rockmusik og høre lydbøger. Det lærer man altså ikke ret mange mennesker at kende ved.

Når man møder andre expats i et “fremmed” land, så har man på en eller anden måde et “fællesskab”, for man har jo de samme udfordringer i og glæder i hverdagen set med en udlændings øjne. Det er en fordel, man sagtens kan udnytte. Folk er for det meste mere snakkesalige og åbne. Derfor forsøgte vi først “expat” vejen. Altså at deltage i nogle arrangementer mest med udlændinge. Vores venner, som allerede boede her, da vi flyttede hertil, var supersøde til at forsøge at trække os ind i deres verden af venner og bekendte. Så kom Covid, og så var det sådan set slut.

Englishman in New York (Sting) – om at føle sig fremmed

Inden vi flyttede til Thailand svor vi på, at vi IKKE skulle bo i en “dansker ghetto” eller nogen som helst anden form for ghetto. Vi skulle bo blandt thaier og leve som lokale. Ha ha! Det var da en rigtig fin ide, men sådan gik det bare ikke. Hvis vi var flyttet til Spanien, så måske…. Der lyser sådan to “Farang” ikke langt væk af udlændinge. Ligesom Rudolf med den Røde Tud. Det gik op for os, at nogle thaier faktisk ikke er særlig vilde med udlændinge (det kender man jo godt fra Danmark). Vi har dog ikke mærket noget til fremmedhad. Dog kan thaierne kan godt være ret reserverede, og de er ikke altid bare sådan at komme ind på. De er flinke og venlige, men man kan godt mærke, at man ikke kommer ind under huden på dem. Måske noget med “Lige børn, der leger bedst”. Det er trodsalt en noget anderledes kultur i Thailand end i Danmark, og det gælder helt klart også, hvordan man omgås hinanden.

Desuden så er måden som thaierne bor på mange steder ikke helt det vi tænkte. Jeg kan ikke bo i et lille mørkt byhus, hvor naboerne har høns og hunde rendende over det hele. Nu bor vi i et kvarter, hvor der er mange udlændinge men også en del thaier, og det er en rigtig fin blanding. Her er en god stemning, og vores langtrukne kloakbyggeri (en helt anden og meget lang historie) har fået os alle til at snakke sammen. Vi har dejlige naboer, og vi kommer godt ud af det med hinanden.

Hvordan finder man nye venner?

Ja vores nye venner her i Thailand er fundet ad flere kanaler. Feks. Facebook….. Ja det lyder skørt, men vi har fået nogle dejlige venner gennem Facebook. Der er jo mange fora for expats i Thailand, deriblandt flere for danskere. Hvis man så kommenterer på dit og dat, så ses det selvfølgelig af gruppens medlemmer. Når man så bor i samme by og har lyst, så mødes man, og så finder man ud af, om man kan sammen eller ej. Vi har været meget, meget heldige. Læs her om vores dobbelt date med nogle søde mennesker, som i dag er dejlige venner.

Musikken har foræret os en dejlig omgangskreds, men på to forskellige måder. Vi har musik/rock-miljøet i Hua Hin, hvor vi efterhånden er kendte ansigter. Vores ven Tam har en rockbar, og hans familie er også blevet vores familie. Hvor mange børn fylder 8 år og fejrer det i en rockbar – og får en lilletromme i fødselsdagsgave af sin mor og far? Pæren falder ikke langt fra hesten!

Tam og familien kommer af og til på besøg, og så råhygger ungerne i poolen, mens de voksne får en øl og en hold snak. Og så frekventerer vi selvfølgelig også Rockzone i ny og næ, og der er stort set altid nogen, vi kender.

Den anden vinkel på musikken består i, at min bedre halvdel spiller bas. Efter et års tid i Hua Hin spillede han lidt “jam” i Tams bar om søndagen, og det endte med at han fandt nogle mennesker at spille sammen med. En thai og en amerikaner. I dag spiller han i et andet band med en new zealænder og en skotte. De tre er nogle værre gamle “karle”, men de hygger sig max. De spiller ovenpå her i huset de fleste fredage, og de har det simpelthen så skægt sammen. Deres koner er hhv. thai og filippinsk, og vi kommer alle supergodt ud af det med hinanden. Hyggeprojekt med musik, men det har også givet nogle dejlige venner.

Mange former for hobbies kan bruges til at skabe en ny omgangskreds. Og så er der masser af grupper på Facebook, man kan forsøge sig med. Her i Hua Hin er der en meget stor gruppe for kvinder Hua Hin Ladies, og de laver alle mulige arrangementer. Der er mad-, sports- og musikgrupper og alt mulig andet. Men Facebook er et must – sådan foregår det her. Eller via Line, Tik Tok og andre platforme (der står jeg så af).

Hold kontakten til de “gamle” venner

Vores fokus har også været at holde fast i de “gamle” venner i Danmark. Covid har jo smadret meget og afstandene blev pludselig meget større. Vi havde helt sikkert set vores venner i Danmark meget mere uden det skrot. Derfor er det også væsentligt, at det møg IKKE skal skille os ad. Vores venner i Danmark er gamle skolekammerater, som jeg har kendt i omkring 50 år og deres partnere. Den slags guld kaster man altså ikke på gaden! Selvom vi i perioder ikke har så meget kontakt, så husker vi ALTID på, at de stadig er der – selvom vi ikke kan være sammen med dem.

Når min elskede veninde i Danmark ringer op på Messenger en søndag eftermiddag, og vi kagler i mere end 2 timer, så lyser det hele dagen op. Vi kender hinanden ud og ind, og vi får snakket om alt mellem himmel og jord. Jeg savner hende SÅ meget, men jeg er også taknemmelig over, at vi ikke bare skal nøjes med breve via luftpost. På Messenger kan vi da drikke en øl sammen og vise hinanden den nye ovn eller hvad ved jeg.

Jeg tror på, at Thailand snart lukker helt op, for ellers går de simpelthen bankerot. Vi glæder os ENORMT til at se familie og venner igen under normale forhold uden PCR test og risikoen for internering. Vi glæder os helt vildt til, at vi snart får en gæst fra Danmark i begyndelsen af april. Han er en ældgammel ven, som startede i min klasse i vores lillebitte landsbyskole i 3. klasse. Han var dengang meeeeget anderledes, for han kom fra en by hele 25 km væk. Ha ha. Han får nok et par brækkede ribben, når jeg skal kramme ham velkommen!

Andre gode mennesker

Sidst men ikke mindst skal jeg også huske at nævne, at vi har de skønneste mennesker omkring os på alle mulige andre måder end regulære venskaber. Vores havemand er en stjerne, og vi kommer til at ligge i fosterstilling, hvis han stopper med at komme her. Han hjælper os med alt muligt og er det sødeste menneske. Han er tålmodig, når vi forsøger os med at snakke thai, og så kan vi mærke, at han elsker vores have, som altid er i top orden. Vores caretaker af huset kommer drønene i silende regnvejr for at checke, om vi kan komme af med alt vandet. Vores ølmand giver en øl i bagbutikken, og på Immigrations forleden fik vi mega fin ekstra service.

Jeg tror på Karma. Forsøg at være et godt menneske og gør gode gerninger, og du får det samme tilbage. Det tror jeg på!

Vi er meget taknemmelige for alle de gode mennesker, der omgiver os!

Fortsat god søndag!

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *