På tur til Pala U

For en månedstid siden var vi på tur til Pala U. Det er et område, som ligger ca. 65 km fra Hua Hin, og hovedattraktionen er et vandfald i 16 niveauer.

Pala U ligger stik vest for Hua Hin, og vejene er nogle steder ret snørklede men ikke dårlige. Hele området og selve vandfaldet ligger i en nationalpark, hvor der er chance for at møde vilde elefanter – og de ER virkelig vilde, så man skal passe på. Beliggenheden i en nationalpark betyder, at man skal betale for at komme ind, og det er forholdsvis dyrt. Det koster ikke ret meget for thaierne, men udlændinge skal betale 400 baht pr. person. Alt efter forholdene kan man klatre op ad de 16 niveauer. Hvis der er kommet meget vand, lukkes der af.

Vi var for nogle år siden på en dagtur med vores venner (mens vi stadig var turister i Thailand), og det var ikke lige noget for mig. Naturen er super smuk, og der er da også et vandfald. Men for at få det bedste ud af det og se noget mere af det end bare vandhullet forneden, skal man klatre på dårlige stier med glatte sten. Jeg havde ikke lige mine vandrestøvler med, ha ha, og det gik ikke så godt i klip-klappere. Derfor blev jeg nedenfor og ventede på de andre – det var rigeligt for mig.

Men hvis man er til den slags halsbrækkende øvelser, så er det helt sikkert en stor oplevelse. Naturen er under alle omstændigheder så smuk i området.

En tur til Pala U på thai manér

Denne gang var anledningen til en tur til Pala U en helt anden end vandfaldet.

Vi blev med kort varsel inviteret til Pala U af Tam, vores thai ven. Anledningen var, at han skulle mødes med sit gamle rockband fra skoletiden, en årlig tradition som foregår hjemme hos den ene af musikerne.

Da vi blev hentet af Tam og hans to teanagepiger kl. 17, kiggede de lige lidt blanke på os. “Where are your bags?” Øh hvad?? “Tonight we party, party and go home tomorrow!” 7 minutter tog det mig at pakke en taske med det mest nødvendige, og så var vi afsted.

Køretiden til Pala U skal ifølge Google Maps tage 1 time og 12 minutter fra vores hus. Men nu var det jo en tur med en thai familie….. De fleste danskere kører fra A til B, hvis turen ikke er så lang, at der skal indlægges pauser. En god time inviterer ikke på en masse pauser i min verden, men sådan er det altså ikke her. Rejsen er også en del af turen, og der er mange ærinder, der skal ordnes undervejs. Først skulle vi tanke, 5 km senere skulle pigerne i 7-11, og det tog godt og vel et kvarter, mens vi tre voksne ventede i bilen. Nu var de udstyret med en pose med chips og drikkevarer i alle afskygninger, og så havde de også lige købt sig en varm toast til turen. Senere var vi inde hos en ølmand og hente øl og thai whisky.

Da vi nåede frem, var det blevet mørkt, og der var gået næsten 2 timer! Jeg skal lige huske at nævne, at vi på turen mødte en kæmpestor hanelefant, der stod i vejkanten og kigge på os – imponerende og skræmmende, for enlige hanelefanter kan altså være aggressive og farlige!

Hytter i det grønne

Stedet, som Tams kammerat ejer sammen med sin familie, er en slags hytte hotel, som ligger ved Pran River. Vi kunne ikke se meget i mørket, men vi fik tildelt en lille fin hytte i bambus, så vi lige kunne komme af med tasken.

Så blev vi inviteret “indenfor”. Jeg tog desværre ingen billeder, for det syntes jeg var for anmassende. Jeg skal forsøge at beskrive det i stedet.

Huset bestod af nogle soveværelser i en lille bygning, men selve “leverummet” var et stort rum under et stort tag foran værelserne. Den ene afdeling var carport, den næste var stuen, og den sidste var arbejdsrummet. I stuen var der et stort tv, der viste den thailandske udgave af en populær talentkonkurrence. Der var også et par spiseborde, og det var det. Der var et stort køkken i thai stil, og arbejdsrummet var indrettet til at pakke frugt og grønt fra deres egen plantage rundt om ejendommen.

Der var 3 generationer tilstede, og nogle af dem var i gang med at spise, ungerne legede, og Tams kammerater fra bandet var ved at lave mad. Som lidt ekstra kolorit var der også et par høns, nogle katte og et par hunde – den ene med 6-7 hundehvalpe.

En rigtig sjov aften

Vi fik en skål ris stillet foran os, og så var der et par retter på bordet. Desværre havde vi ikke fattet, at der ville komme 6-7 retter mere, så appetitten holdt desværre ikke igennem hele måltidet. Der blev skænket op i vores glas, så snart det var tomt, og der blev snakket på kryds og tværs.

Vores thai er stadig ikke godt nok til at kunne føre en fornuftig samtale, men de anstrengte sig virkelig for at tale så langsomt, at vi også kunne forstå noget af det. Vi var så heldige, at en dame af den ældre generation havde været engelsklærer, så med hende gik det rigtig fint.

Det var virkelig en sjov og anderledes aften! Men kold! Pala U ligger inde i landet og også noget højere end Hua Hin. Vi har haft en meget kold periode i december og januar, og det var ikke mindre koldt derude. Nøj, hvor vi frøs. Selvom jeg havde lange bukser, sko og strømper og en dunjakke på, var jeg iskold til sidst. Vi gik i seng ved midnatstid, så det lille orkester kunne få tid til at snakke lidt uden at skulle tage hensyn til de to faranger.

En kold nat med mærkelige lyde

Da vi skulle i seng, blev vi enige om, at vi ihvertfald IKKE skulle have en masse tøj af. Der var iskoldt i den hytte! Der var et par tæpper at sove under, men da vi begge var godt kolde, var det svært at få varmen. Badeværelset var med stengulv, så jeg måtte sige “sorry” til værten og hente mine sko, da jeg skulle derud (man går jo ikke med sko inde i husene her)….

Sikke en nat! Godt vi havde fået godt med øl, for ellers havde vi ikke lukket et øje. Der var så koldt, at jeg nærmest lå ovenpå min bedre halvdel for at stjæle lidt af hans varme! Og så er der mange mærkelige lyde, når man kommer ud på landet. Jeg vågnede på et tidspunkt ved nogle mærkelige gryntelyde. Dagen efter fandt vi ud af, at det er elefanterne, der kommer og drikker i floden lige nedenfor hytterne!

Næste morgen skulle vi have et brusebad. Heldigvis var der varmt vand, men jeg har vist ALDRIG været så hurtig til at komme i tøjet igen!

Bagefter var vi rundt og se på det hele, og her er nogle billeder derfra. Et meget meget charmerende og smukt sted.

Der ligger masser af små “hytte steder” i området, og det kan varmt anbefales at prøve. Det er rigtig charmerende, og der er meget, meget smukt. Hvis man går på Google Maps kan man finde en del, og det koster næsten ingenting. Tam gav 500 baht for 2 hytter, men det kan altså godt have været en rigtig vennepris.

Hjemtur

Vi ventede nok en time på, at de to teenagepiger skulle få øjne og få sat hår, men vi udnyttede tiden til at sidde og nyde roen og freden. Vi sagde farvel til værten og hans familie, og vi fik lige et kæmpe bundt hjemmedyrkede bananer med hjem.

Så gik det hjemover – på thai manér. Vi havde ikke fået morgenmad, så vi stoppede efter et kvarters kørsel ind et hyggeligt sted, hvor vi faktisk også var på den første tur til Pala U. Dusita Garden hedder det, og kommer man på de kanter, kan stedet varmt anbefales. God mad i en dejlig have. Vi fik morgenmad med stegte ris, sprøde rejer og frisk frugt, og det var helt fint, selvom vi normalt bare får en rugbrødsmad.

Så gik det hjemover….. Men der måtte altså lige en tur i 7-11 til, inden vi var hjemme, så hjemturen løb op i lidt over 2 timer. Nå, men vi er jo pensionister, så det kan jo være helt lige meget!

Hvilken ære….

Da vi kom hjem var vi trætte, men også fyldt med indtryk og med en dejlig følelse i kroppen af at have oplevet noget helt specielt. Hvilken ære at blive inviteret med til sådan en begivenhed, hvor man ovenikøbet bliver behandlet som specielle gæster. Sådan en oplevelse kan man ikke købe for penge!

Alle var bare så søde og venlige, som nu rigtig mange thaier er, og vi skal sent glemme den oplevelse.

Men det var nu dejligt, at vi om aftenen kunne kravle i vores egen gode seng med varme fødder og uden at skulle sove i en masse tøj!

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “På tur til Pala U

 1. Hej Janne,

  Tak for din rejsebeskrivelse til Palu U – den giver os inspiration til næste udflugt fra Hua Hin.

  Godt at høre at der igen bliver åbnet op og ja jeg behøver jo nok ikke at skrive at vi glæder os gevaldigt til at komme til Thailand igen – derfor dejligt at læse fra dig hvad der sker samt krydret med lidt rejsebeskrivelser …..

  De bedste hilsner
  Søren

  1. Hej Søren,
   tak for din dejlige kommentar. Jeg forstår rigtig godt alle de mennesker, der længes efter Thailand nu. Vi kniber også os selv i armen over, hvor heldige vi er at være her. Det meste har kunnet åbne i dag, og nu krydser vi bare fingre for, at det holder vand. En skole blev lukket ned en time efter at have genåbnet i morges. 5 smittede børn! Så det kan lynhurtigt gå den anden vej.

   Her er cyklerne pumpet og pudset, så vi kan komme ud og støtte det lokale restaurantliv i aften.

   Venlige hilsner
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.