En dobbelt blind date…

En dobbelt blind date? Også en måde at møde nye mennesker på i et nyt land, hvor man på mange måder skal starte forfra.

Dansker og dansker

I går var vi til en påskefrokost hos en dansker her i Hua Hin, som vi egentlig kun kender gennem nogle venner. Han driver en god restaurant i byen, og vi var vel 25-30 mennesker til frokosten. En del af deltagerne var danske mænd gift med en thai kvinde – resten var “bare” danskere.

Det er sjovt, for det er lidt ligesom at hælde væsken fra en god steg op i en kande – skyen skiller fra fedtet, og det skete også her: thai damerne sad sammen og danskerne sad sammen. Da vi var til rund fødselsdag hos vores nabo, som er englænder, skete det samme. Sådan er det vist bare, og man forstår det jo godt. Det er nemmere, når man ikke skal bøvle med sprog og kulturforskelle, og det er der jo i og for sig ikke noget mærkeligt eller odiøst i.

Men i går var en rigtig dejlig dag og en ret naturlig måde at møde nye mennesker på.

Double date i Thailand

Forleden var vi på en dobbelt blind date – hvis der er noget, der hedder sådan – men det var faktisk, hvad der skete. Det er nok ikke noget, vi havde gjort på den måde, mens vi boede i Danmark, men det er jo også helt andre forhold, når man flytter til et andet land.

Hvordan gik det så til?

Ja, det var faktisk via Facebook og altså ikke en af de der kontaktannoncesider. Jeg havde skrevet lidt på en madside omkring sousvide poser, og hvor mange jeg havde slæbt med i containeren herud. Så var der en fyr, der kontaktede mig og spurgte ind til, hvordan vi havde båret os ad med den container, og det svarede jeg selvfølgelig på.

Det var i november sidste år – og pludselig gav han lyd fra sig igen for en måneds tid siden. Han og hans kone er ved at bygge hus her i Hua Hin, og via messenger fik vi skrevet lidt om hus og mad og andre ting. Så blev vi simpelthen enige om at mødes alle 4 på en lokal restaurant en aften.

En rigtig god oplevelse

Det kan anbefales – vi havde en hyggelig aften med masser af snak og ingen engle igennem stuen!! Så må vi se, hvad det så bliver til. Moralen er, at hvis man gerne vil lære nye mennesker at kende, så skal man også turde tage en chance.

Hvis det går helt galt, så kan den ene eller den anden jo bare rende skrigende bort og lukke for kommunikationen igen! Men hvis man ikke prøver, så kommer man jo ingen vegne.

 

 

 

2 thoughts on “En dobbelt blind date…

 1. Svar på en dobbelt blind date.
  Jeg bor i Isaan, og der er det helt almindeligt at mændene og kvinderne sidder adskilt.
  I begyndelsen, når vi var inviteret til fest, fulgte jeg min kone til hendes plads. Hun kunne oversætte, så jeg kunne tage en lille del i konversationen. Men følte mig plaseret helt forkert.
  Jeg fandt hurtigt ud af, at placere mig ved mændenes bord, og efter lidt øl og whisky gik kommunikationen meget nemt, og når man ikke kan huske, hvad der blev talt om, er det jo også ligemeget, at man ikke har forstået det hele.
  I dag går det bedre.Det er en god måde at lære sproget på og samtidig blive integreret i samfundet.
  De er meget imponeret over, at Farangen kan spise råt kød og drikke Lao Kao sammen med mændene.

  1. Jeg er også imponeret – det må være noget af et kulturchock at skulle deltage i fest på den måde. Men du har ret – lidt alkohol er altid godt til at få løsnet op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.