Jeg er gift med Georg Gearløs……

Jeg er gift med Georg Gearløs – eller måske hans fætter! Her i vores hus i Hua Hin er der altid gang i en eller anden mærkelig opfindelse, og der bygges konstant på noget.

Georg Gearløs

Georg Gearløs blev født i 1953 – samme år, som min bedre halvdel. Georg Gearløs er en elsket figur fra Anders And bladene, og hans største opfindelse var “Lille Hjælper”. Han opfandt også “Alfabetsuppen”, som var en slags datamaskine, hvor man fik svar på sine spørgsmål, når man hældte suppen ud på et bord. Han opfandt også to kasser, som satte dyr i stand til at tænke og tale som mennesker. Nogle opfindelser var også lidt mere kiksede, feks. en støjafbryder, der skulle lukke for støjen fra nevøer – den virkede dog også på onkler! Georg Gearløs har forskellige navne på forskellige sprog, feks. Petter Smart på norsk, Upfinnar Jocke på svensk og Daniel Düssentrieb på tysk.

Min egen Georg Gearløs

Jeg har min helt egen Georg Gearløs. Han er altid i gang med et – eller allerhelst flere – projekter.

En af vores thai venner siger tit til min husbond: “You always make, make, make”, og det er helt rigtigt. På godt og ondt. Det gode er selvfølgelig alle de gode ting, vi får ud af det, men nogle gange stikker projekterne altså lidt af i min verden. Det er ikke altid, at jeg liiiiiiige kan se meningen med galskaben, når man feks. har et tag, dørene og samlede rør til et nyt pumpehus stående i flere år…. Men han syntes, det var sjovt at lære at svejse…..

Vores carport ligner også en marskandiserforretning. Han har et lille værksted, men det kan SLET ikke være derinde, selvom det er TÆT pakket med sager. Det roder – det gør det. Jeg ved dog ikke, hvordan jeg skulle kunne leve uden alle projekterne, for specielt her i Thailand er der meget behov for at tænke ud af boksen og finde på alternative løsninger.

Håndværkerne i Thailand er sidemandsoplærte, og de laver tingene, som de nu engang har lært det. Hvis man viser dem noget smart (som feks. en dims til boremaskinen, der kan røre mørtel sammen), så siger de åhhhhrrr – hvor smart! Og så tager de deres hakke og fortsætter med at røre med den. Man kan heller ikke købe alt her, eller også kan det være svært at finde forskellige ting. Så må man bruge sin opfindsomhed og skabe en løsning selv.

Ikea Køkken – gør det selv

Ud over at kunne reparere det meste, er han først og fremmest gør-det-selv mand. Han er heldigvis ikke, hvad vi på sønderjysk kalder en “Klyt Ejner”. Altså en der laver klyt…. (På Ingenøren har de følgende definition: Klyt er et hjælpeløst og mislykket forsøg på at få noget til at virke, noget der helt klart skal laves om.)

Et af de store projekter var mit nye køkken her i Hua Hin. Det er kæmpestort, og der er helt sikkert ikke nogen i hele verden, der har et køkken magen til. Vi købte de fleste af modulerne i Ikea i Bangkok, og de var ved at falde ned af stolen, da de så tegningerne. “Mai dai” (kan ikke lade sig gøre på thai) sagde de mange gange. Nej, den skuffe kan ikke gå ind under vasken, men det kan den, når min husbond har haft den under behandling! Jeg er SÅ glad for mit køkken, og jeg er meget stolt over, at han selv har bygget det hele undtagen bordpladen. Vi kunne ikke få skabe til indbygning af køleskab og opvasker, så det var med i containeren sammen med hårde hvidevarer. Smukt planlagt, og det er blevet så dejligt.

De små opfindelser

Så er der alle de små opfindelser og de hjemmelavede kreationer. Vores havemand er altid nysgerrig efter, hvad der foregår, for der er altid noget i gang. Han synes, det er sjovt og anderledes, og han står tit med store øjne og kigger på et nyt projekt.

Nu hvor min dygtige mand er pensioneret, har han jo også meget bedre tid til at rode med alt muligt. Man ser ham ofte i de mest mærkelige stillinger.

     

Her kommer en lille kavalkade af hjemmelavede ting og sager fra tiden her i Hua Hin.

Vandpumpeprojekt

I Hua Hin er trykket på vandet så lavt, at det 50% af tiden slet ikke kan trykkes op i vores vandtanke. Da vi prøvede at gå ned på vand, da vi havde gæster, der skulle i bad inden en lang hjemrejse, blev det for meget. Så blev denne lille kreation lavet. Det er en skraldespand og en pumpe og lidt andet elektronik. Den SUGER simpelthen vandet ud af rørene fra “Bra Pa”, som vandværket hedder i Thailand. Og det virker! Han siger, den skal modificeres, og det må han jo bare gøre så – bare der er vand!

   

Så byggede han en højtaler, som skal ligne Sonos. Den er trådløs på batteri og wifi. Den bruges til at spille i haven.

 

Her går det helt Piet Van Deurs i det. Hvad er det?? Ja, det er såmænd motoren til en værkstedsstøvsuger. Den blev ved med at stoppe til i filteret, så den ikke kunne suge. Så blev der indkøbt et indsugningsfilter til en Ford, tror jeg. Den blev monteret i stedet for det originale stoffilter, så nu suger den, så man bliver helt tør i halsen!

Denne her er også kryptisk….. Det er den seneste kreation. Det er simpelthen en solfanger til vores jacuzzi. På denne årstid er pool og jacuzzi for kolde til os, men så kan man da udnytte solen til at varme det op. Den skal bare lægges i solen og på med en lille pumpe, så kører det. Der er gået ca. 500 strips til i projektet!

Her blev to keramikting lavet om til lamper, og de ser rigtig godt ud i haven.

Batteripakken i yndlingsboremaskinen fra Danmark holdt op med at virke. Så måtte han bare eje en punktsvejser, så han selv kunne lave en ny batteripakke.

Jeg har skrevet om Tams bar, Rock Zone,  tidligere her. Det her er hjemmelavede hornhøjtalere, som er blevet bygget ind i scenen på Rock Zone, vores favoritbar her i Hua Hin.

Min seneste kreation

Den sidste ting, jeg vil vise, er dog MIN kreation, som jeg er meget stolt af. Udført af min dygtige hjælper. Da Rock Zone skulle åbne, var den ene toilet trykknap i stykker. Vi kørte ud for at købe en ny knap, men vi fandt ud af, at det ikke var nemt. Vi kunne simpelthen ikke finde den knap! Vi kørte hjem og pillede en knap af et toilet herhjemme, men det var ikke samme mærke. Indsatsen var simpelthen for stor til at sidde i hullet i cisternen.

Hvad gør man så? Ja, der stod en spraymaling på bordet, så jeg foreslog at montere knappen i låget.  Efter lidt research fandt vi ud af, at det passede som fod i hose. Der blev skåret et hul i plasticlåget, og så monterede vi skidtet med gaffatape. Den sidder der da endnu – og det virker…. En ny knap er bestilt på Lazada, men vi må vente på, at den kommer fra Kina. Måske smider man bare sit gamle toilet ud, når knappen går i stykker her i Thailand??

Er det ikke smukt?

Handymand og skøre ideer

Det er skønt at være gift med en handymand. Det er endnu skønnere at være gift med en handymand, der har Georg Gearløs tendenser, for vi har helt klart en masse løsninger, som ingen andre har. Og vi supplerer hinanden godt, for jeg er selv ret god til at komme på skøre ideer. Det var mig, der fik en dryppende vandhane tæt med en bomuldssnor 10 minutter før, vi skulle afsted på ferie. (Og det holdt i flere år), og det var også mig, der stoppede 20 plastposer i en hylende udluftningsrist i Malaga.

Jeg sender en varm tak til begge mine forældre, som også var af den skøre slags. Det er jo en gave at få med sig!

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.