Efter en måneds restriktioner….

Efter en måneds Covid-19 restriktioner ser det nu ud til, at mange ting igen kan åbne op mange steder her i Thailand fra i næste uge.

Dette er bare en hurtig opdatering på situationen her i Thailand med udgangspunkt i verdens navle – Hua Hin.

Vi er heldige

Vi føler os meget heldige. Vi bor i et land, hvor det hele ikke er lukket fuldstændig ned, og hvor man nu løsner op på restriktionerne igen. Vi er SÅ privilegerede, og det skønner vi virkelig på. Vi kan jo læse, at Covid-19 situationen i Europa og mange andre steder er meget dyster.

Men her er det også så trist at se, hvor hårdt det går ud over de mennesker, der mister deres arbejde. Eller dem som ikke kan sælge noget som helst, fordi kundegrundlaget simpelthen er væk. Det er jo specielt folk, der tidligere har arbejdet i turistindustrien, der er kommet i klemme. Der var kommet lidt gang i indenrigsturismen i slutningen af 2020, men da man lukkede ned i begyndelsen af januar, bukkede mange flere under.

Måske er det også derfor, at der bliver åbnet op igen mange steder. Presset på regeringen er massivt, for selv om nogle grupper af arbejdsløse kan få 3500 baht (700 kr.) pr. måned i 3 måneder fra staten, så er det jo ikke til megen hjælp. Har man hus og bil og børn i skole osv. osv., så er man godt nok i problemer. Hjælpepakkerne er et forsøg på at hjælpe, men det er svært for de berørte at få det til at hænge sammen alligevel.

Der åbnes op fra på mandag

Mange ting åbnes op fra på mandag den 1. februar undtagen i Samut Sakhon tæt på Bangkok, hvor den seneste bølge stammer fra. Her har man testet mange mennesker i denne uge, og man har fundet nogle hundrede nye smittede hver dag. Primært arbejdere fra andre lande, som arbejder på et kæmpestort fiskemarked, og som er stuvet sammen i sovesale under ikke så gode forhold. Hvis de testes positive, bliver de sendt på et felthospital, medmindre de er meget syge, så kommer de på hospitalet.

Der åbnes op fra mandag, men det skal dog siges, at intet er sikkert, før det har været offentliggjort i “Royal Gazette”, som er Thailands svar på Statstidende. Informationerne blev offentliggjort på TV i dag i “Dagens Tal”, som jeg kalder dem – den daglige opdatering på situationen. Skolerne åbner igen langt de fleste steder fra på mandag, og også mange andre forretninger som massagesteder, fitnesscentre og barer kan åbne. Landet er delt op i 5 zoner efter antallet af smittede, og det afgør også, hvad der kan åbne eller skal forblive lukket.

Her i Hua Hin er vi “gule”, og her må vi åbne det meste, men så er der lige det med de lokale guvernører. Guvernøren i hver provins bestemmer, og guvernøren kan ikke slække på de overordnede regler, men de kan skærpe dem. Rygtet siger, at vi får lov at følge de nationale regler, hvilket er rigtig godt.

Så vi håber….

Det ville være KONGE, hvis vi igen kan gå på restaurant og samtidigt få en øl eller et glas vin – altså lovligt og ikke i et papbæger. Vi har mestendels holdt os hjemme i den sidste måned, men det er bestemt ikke frivilligt. Vi savner live musik, så det gør ondt, og så har vi også vores lille hjertebarn. Rock Zone her i Hua Hin.

Jeg har flere gange skrevet om vores ven Tam, som måtte lukke sin bar Rock Zone i marts måned sidste år, blandt andet fordi hans udlejer ikke var til at hugge eller stikke i. Nu har han så brugt et par måneder på at finde og få lavet et nyt sted i samme nabolag med super beliggenhed. Vi tripper selvfølgelig rundt og venter på, at han kan lukke op. Min bedre halvdel spiller bas, og han er desuden interesseret i teknik og akustik. Han er helt naturligt blevet konsulent på projektet, og har rodet med ideer til højtalere, sceneopbygning, toiletindretning og mange andre ting.

Med den nye udmelding og bortfald af restriktioner forhåbentlig i næste uge har Tam pludselig travlt med at blive færdig med at indrette sin nye Rock Zone, så han kan åbne og spille noget rock musik igen allerede i næste uge.

Jeg kommer til at skrive mere om det projekt meget snart.

Forhåbentlig kan jeg berette om, hvordan det er gået for Tam at åbne Rock Zone igen. Og hvordan det har været at høre hans band Zuperjune igen.

Vi er ihvertfald klar. Reglerne siger, at man gerne må spille live musik, men det er ulovligt at danse. Jeg håber ikke, at man kan blive arresteret for at gå rundt med armene over hovedet….

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *