Arbejdet på den nye jernbane gennem Hua Hin fortsætter ufortrødent

På trods af nedlukning osv., så går arbejdet på den nye tosporede jernbane gennem Hua Hin ufortrødent videre.

Meningen er at der skal laves 2 sæt nye skinner – i dag er der nemlig kun 1 sæt skinner, og det giver en masse bøvl, når to tog mødes. Det siger sig selv. Sådan er det faktisk i det meste af Thailand, så der er masser af andre projekter som dette i gang lige nu.

Jeg har tidligere skrevet om projektet her, så dette er en lille update på projektet i form af en billedreportage.

Tidligere var jernbanen lidt hyggelig med bevogtede overgange og masser af nostalgi. Specielt den gamle banegård har været et tilløbsstykke for turister, fordi den er ret speciel. Det er jo også ret sjovt at se sådan en gammel banegård i funktion. Det varer dog ikke ved, for der skal bygges en helt ny i 1. sals højde, og så bliver den gamle banegård nok bare et gammelt støvet museum.

Øverst er et billede fra banegården forleden dag. Her kan man se den anden halvdel af vognen med skinner, og der er ret mange i alt…

Skinner køres til Hua Hin banegård
De karakteristiske ledvogterhuse i Hua Hin forsvinder nok snart

Før kunne man godt se konturerne af, hvad der skulle ske, men nu skærer byggeriet sig igennem byen som en kæmpe flænge af stål, beton samt væltede træer og huse. Det er altså ikke særlig romantisk, og også meget trist for de mennesker, som er blevet jaget væk fra deres huse. Godt nok boede de der ikke lovligt, men det er alligevel trist.

Huse delvist nedrevet langs med den nye Bane i Hua Hin
Skinnerne skal ligge oppe på platformen
Sådan laves en betonpille til skinnerne
Næsten færdige piller med platform
Det begynder at ligne noget
Arbejderbolig for jernbanearbejdere
Nogle steder er broen ikke ret høj. Det bliver spændende.

Som man kan se på dette billede, er byggeriet meget tæt på “Den Skøre Rundkørsel”, og angiveligt skulle arbejdet på at få enderne til at mødes lige her i gang efter Songkran. Det er et ret kompliceret byggeri, fordi det skal foregå i en meget trafikeret rundkørsel. Guderne skal så vide, hvornår det sker, for Songkran blev jo udsat på ubestemt tid….. Hvis jeg var borgmester, ville jeg nok se at komme i gang, mens vi allesammen er frivilligt spærret inde.

Det her er Crazy Roundabout. Pga. Covid med meget lidt trafik
Crazy Roundabout fra den anden side

Hvis man stiller sig ud for dragerne i den ene side og kigger til den anden side, vil man opdage, at kun det ene spor flugter. De har forhåbentlig styr over det. Ellers er det nærmest som den ældgamle vits, hvor en entrepenør skal grave en tunnel, og starter fra begge sider. Da han bliver spurgt, hvad han vil gøre, hvis de to tunnelrør ikke mødes på midten, siger han: Jamen så får i to til samme pris!

God søndag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.