Inspiration til gode restauranter nær Soi 94

I dag skal det handle lidt om restauranter her i området.

Nedenfor er nogle forslag til restauranter her omkring Båån Gai (Gai betyder kylling/høne/hane, og området har engang været et populært område for hanekampe), som området hernede ved jernbanen hedder mellem Soi 88 og Soi 94.

Området heromkring er i en rivende udvikling efter Covid 19, hvor man i bymidten omkring Binthabat (hvor blandt andet Hilton ligger) holdt fast i skyhøje huslejer på trods af, at der ikke var nogen kunder, og at der var lange perioder med nedlukning. Mange barer og restauranter flyttede herud for at få lavere huslejer i 2021 og 2022.

Det har betydet, at vores lille søvnige gade med nogle få barer og restauranter, Soi 94, er blevet et virvar af larmende barer, cannabisbutikker og da heldigvis også lidt restauranter stadigvæk. Strøgene mellem 88 og 94 var før mørke og øde, men nu er det hele mere eller mindre også plastret til med spisesteder og barer.

Soi 102 er også ved at udvikle sig, og om nogle år ligner det sikkert Soi 94. Vi er begyndt at tage derom for at spise, og der findes også nogle rigtig gode steder.

De restauranter, vi foreslår, er ikke noget særlig fancy eller dyrt. Og vi har heller ikke ranket dem på nogen måde. Men det er nogle specielle steder for os, hvor man bare spiser godt i neonlys og larm, eller hvor der er en speciel atmosfære med i pakken.

Husk at dette er et øjebliksbillede. En restaurant kan lukke fra dag til dag, eller hvis den gode kok rejser, så er det måske bare noget elendig mad. Det har været ”hårdt arbejde” at checke op på, om de nu også var så gode stadigvæk, men det har været besværet værd, og vi har løbet de overflødige kilo af i fitness centeret.

Klik på restaurantens navn for at få et link til Google Maps.

Steak Sud Soi

Vi vil gerne slå et slag for denne dejlige restaurant. Den er temmelig svær at finde, hvis man ikke har et kort. Den ligger ret centralt i Båån Gai området men nede af en sidevej ind i et boligkvarter.

Kokken må have været udlært på et fint hotel eller i en fin restaurant, for det er virkelig kvalitetsmad, der kommer ud af det køkken. De har alt muligt på menuen udover steaks, som feks burgers, fisk og andre gode ting. Nogle af dem krydret med thai ingredienser som feks. deres burger med satay sauce. Stedet er hyggeligt, men nok mindre i regnvejr for kun en lille del er overdækket.

Det er billigt, men virkelig, virkelig godt.

Pinto Yam Sap

Denne restaurant ligger også lige i nærheden af Soi 94 i et område, hvor der ligger mange dejlige restauranter i alle genrer. Vi kaldte den ”De røde borde”, for vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvad den i virkeligheden hed. Nu ved vi, at den hedder Pinto.

Her spiser man også virkelig godt, og vi fik vores nytårsmiddag med flere retter og et par store øl til 600 baht for to personer.

Nytårsaftenmenu 2024

Her kan man få både thai og vestlig mad, og specielt thai maden er aromatisk og dejlig. Man skal bare ikke bestille ”thai spicy”, for så får man hovedet rykket af. Spørg bare min bedre halvdel, som ellers kan klare det meste inden for chili, men en ”pet pet” (altså meget spicy) Jungle Curry, som en del Thai betragter som uspiselig selv uden “pet pet”, gjorde det af med ham. Sødt personale, og så er der en stor parkeringsplads til, hvilket ikke er almindeligt i det her område.

Ba Bun og Rot Tai Thai

Denne – eller lad mig sige disse – restauranter er en genial opfindelse. Den ene er en autentisk thai Isaan restaurant (mad fra det nordøstlige thailand) og den anden laver vestlig mad. Her kan man få den bedste Cordon Bleu med fritter i Hua Hin for under 200 baht.

Cordon Bleu til fruen
Jungle Soup til herren

 

Jeg skal virkelig tage mig sammen for ikke at bestille denne nok temmelige usunde ret, når vi spiser her. Ba Bun har en huspapegøje, som skræpper løs og af og til flyver lidt rundt blandt gæsterne, altså ude i frit luftrum. Her er ofte helt fyldt op, og så vælter det rundt med Grab chauffører, som skal hente take-away.

Ruam Saeb

En rigtig autentisk Isaan Restaurant med alt fra tarme til myreæg på menuen. Man kan jo holde sig til de mere kendte retter, men deres Isaan Pølser med tilbehør er helt fantastiske. De laver også nogle gode supper, og bliver det for eksotisk, så har de et separat køkken med vesterlandsk mad.

Little Paris

Tag den store appetit og den store mave med her. Det er fransk mad, og portionerne er meget store. Restauranten kører med en a la carte og en to faste menuer, hvor den ene er rigtig billig i forhold til, hvad man får for pengene. Et dejligt sted på Soi 94, hvor der ikke er bulder fra barer, og så er servicen bare helt i top.

Soi 102 området

 

El Toro Loco

Her kan man kombinere mad med live musik. Det er et meget stort sted, som ligger lige ved Soi 102 nær banen. Cartoon, som ejer stedet, står i spidsen for husbandet, Stone Head Band. (Hua Hin betyder stenhoved), og fruen er i køkkenet. Hun er udlært i mexikansk mad, og vi kan rigtig godt lide deres virkelig snaskede Tex Mex mad. Af og til holder de buffet aftener, hvor de får hjælp af en svensk dame, som virkelig bare er en god kok. Ca. 300 baht for en billet.

Musikken er rock, men i den bløde ende.

Kao Soi

Kao Soi er en Lanna ret, som stammer fra Chiang Mai og Chiang Rai området (også kaldet Lanna). Maden herfra er noget anderledes end Isaan, centralthailand eller sydthailand. Hvis man godt kan lide lidt mere bastant mad med dybe smage, så er denne restaurant lige noget.

Kao Soi en suppe med smag som en kraftig boller i karry på dansk med nudler og stegte nudler og så kylling eller andet kød i.

Selve restauranten er indrettet i  Lanna stil, og selv om den er lille, så er det altså ret charmerende. Mad og service er til UG.

Som Dam Jae Pyng

Vi kalder denne her restaurant for ”Den med de orange træer”. Desværre har de nu fjernet de meget karakteristiske orange træer, så vi har måttet finde ud af, hvad den rigtig hedder.

Det er en familiedrevet restaurant med Jae og Pyng i front. Som Dam er en thai salat med umoden papaya, og den kan fås i utallige udgaver.

Her er altid mange mennesker – både til frokost og til aftensmad. Her kommer både turister/udlændinge og thaier. Det er billig, ærlig thai mad, som tilberedes med lynets hast og til små penge.

Jeg vil lige nævne en outsider

Baan Khun Por

Baan Khun Por er ikke en restaurant som sådan med et kæmpestort food court med masser af forskellige madboder. Man bestiller sin mad i de forskellige boder, og så bringer de maden hen til dit bord. Drikkevarer, servietter og is købes i de tre barer på området.

Det meste mad er meget billigt, og man kan få alt fra spareribs til de mest eksotiske thai retter med hønsefødder og gulerødder…

Det kan være en sjov og anderledes oplevelse at komme på Baan Khun Por, men desværre er musikken oftest så høj, at man ikke rigtig kan snakke sammen, medmindre man fortrækker om i det fjerneste  hjørne. Her kan man i det mindste råbe til hinanden…. Der findes også et dejligt ”VIP” område i det fjerneste hjørne, men her er drikkevarepriserne altså pænt høje.

Masser af muligheder for god mad i Hua Hin

Der er jo masser, masser af steder i Hua Hin, hvor man kan få supergod mad. Men engang imellem må man også kysse et par frøer inden man finder prinsen. Vi spørge tit vores thai venner for at få ny inspiration, og noget af det, de anbefaler, kan altså godt være lidt for “langhåret” til os.

På et tidspunkt vil jeg skrive lidt om området i Bintabat, som er ”centrum” i Hua Hin. Her kommer vi ikke så meget, for vi har jo allerede SÅ mange muligheder lige uden for døren. Det betyder ikke, at der ikke er nogle virkelig gode restauranter i området, som jeg også gerne vil nævne.

Jeg har fået en opfordring til at skrive om, hvad man skal vælge på et thai menukort, da det nogle gange kan være lidt uoverskueligt. Det kommer der snart et indlæg om.

God Søndag!

PS. Billedet øverst er ikke fra en restaurant men fra Rockzone i onsdags. Her kom en sælger forbi kl. 23 med de sidste rester i boden. Han solgte stegte griseører, grisetunge og grisehaler, som han fik lavet helt sprødt på grillen. Vores veninde Pam kunne ikke stå for halerne, så vi fik natmad!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *