Hvordan er vejret i Thailand?

Når man skal rejse til Thailand og to dage før afrejse ser en masse skyer med dråber i vejrudsigten på internettet, så bliver man nervøs og tror, at hele ferien er ødelagt.

Rigtig mange spørger i forskellige fora om, hvordan vejret er forskellige steder i Thailand på forskellige steder tider af året. Altså ud over at spå om fremtiden, så er vejret i Thailand nok en af de værste ting at spå om. Men der er da nogle “retningslinjer”, man kan tage med i overvejelserne, når man skal feks. skal vælge tidspunkt og sted for en ferie i Thailand. Da Thailand jo er et kæmpe land, som bare fra nord til syd er ca. 1650 km – svarende til ca. Århus til Venedig – siger det sig selv, at klimaet ikke er det samme i hele landet.

I år har vi ikke fået en dråbe regn i Hua Hin – jeg tror, sidst det regnede var i december. For 14 dage siden var der et haglvejr og storm med kæmpehagl oppe nordpå. Bare et eksempel på forskellene. Og billedet ovenfor er fra 9. marts 2018. Det regnede HELE dagen – selvfølgelig den dag vi skulle have gæster.

Årstiderne

Thailand har ikke vinter, forår, sommer, efterår som i Danmark. Man taler mere om den kølige tid, den varme tid og regntiden.

Kølig tid – december til marts
Varm tid – marts til maj
Regntid – maj til december

Men det kommer så sandelig også an på, hvor man er i forhold til monsunen, og nogle steder har man kun to årstider og andre steder snakker man om den lille regntid og den store regntid.

Vi har været på masser af ferier i juli/august, hvor vi har storgrinet og sagt: “Hvis det her er regntid, så er det da til at holde ud.”

Regn i Thailand – Regn i Danmark

Nu er der jo også forskel på måden, regn falder på. Her i Hua Hin regner det sjældent en hel dag – det sker måske 2-3 dage om året. Til gengæld kan det vælte ned i 2 timer, så hele haven er ved at sejle ud på vejen, og folk må blive hjemme i dagevis, fordi vejen er oversvømmet. Mange steder i Thailand regner det måske kraftigt en time om morgenen – eller en time om eftermiddagen. Og ofte er det jo som vand fra den varme bruser, og det bliver ikke koldt som i Danmark, hvor temperaturen nemt kan dykke 5 grader efter et regnvejr. Indimellem er her også et gedigent stormvejr, hvor havemøbler, palmeblade og alt mulig andet kastes rundt, og det kan være rigtig skræmmende.

Vejrudsigter

Vejrudsigterne er lige så præcise som vejret – det er ikke helt til at forudsige! Og der kan være kæmpe forskelle på selv små afstande. Vi kan se op til Hin Lek Fai, som er et lille bjerg (225m i sammenligning med Himmelbjergets 147m) lidt inde i landet bag Hua Hin. Solen kan skinne her, men der kan være kulsort og regne vildt deroppe – selvom afstanden kun er et par kilometer.

Men vejrudsigterne er en indikator af, om der er knaldende solskin – hvilket faktisk kan være alt for meget – eller om der er lidt overskyet med en mulighed for regn. Og sådan ser det ofte ud i vejrudsigten. Når man så kommer frem, så er der sol og skyer, 30 grader og drønbehageligt.

Eksempler på typisk vejr

Det følgende er eksempler, men jeg vil ikke hænges op på det, for det kan det opføre sig anderledes.

Bangkok – hot, hot i maj-august med heftige byger, september-november mere vedvarende byger eller dagregn, december-marts – morgenerne kan være kølige, men ellers ok.

Koh Samui – juli-august fantastisk vejr, september-december nogle år der der total oversvømmelse og december-januar køligt og blæsende

Chiang Mai – juli-august hot, hot, september – december nogle dage med dagregn, december til marts koldt – nogle gange ned til 5-10 grader om natten, marts til maj meget varmt.

Hua Hin – i år har januar – marts været totalt tør med flot solskin – sidste år havde vi indimellem gråvejrsdage og lidt regn. Marts til maj – hot, hot men med en god havbrise. Maj til august lille regntid med tordenbyger, august til december store regntid med STORE tordenbyger. December er starten på den kølige tid, hvor man finder sin fleece frem, når morgentemperaturen er under 25 grader.

Fortvivl ikke

Har du booket en rejse til Thailand, så får du næsten altid sol – eller ihvertfald varme med et skydække som gør, at du kan lade solcremen ligge i tasken og blive flot jævnt brun, hvis det er det, du går efter. Dine fotos bliver ikke helt så flotte som i solskin, men ellers er det i virkeligheden nok mere behageligt end med en bragende sol.

Dagsregn er sjældent og forekommer mest i nord og nordøst. Men vi danskere tænker jo: “Øv, nu begyndte det at regne, og der går en uge, inden det holder op igen”. Sådan er det ikke her.

Reklame

Ja, det er jo ikke for at reklamere, men Hua Hin har et fantastisk klima året rundt, og så er her masser af gode attraktioner og nogle fine strande, så kom til Hua Hin og nyd solen og den dejlige havbrise, som også kongehuset her i Thailand har sat pris på igennem mange år. Det er ikke uden grund, at der er hele 2 sommer residenser her i byen.

5 thoughts on “Hvordan er vejret i Thailand?

 1. Der er også stor forskel på hvor meget vand der kommer når det regner, her er lidt statestik fra 2017

  Hua Hin: 955mm, 107 regndage, 246mm i oktober

  Samui: 1996mm, 158 regndage, 309mm i oktober, 507mm i november og 210mm i december.

  Hua Hin er et fantastisk sted hvis man ikke kan lide regn 🙂

  1. Det er nemlig bare rigtigt – men faktisk regner det nu, og det har tordnet og blæst helt vildt her i formiddag. 🙂

 2. Ved du om der er mere sol i Pattaya end Hua hin? Planlægger at rejse i slut Juli men tør ikke grundet regn. Hader regn, det har regnet hele dagen idag i DK 🙁

  1. Ja lige nu regner det så også her og har gjort det i et par timer. Vi trænger til det, og som fastboende er det ikke så irriterende, som hvis man er turist med sparsom tid til rådighed. Vi har jo også alle vores ting her, og vi har en god overdækket terasse, så vi nyder det alligevel.

   Det er svært at sige, om det er bedre i Hua Hin end Pattaya i år, men vi har været her en del somre efterhånden, og vi har ikke haft den store regn i juli. Sidste år havde vi en del gråvejr, men de gæster vi havde på besøg, syntes at det var kanon, for så var det ikke alt for varmt. Vær ikke bange for regn i Thailand i juli – det er sjældent, at det regner ret længe ad gangen, og det kan være ret charmerende.

 3. Det varede i 1 time og 40 min og gav 11mm vand, så ikke så meget skybrud og thunderstorm over det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.