Hvornår tager man brusebad med maske på?

Man tager brusebad med maske på, når man får massage og bodyscrub her i Thailand. Det er obligatorisk at have maske på til massage, så nu har jeg prøvet et brusebad med maske!

En af de store glæder ved at være i Thailand er, at man kan få massage til en overkommelig pris. Der er selvfølgelig forskel på en massage af gammelmor på stranden og en massage i en fin spa på et dyrt hotel. Også prismæssigt! Men massage er “den dovne mands yoga”, og man vælger jo selv, om det bare skal være dejligt eller om det lige skal gøre lidt ondt, så man slipper af med noget dårligdom. Thaierne selv tager også til massage, når de har ondt i ryggen, nakken eller et andet sted, og det har været tradition i århundreder her i landet.

Man kan få et utal af forskellige massager i Thailand, herunder den traditionelle. Den består i et fastlagt program, hvor man strækker og masserer de fleste muskler i kroppen i løbet af et par timer. Jeg er ikke vild med den, for på et tidspunkt vil de sætte deres albuer ned i lysken for at lukke for blodomløbet til benene. Når de åbner op igen, så strømmer blodet bare, og det giver en rensende effekt. Når de gør det på mig, er det under stor skvaldren, for jeg kan simpelthen ikke klare det med den albue i lysken.

Hilton tilbud

I efteråret 2020 havde Hilton i Hua Hin et særligt tilbud, hvor man kunne købe vouchers til deres spa i en periode på to uger og med gyldighed til slut februar 2021. 699 baht for disse behandlingsmuligheder var godt nok billigt på et sted som Hilton, så jeg aftalte med min veninde, at vi da skulle en tur derind.

Jeg bestilte 2 vouchers den 18. oktober, men jeg fik at vide, at der var “udsolgt”. Det blev jeg simpelthen så sur over, at jeg kommenterede det på deres Facebook side i utvetydige vendinger. Hvordan kan der være “udsolgt”?? Det endte med, at spa manageren fra Hilton ringede til mig, og jeg fik lov at købe to vouchers.

Næste dag skulle min bedre halvdel hente dem, og da han kom tilbage til bilen, havde den fået en ordentlig bule og nogle skrammer. Da vi har selvrisiko på 5000 baht på vores bilforsikring, blev det godt nok en dyr omgang massage i sidste ende. Nå, men den slags må man bare lægge bag sig. Og så gik tiden ellers bare, og lige som vi skulle til at bestille vores massage i begyndelsen af året, blev der lukket ned for massage pga. Covid 19.

Åbnet igen for massage

I Covid 19 sammenhæng er Thailands provinser delt op i farver efter smitterisiko. Heldigvis røg vores provins i den gule kategori allerede efter en måned. Dermed blev det meste igen tilladt og dermed også massage. Min veninde og jeg kiggede på hinanden og blev enige om, at NU skulle det altså være, mens muligheden var der.

Så i går var dagen, hvor vi skulle ind og forkæle os selv.

Et meget, meget stille Hilton Hua Hin

Jeg har boet på hotellet i en uge i år 2000, og dengang hed det Sol Melia. Fordi de havde kludder med værelsesfordelingen, endte vi med at få en suite, og vi havde et kongeligt ophold. Dog var alt så dyrt, at vi var ved at falde om. Tjenerne ved poolen kunne altid finde en plads til folk på det tætpakkede område, og de gik shorts og hvide knæstrømper og sorte laksko. Meget meget fint – nærmest lidt for fint for sådan et par bondeknolde fra Danmark.

Senere blev hotellet købt af Hilton kæden og er lige nu ved at blive renoveret. Det kan de jo også lige så godt bruge tiden til, nu hvor de næsten ingen gæster har. De har kørt nogle vilde tilbud, feks. et “workation stay”. Det er tænkt til kontorfolk, der kan arbejde, hvor det skal være. 6 nætter for 16.500 baht inklusiv bla. morgenmad, vouchers til deres restauranter, gratis tøjvask og lounge adgang. Hvis man er thai indfødt, kan man ovenikøbet få statsstøtte til det. De forsøger virkelig at trække kunder til.

Da vi ankom til hotellet i går, kunne vi straks mærke, at der er MEGET stille på Hilton Hua Hin. Meget skræmmende faktisk.

En spaoplevelse

Vi fandt vej til deres spa, hvor personalet stod klar og ventede på os. Vi var de eneste gæster. Vi fik noget drikkelse, der smagte af ikke så meget og en våd kølig vaskeklud. SÅ gik vi i gang med papirkrammet. Vi fik udleveret en formular på to tætskrevne sider, hvor vi skulle oplyse alt fra navn, adresse, medicinforbrug, menstruationscyklus, tidligere operationer, og jeg ved ikke hvad. Jeg sad bare og gloede lidt betuttet på alt det, indtil min veninde sagde: “Det kommer sgu da ikke dem ved!”. Nå, nej – det gør det jo heller ikke. Så vi udfyldte nødtørftigt, for ellers havde vi nok siddet der endnu. De insisterede på at få at vide, hvilke fokusområder på kroppen vi havde. Som to gamle kontor/computer folk gav det sig selv: Nakke og skuldre. Det går nok aldrig over, selvom vi ikke arbejder mere.

Så var det tid til at klæde om. Vi fik hver udleveret et par engangs netunderbukser og en smykkeæske til smykker. Jeg har godt nok aldrig skullet tage mine sparsomme smykker af for at få massage, men det  var da fint. Da vi var færdige, stod der to midaldrende sylfider i sorte netunderbukser og masker, og så bankede vi på døren som signal til, at vi var klar. Da massøren kom ind, blev hun helt bestyrtet. “I skal da have morgenkåbe på!”, sagde hun, mens hun flåede to morgenkåber ud af et skab. Javel ja. Så tog vi morgenkåber på og fik vasket fødder.

Luksusmassage

Så var det jo ellers med at nyde det. Jeg havde bestilt en bodyscrub og massage. Det betød, at jeg blev gnubbet ind i noget værk med en masse små korn i, som sliber huden for døde hudceller. Da jeg var færdig med det, skulle jeg i bad. Med maske på…. Det var godt nok en sær fornemmelse, men man er jo efterhånden ved at være vant til den maske! Jeg skal lige sige, at når man har fået bodyscrub, skal man sørge for at vaske sig RIGTIG grundigt, for de der små korn kan sidde de mest pinefulde steder!!

Så var der dømt massage, og det var bare godt. På det store skema før massagen skulle vi vælge mellem mild, medium, hård og dyb massage. Jeg havde valgt medium. Det gjorde ondt lige præcis på den rigtige måde, og hvis hun havde været hårdere, havde jeg nok haft blå mærker overalt i dag.

Da vi var færdige, havde min veninde og jeg begge den der fornemmelse i kroppen af at være helt afslappede. I dag er jeg noget øm i kroppen, men det skal jo blive skidt, før det kan blive godt. Vi sluttede af med varm te og varme vaskeklude. Det var godt nok, for efter sådan en oliemassage kan man godt lige bruge at få tørret sig lidt for det værste. Det anbefales, at man beholder olien på i mindst en time, for at den kan virke, så at gå i bad i spa’en er ikke en mulighed.

I dag har jeg hud som en baby – altså lige bortset fra alle rynkerne.

En bedømmelse af oplevelsen

Det var en rigtig dejlig oplevelse at være i Hilton Hua Hin’s spa, og vores massører var begge super dygtige og søde. Mange af tingene var dog lidt “trætte” – lokalerne trænger vist til en omgang, og så var der lige lidt mange trævler i de engang sikkert meget lækre håndklæder. Normalpris for det vi fik i går, ligger i omegnen af 2000-2500 baht, og til DEN pris, skal det godt nok være i orden efter min smag.

Men det var da en sjov og dejlig oplevelse til en overkommelig pris og i helt fine omgivelser.

Næste gang massage

Næste gang jeg skal have massage, bliver det på Natural Health Spa her i Soi 94. Hvis de altså overlever det her Covid skrot.

Da jeg kom til Thailand som turist, skulle jeg altid have massage minimum et par gange i løbet af en ferie – gerne flere. Jeg har fået massage på stranden, i mere eller mindre “basic” steder og i fine hoteller, og en af de bedste massager har jeg faktisk fået ved stranden i Ao Nang. Jeg prøvede, om jeg kunne adoptere ham massøren, men han mente godt nok, at han hellere måtte blive hos sin familie.

Siden vi flyttede til Hua Hin, har jeg godt nok ikke fået ret mange gange massage. Og det på trods af, at et af de bedste steder, hvor man får valuta for pengene her i Hua Hin, ligger lige henne om hjørnet. Natural Health Spa på Soi 94 er et rigtig godt sted. Det er en mellemting mellem spa på et dyrt hotel og de små massageklinikker, hvor man ligger på en madras på gulvet, og hvor håndklæderne vaskes for hver 5. kunde. Natural Health Spa har nogle vældig gode faciliteter med en lille gårdhave med massagerum omkring. Der er altid rent og pænt, og deres massører er rigtig gode. Og priserne er til at holde ud – selvfølgelig højere end på stranden, men man får også meget for pengene.

God weekend og husk, at man godt kan lave en hæderlig “neck and shoulder” massage hjemme i sofaen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.