Numsebruseren i Thailand

Jeg spørger lige de kvindelige læsere nu – kender du det, at hele toiletsædet er vådt i Thailand? Det er altså ikke nødvendigvis fordi at en tidligere “bruger” ikke kunne ramme, men mere et tegn på, at nogen har brugt den såkaldte “bum gun” eller numsebruser på dansk.

I Thailand er “toiletkulturen” noget anderledes end i Danmark, og man kan her møde alt fra et pedaltoilet, hvor man sidder på hug på et toilet forsænket i gulvet – enten med skyl eller med en øse og et kar med vand til at skylle ud med. Ja og lige til et fint “vesterlandsk” toilet med toiletpapir og duftdispenser.

Een ting går dog igen på rigtig mange toiletter i Thailand – numsebruseren! Det har været et stort mysterium for mig, og jeg har da også googlet mig til, hvordan den er tiltænkt at blive brugt….

I stedet for at tørre sig med papir, så skyller man med rindende vand og tørrer sig med toiletpapir, og i udgangspunktet lyder det jo som en rigtig god ide. Men jeg kan ikke rigtig få min hjerne vredet rundt til, hvordan det fungerer. Altså uden at der er vand over det hele, og man selv kommer ud med pladdervådt tøj!  Og hvis man kender toiletpapir i Thailand, så ved man at det går i stykker, bare man kigger på det. Jeg tænker: Der kan jo være toiletpapirssmuller overalt…!!

Det næste problem er vandtrykket! Det står simpelthen ud, som var det en højtryksrenser! Altså, jeg tror, at man kan få varige mén ved omgangen med en numsebruser! Vi skulle købe en ny, og i vores byggemarked Boonthavorn her i Hua Hin var der nok 40 forskellige at vælge imellem. Jeg valgte en pænt dyr en til 700 baht, hvor der stod SOFT på indpakningen. Ha ha – soft??? Den skyder som en vandkanon til en demonstration!

Jeg beundrer faktisk thaierne for, at de kan finde ud af at bruge den himstregims – meeeeen man ser altså også toiletter, hvor der er vand overalt, så de har vist også DERES problemer med våbnet.

Jeg syntes selv, jeg var smart, da vi købte en numsebruser til min svoger i Danmark, men vi havde slet ikke tænkt på, at vandet i Danmark kun er 5-10 grader, når det kommer ud af hanen! Tror ikke han har brugt den ret meget.

Numsebruseren er meget asiatisk – og den bruges også flittigt af thaierne. Det lyder i princippet som den rigtige måde at ordne sig efter et toiletbesøg, men jeg har altså stadigvæk mine tvivl. Måske man skulle checke, om der findes et kursus i denne diciplin?

Se også mere om toiletsager her.

4 thoughts on “Numsebruseren i Thailand

  1. Man kan da ikke leve uden en numsebruser, fra mit første besøg i Thailand i 2011 har det været det helt rigtige for mig, jeg føler mig ikke ordentlig ren alene ved brug af papir, og lige siden 2011 har jeg fået installeret numsebruser, først i min andelsbolig og sommerhus, dernæst i de 2 senere boliger jeg har beboet efter salg af min andelsbolig.
    Det er ingen sag at få installeret en sådan, man kan normalt regulere vandstrømmen hvis man prøver sig frem, husk installation af en ballofixventil i forbindelse med installationen, således at man kan lukke for vandet medens man er i Thailand.

    Kan ikke leve uden, venligst Kaj

    1. Ja, jeg er ikke kommet overens med den, og jeg skal nok lade være med at uddybe, hvad der kan ske af ulykker med sådan et våben. De fleste thaier bruger den jo, så et eller andet må den jo kunne. 🙂

  2. Jeg bruger bruseren til at gøre toilettet rent, når jeg har overskidt det. Det er den rigtig god til i stedet for en børste.

    1. Ja det er en skam at ikke alle er medlem af facebook gruppen – hjælpsom i Thailand – spørg en dansker der bor her. Det var virkelig festligt med mange sjove kommentarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *