Krydderurter og salat – holdbarhed

Her i Thailand dyrker man ikke så meget krydderurter selv – de kommer ret hurtigt til at se ret miserable ud, her hvor vi bor. Der er kæmpe forskel på, om de dyrkes hernede eller oppe nordpå, hvor det i den kolde tid ligner dansk klima med ned til nattefrost. Jeg har forsøgt mig lidt, men det går ikke så godt – måske også fordi vores havefolk ikke har en pind forstand på det, så de VANDER bare ud over det hele! Sådan her sit mit bed ud – med nogle chiliplanter foran.

Så jeg køber mine krydderurter,  og de er meget billige. Forårsløg et stort bundt 20 baht (4 kr), Dild – stort bundt 15,25 baht (3,10 kr) og persille 190 g for 17 baht (3,25 kr.) Og i en super kvalitet!

Først i hanevand, som er filtreret for de værste ting, og så i isvand lavet på flaskevand. Dette gør jeg også med salat, lige når jeg har købt det

 

Det giver så fine poser med rengjorte urter – her dild, persille, forårsløg og “purløg” lavet af spidserne af forårsløgene. Det gør, at tingene holder i en uge eller mere i køleskabet, og så er det nemt, når først tingene er ordnet. Til de plastikposeforskrækkede – ja det er jo tidens trend, at vi nu ikke må bruge plasticposer mere, men gerne børnebleer, hygiejnebind og sølvpapir – jeg bruger altså stadig poser, for jeg tror ikke at det sparer miljøet for ret meget at vaske plastikbøtter eller andet i opvaskemaskinen.

Til gengæld glæder jeg mig til at få gang i denne her – et renseanlæg, så jeg får HELT rent vand i køkkenet.

Men det kræver lige lidt tilløb, når man skal slå hul i en vask til en ekstra hane, og det forstår man godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.