Afsavn når man bor langt fra sit fødeland

 

Ja, det lyder jo ret melodramatisk, men jeg tror ikke, at ret mange udenlandsdanskere kan sige sig fri for at føle savn og afsavn til (sine kære i) sit fødeland i bestemte situationer.

Ikke fordi, jeg går og savner Danmark i den forstand, men engang imellem er der anledninger, hvor jeg føler mig MEGET langt væk fra det i Danmark. Når min veninde trænger til et kærligt kram, når en ven bliver alvorligt syg, eller når en bror bliver farfar for 6. gang.

I dag skal min nevø – min søsters søn – giftes med sin søde kæreste. Vi er inviteret med, og vi har takket nej – det kostede da også en del overvejelser. Først og fremmest er det ikke længe siden, vi var i Danmark sidst, og til sommer kommer mange af vores venner og familie på ferie her hos os. Det kombineret med, at det så sandelig ikke er gratis at tage til Danmark på “ferie”, når man lægger flybilletter, transport i Danmark og alt det løse sammen. Også selvom vores venner og familie lægger hus, seng og forplejning til, og det er de virkelig søde til.

Jeg elsker bryllupper, selvom jeg ofte tuder under hele vielsen. Jeg er så pladderromantisk anlagt, at jeg slet ikke kan styre det. Men jeg nyder alligevel at være til bryllup, og så er jeg ked af at gå glip af sådan en fin dag. Heldigvis er det kommende brudepar jo omgivet af en dejlig familie og rigtig gode venner, så jeg er sikker på, at de nok skal få en forrygende dag – også uden os.

De afsavn er prisen man må betale for at have forfulgt sin drøm, og sådan må det jo være. Der er ingenting, der er 100% perfekt, så jeg må nøjes med at sende fingerkys på skype og læse dejlige emails fra vennerne. Og når vi så er sammen enten her eller i Danmark, så er det 100% kvalitetstid!

Så i dag sender jeg alle mine kære i Danmark en kærlig hilsen. Jeg har i dagens anledning lavet en drink, der hedder Gin Hass. Den er opfundet af en dansker, på et sted i Odense, der hedder The Gym af bartenderen Kim Hass. Jeg har lært den at kende hos min nevø i hans restaurant. Den passer perfekt til Thailand – specielt lige nu, hvor det er mangosæson for alvor. Den kan også sagtens drikkes til Songkran i Thailand, og mon ikke også man kan bruge fuldmoden mango i stedet for mangosirup?

Tillykke til Anja og Mads med brylluppet i dag – og så happy Songkran – Godt Nytår – her i Thailand.

Gin Hass

Drink med gin og mango

Ingredienser
  

  • 4 cl gin
  • 2 cl mangosirup
  • 1/4 lime
  • 1 lemon sodavand
  • Is

Sådan gør du
 

  • Hæld gin, mangosirup og saften af en 1/4 lime i et glas. Tilsæt omrking 1 dl. lemonsodavand og kom is i. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering