Indkøb i Makro – Thailands svar på Metro eller Inco

Her i Hua Hin har vi Makro, som er Thailands svar på hedengangne Metro eller Inco. Det er mest beregnet til indkøb for små- og mellemstore restauranter, cafeer og lignende, men man kan også handle der som privatperson.

Købe ind på markedet eller i supermarkedet?

Inden vi flyttede til Thailand havde jeg en drøm om, at jeg hver morgen skulle gå ned på markedet og købe de friskeste råvarer og lave mad af dem samme dag. Det har jeg da også gjort nogle gange, men jeg tror simpelthen, at jeg har fået “one-stop-shopping” og “effektivitet” for meget ind i blodet i Danmark. Jeg orker det simpelthen ikke, så jeg har købt en kummefryser og nu opfører jeg mig faktisk lidt som i Danmark…. Jeg køber lidt større ind af feks. kød og fryser det ned, og jeg handler frugt og grønt til en uges tid. Ligesom i Danmark!

Chat Chai marked Hua Hin

Vores centrale morgenmarked “Chat Chai” marked her i Hua Hin er lidt af en oplevelse. Det ligger i centrum, og der er fuld knald på hver morgen og formiddag! Hvis man er til at få fiskevand på benene, springe for livet når de kører på motorbike inde i de smalle gange, råben og skrigen, fisk, snegle, skaldyr, råt kød, grønsager, frugt og alskens andre sager i et virvar – ja så er Chat Chai stedet. Det er i sandelighed ægte Thai! Der findes selvfølgelig andre fødevaremarkeder i byen, men Chat Chai er det største marked. Jeg synes, det er sjovt engang imellem, for der er virkelig mange fødevarer af høj kvalitet – men jeg får simpelthen stress! Jeg lover, jeg skal nok lave et indlæg derfra på et tidspunkt, for det er meget specielt i forhold til danske indkøbsvaner!

Madplaner i Thailand

Det er lidt pinligt at skulle sige, men jeg laver faktisk også madplaner…. Som “pensionist”. Jeg kan simpelthen ikke lade være, og det giver mig bare en god fornemmelse at vide, hvad vi skal spise den næste uge, og hvad jeg skal købe ind. Ja, i virkeligheden kan jeg vist bare godt lide at lave madplaner – og glo i kogebøger, som jeg alle efterlod i Danmark. Nu er planer jo til for at blive lavet om, som der går ikke mange dage imellem, at jeg er nødt til at revidere planen, men det gør jo ikke noget. Så får jeg lov til at hygge mig med det igen. Jeg ved, det lyder sygt, men det er altså sådan min hjerne fungerer.

Makro i Hua Hin

Nå, men tilbage til Makro! Makro i Hua Hin har rigtig mange ting – og rigtig mange ting i KÆMPE portioner, så man skal lige se sig lidt for, hvis man ikke vil købe et helt kilo kanel eller 10 liter skyllemiddel! Første gang man kommer i butikken registrerer man sig bare (det kræver et thai telefonnummer), eller man kan bare bede om et gæstekort, så får man det – også som turist.

Makro i Hua Hin har et rigtig godt udvalg af frugt og grønt (inklusiv mange ting, man ikke aner hvad er), fisk, kød, kolonial, ingredienser til alverdens etniske køkkener og også en del non-food. Jeg kan lide at handle der, fordi udvalget er så stort, så man ikke behøver at køre flere steder hen. Man kan altså også købe tingene i almindelige “forbrugerportioner”. Man kan kun betale kontant i bedste cash and carry stil, med mindre man har et CityBank kort. Der er pengeautomater i indgangen, hvor man kan hæve penge til indkøbene.

Man skal bare lige være med på, at kunden selv tager de fleste ting – også ferskvarer. Det gælder også kød og fisk, så det er ikke for sarte sjæle! I kødafdelingen ligger der plastikhandsker, men det er ikke alle, der bruger dem. Jeg gider ikke tænke på det, så jeg køber bare det jeg skal bruge og lukker for boks 1. Undtagen den dag jeg skulle have lever til leverpostej, hvor en dame gravede rundt i bøtten med lever uden handsker på. Jeg lavede først leverpostej i ugen efter.

Her kommer nogle billeder derfra – lad dig ikke afskrække, for det er faktisk en god butik.

Æg i alle afskygninger – vagtelæg, saltede æg og andeæg – desuden i alle slags indpakninger

Grisekød både helt og findelt.

Fisk og skaldyr – man går bare hen til “fiskemanden” – han ordner din fisk, som du ønsker.

Kylling – delt i alle slags udskæringer – helt ned til de forskellige vingeled. Men man kan ikke købe en hel kylling andet end på frost.

,

Frugt og grønt i alle afskygninger. Også masser af krydderurter, chili, hvidløg og salater.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.