Rent vand i Thailand

Man drikker ikke vandet fra hanerne i Thailand – ihvertfald ikke her i Hua Hin – det er vist kendt stof for både udlændinge og indfødte thaier. Man kan godt koge kartofler eller børste tænder i det, men derefter skal man vist også lige tænke sig om.

Vores hus havde ikke noget vandfilter, da vi købte det. Der var bare to store 4 m3 vandtanke, som stod der med 30 grader varmt vand af uvis herkomst! Her i Thailand distribuerer man overfladevand, og det går selvfølgelig igennem forskellige anlæg. Vi har da badet i det – og børstet tænder i det, men derudover bruger vi dunkevand (dunke med 6 liter vand til 6 kr) til at lave mad med og selvfølgelig til at drikke.

Meeeeen – når man tidligere kiggede i toiletterne, så kunne jeg tydeligt se et ubestemmeligt lag, så vi besluttede at købe et filteranlæg.

Denne søde herre dukkede op for at lave det – han svedte bravt mens han lavede det, og måske var det derfor, at rørføringen ikke blev særlig god, og den kunne ikke godkendes af min bedre halvdel…. Men han sagde ikke noget, og så måtte han jo selv lave det om….

smukt er det jo ikke….–  

efter lidt tilretninger ser det nu sådan ud. Og minus en mango, som vi har taget ned – den var helt ustyrlig.

 

Så langt så godt. Så havde vi et partikelfilter, aktivt kulfilter og microfilter. Det betød rent vand på “ikke slam i vandet” måden, men dette filter tager ikke bakterier, så vi skulle stadig tænke os om.

Det største problem har faktisk været, at jeg ikke har kunnet skylle grønsager og specielt krydderurter på en ordentlig måde. Jeg spiser ikke ret tit salat på en restaurant, men jeg har spist masser af rå grønsager og salat herhjemme og har næsten kunnet stille klokken efter det. 12 timer senere var det Hua Hin Quick Step, så jeg fandt ud af at skylle alting i dunkevand. Det er noget bøvl! Til gengæld holder salat og krydderurter rigtig godt her i varmen med denne teknik – se mere her.

Min tidligere chef sagde indimellem, at der er lidt for meget dreng i mig…. Til fødselsdag sidste år ønskede jeg mig et osmoseanlæg – et renseanlæg til helt rent vand. Ikke et særlig typisk fødselsdagsønske for en kvinde. Det har taget noget tid for min handyman at få det sat op – sikkert mest fordi han skulle slå hul i min køkkenvask for at sætte hanen i.

Nu har han så installeret det, og hvor er det skønt. Jeg kan nu skylle grønsager, frugt og krydderurter i rent vand. Vi kunne sikkert også drikke det, men osmosevand smager ikke godt. Det er helt uden smag, og derfor virker det sødt. I min smag altså! Man kunne selvfølgelig vælge at filtrere alt vand til hele huset, men jeg har kun helt rent vand i køkkenet – i resten af huset er det halvrent, og det er godt nok til at bade og børste tænder i!

Sådan ser anlægget ud, og jeg var så heldig at finde en rigtig sjov, fleksibel vandhane som kan dreje i alle retninger som vandhanen til helt rent vand. Og til små penge! Normalt medfølger der en lille bitte hane som i en campingvogn til sådan et anlæg, men jeg er meget glad for vores løsning.

 

 

3 thoughts on “Rent vand i Thailand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *