Sommer i Hua Hin – og Songkran

Så blev det sørme sommer her i Hua Hin! Vi slog i dag varmerekord på vores terrasse, siden vi ankom i december 2017, og det føles godt nok også sådan! Uha, hvor er her varmt!

April/maj er nogle af de varmeste måneder i Thailand, og her i Hua Hin skal vi ikke engang klage, for i nord og nordøst er det endnu varmere – over 40 grader til tider – og så kan der pludselig være vildt vejr med hagl og storm. I sidste uge regnede det så vildt i Pattaya, som ligger lige på den anden side af Siambugten kun 113km væk, at de var ved at sejle i havet – og store dele af deres nyanlagte kunstige strand forsvandt. Her kom der ikke en dråbe!

Et smørhul

Hua Hin er et smørhul – det er der ingen tvivl om, for vi har et godt klima det meste af året, og vi har ikke så mange ekstremer. Det er jo ikke uden grund, at kongehuset i mange, mange år har haft sommerresidenser her i byen. Det regner ja, og indimellem regner det så meget, at hele haven er ved at sejle ud af havelågen, men det er altså SÅ meget værre mange andre steder.

Men i dag har det være hot-hot her i byen, og vores Netatmo viste da også, at vi slog rekord med 35,6 grader. Temperaturen nederst er indenfor, og vi har alle døre og vinduer stående åbne hele dagen. Og i skrivende stund er vore lille pool på 34,5 – det er ligesom et badekar!

Songkran

I denne weekend fejrer man Songkran – det thailandske nytår – fra i morgen og frem til onsdag i næste uge. Det er en stor begivenhed her i landet, og ligesom i Kina til kinesisk nytår, tager man på besøg hos familie og venner – ofte hvor man oprindeligt kommer fra. Det betyder masser af trafik, masser af rejsende med offentlige transportmidler og masser af trafikulykker ikke mindst. Jeg læste i dag, at man regner med at ca. 200.000 mennesker tager bussen fra Bangkok hver eneste dag i løbet af Songkran. Det er da også en slat.

Songkran markerer også afslutningen af sommeren og overgangen til regntiden, som her i Hua Hin er opdelt i to – fra maj til september. Gråvejr og regn- og tordenbyger. Oktober til december – lidt mere heavy regn, og der kan forekomme hele regnvejrsdage.  Men husk, alt omkring vejret i Thailand er kun vejledende!

Oprindeligt var den første dag i Songkran en slags rensningsritual, og det har ført til de moderne tiders vandkampe og sprøjten med vand, som finder sted i dag. For mange unge turister er det simpelthen kult at deltage i, og her i Hua Hin går de da også til den – især den 13. april.

Er du i Hua Hin nu, så be warned – du risikerer at blive våd i løbet af de næste dage. Folk står simpelthen opstillet langs med gaderne – ja ligefrem i en lille sidegade i halvmørke kl. 22 om aftenen kan man blive oversprøjtet.

Se mere om Songkran i Hua Hin her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *