Som at reparere udstødningen igennem soltaget

Her i Thailand gør man ikke så meget ud af at lave udluftning på toiletterne.

Altså ikke i den forstand, at man ikke kan lufte rummet ud, men selve toilettet skal helst have en udluftning, for at det ikke suger alt vandet ud og slubrer helt vildt, når man skyller ud.  Det går man ofte ikke så højt op i her, og derfor har rigtig mange problemer med toiletter, der slubrer og ikke vil skylle ud, når det har regnet.

Vi har problemet med toiletterne i vores hus, som bestemt ikke er nyt, og så det er altså ikke særlig nemt at gøre noget ved, når faldstammerne er støbt ind, og vi ikke aner, hvor de eller vandrør og strøm befinder sig. Vi har ikke en eneste tegning på huset og den forrige ejer er pist borte. Derfor må vi reparere udstødningen gennem soltaget eller male entreen gennem brevsprækken (det var vist en gynækolog?)

Vi har allerede fixet udluftningen på et af toiletterne, og det gav lige blod på tanden til at fixe et mere. Det er bare SÅ meget bedre, når vandet ikke stiger op til kanten af toilettet, så man frygter, det kan løbe over (er heldigvis aldrig sket!!) – eller alt vandet forsvinder ud med en fart, så man tror alt i lokalet følger med.

Dette problem kombineret med en emhætte, som ikke går ud i det fri (selvforskyldt – vi fik det ikke gjort, da vi lavede nyt køkken i starten af 2018), gør det nødvendigt at tage tyren ved hornene, som man siger. Og her kan vi slå to fluer med et smæk ind ad samme lille hul. Tror vi!!

Min bedre halvdel er en god handyman, og han vil også helst gøre det på SIN måde, så derfor skal der nu laves hul fra vores lille thai køkken og ind i etageadskillelsen i køkkenet. Der kan han få fat i afgangen fra emhætten og så sætte en udluftning på faldstammen.  Desuden findes længere inde spiralrøret fra emhætten, som skal trækkes ud og føres op igennem taget.

Den kyndige do-it-yourself mand kan hurtigt se, alt hvad der kan gå galt i sådan en operation, så kryds fingre for, at alt går, som det skal. Ikke noget med en lækkende faldstamme i køkkenvæggen eller et vandrør der begynder at lække.

Ja, sådan kan man også fejre Songkran!! Godt Nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.