Mens Thailand stadig holder vejret…..

I går skrev jeg, at Thailand holder vejret. I dag holder Thailand stadig vejret, for der er ikke sket ret meget på den officielle front. Til gengæld kan man fortvivle over, hvad man kan læse på forskellige medier.

I går indførte man obligatorisk helbredserklæring (max 72 timer gammel og fri for Covid 19) samt sygeforsikring for alle indrejsende til Thailand. Desuden skal man i 14 dages frivillig karantæne, og man skal rapportere ind via en app. Det skete efter en masse forvirring, hvor det blev annonceret, trukket tilbage og så annonceret igen.

I morges læste jeg så, at der har været et kinesisk fodboldhold i Hua Hin i sidste uge for at spille mod Prachuap FC. De har boet på et af de kendte hoteller inde i byen, og nu er den ene af spillerne testet positiv for Covid 19. Jeg har mange, mange buler i panden af at banke hovedet ind i muren! Hvad i alverden er det der sker?? Jeg skal ikke beskyldes for at producere fake news – man kan læse artiklen her. Det fodboldhold har kunnet smitte gud ved hvor mange i løbet af deres ophold, og jeg forstår slet ikke, at de er blevet lukket ind….

Jeg læste også et meget rørende indlæg af en af de lokale erhvervsdrivende her i Hua Hin. Vi har en pub i byen, som hedder Father Ted’s, og det er et af de mest succesfulde steder af alle. Selv i lavsæsonen er der altid godt med mennesker. Man spiser godt i pubben, der er live musik og sports events, og både manager og personale er super service mindede. Der er altid en dejlig stemning, og vi er selv kommet der pænt meget til live musik arrangementerne (blandt andet et thai orkester, som er Beatles kopier – super gode i øvrigt. Et tilløbsstykke om onsdagen).

Dave, som er manager på Father Ted’s skriver et langt indlæg på Facebook om, hvordan det er at have 17 personer i sin sold og ingen kunder. Han beskriver også, hvordan myndighederne ikke har givet ordentlig information om retningslinjerne. Han fortæller, at han har haft en snak med politiet, som kom på besøg, så nu er han lidt klogere. Stedet må gerne servere mad og drikke, men man de må ikke kun servere drikkevarer. De må ikke spille musik, så alle orkestre er aflyst den næste måned. Man må ikke sidde i baren eller ved høje borde, men man må som nævnt gerne spise ved de almindelige borde. Jeg læste et andet indlæg, hvor en anden restaurantejer havde fået besked på, at de ikke må servere alkohol. Sådan er det med regler her – det er op til “the discretion of the officer” – altså op til den enkelte officielle person, i dette tilfælde politiet. Men hvorfor man kan få Covid 19, hvis man kun drikker noget og ikke spiser noget, forstår jeg bare ikke!

Father Ted’s vil forsøge at overleve ved at levere mad ud i den kommende tid. Jeg læste, at det har været en god succes for restauranter i Danmark, så det burde også kunne gå her. Specielt set i lyset af, hvor mange Food Panda og Grab Food, der allerede drøner rundt i byen. Normalt laver jeg selv mad, men jeg tror, at vi også vil forsøge at supportere dem med noget take-away. Maden er ihvertfald rigtig god. Og så kommer vi nok til at liste hen på de lokale restauranter for at støtte dem. Vi må spritte os selv af både før og efter – vi har stadig masser af håndsprit!

Man kan læse hele indlægget her. Det er på engelsk, men det er letforståeligt.

I lokalområdet har vi også et meget stort Food Court, som er meget populært og utrolig velbesøgt. Hvis man leder efter et hygiejnisk sted med romantisk stemning, så er man gået forkert! Stedet hedder Baan Khun Påå (Fars Hus), og det ligger ved Soi 88. Der er plads til måske 1500 mennesker i open air omgivelser, og så er der et utal af boder, der sælger alt mulig mad og drikkevarer. Det er knaldbilligt, og der er næsten altid god (thai) musik. Maden kan også være god – jeg får dog næsten altid maveproblemer dagen efter (vi kalder det Baan Khun Påå mave). Det lever jeg med, for der er en fed stemning, og MASSER at kigge på. Billedet ovenfor er et gammelt billede, fra før verden gik af lave!

Nu må man gerne købe mad i boderne, men de må ikke spille musik eller servere alkohol, og man må ikke spise ved bordene længere. Det giver så god mening, da hygiejnen som sagt ikke er den bedste, og 1500 mennesker som sild i en tønde er jo heller ikke smart.

Så nu venter vi bare på, om regeringen gør noget mere drastisk eller om det bliver de lokale guvernører, der kommer til at køre løbet. De er ihvertfald blevet opfordret til at sørge for at begrænse smitten, og man kan jo så håbe på, at de tager affære, hvis ingen andre gør det. To regioner er allerede lukket HELT ned, så mon ikke det snart breder sig? Det er ihvertfald ret så tydeligt, at både lokale og faranger allerede så småt er gået i “frivillig karantæne” rundt omkring.

Vi bor meget tæt på et lille lokalt fodboldstadion, og der har også været stille de sidste par aftener. Der plejer normalt at være flere hold og spille på en eftermiddag/aften, men de holder sig åbenbart også hjemme.

Jeg har i går bestilt mad til guppierne i vores nye “havebassin” via nettet, for jeg har ikke lyst til at komme en tur på sygehus af den grund – skrækscenariet. Så klarer vi os nok lidt endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *