Hua Hin Recharge – hvad er det så for noget?

“Hua Hin Recharge” har været på programmet i et stykke tid. Men hvad er det for noget?

Hua Hin Recharge er et ambitiøst projekt, som Hua Hin kommune har sat i søen for noget tid siden. Det går ud på, at udenlandske turister der er er fuldt vaccinerede, kan komme til Hua Hin uden karantæne. Man skal så blive her i 14 dage, før man kan begive sig ud i resten af Thailand. Der følger også en del andre regler med, og det ligner til forveksling “Phuket Sandbox” modellen. En del andre byer har arbejdet med samme model, som feks. Pattaya, Krabi og Chiang Mai. Sidstnævnte har i dag meddelt, at de nok ikke når at få vaccineret nok.

Recharge dagen i Hua Hin er sat til 1. oktober. Altså om 6 uger!

Det hele er baseret på, at 70% af den totale befolkning i Hua Hin er færdigvaccinerede, og at 100% af servicepersonalet i hotel- og restaurantsektoren er vaccineret.

Jeg beklager meget, at jeg nok ikke kan være helt præcis omkring tallene. Her flyver det rundt med tal, og det er godt nok svært at manøvrere i. Her er tallene fra den officielle Hua Hin Recharge hjemmeside (på thai).

Vi er ca. 90.000 sjæle i Hua Hin, og heraf var ca. 19% fuldt vaccinerede. Vel at mærke for en uge siden, for de har ikke opdateret deres hjemmeside siden 14. august. Om de så har styr på, hvem der er vaccineret andre steder i landet som feks. min bedre halvdel og flere af vores venner, der er vaccineret i Bangkok, vides ikke.

Grundlæggende er problemet, at der ikke er vacciner nok i landet. De vacciner der er bliver kanaliseret derhen, hvor der er flest smittede. Nemlig Bangkok og omliggende områder. Derfor kommer der drypvise forsyninger her i byen. Det lokale hospital gør et superjob, men det er svært, når der ikke er noget at gøre med. Borgmesteren har bestilt 50.000 doser af Sinopharm (også kinesisk), men jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvornår de kommer eller om de er kommet.

Brylcreme og stiv halm i træskoene

Om 6 uger skal vi så modtage turister, der er fuldt vaccinerede. Vi skal stå med nypudsede sko og brylcreme i håret og modtage ca. 100.000 turister fra 1. oktober og frem til årsskiftet. De skal lægge en masse penge i Hua Hin’s slunkne lommer og få “recharged” Hua Hin, som trænger til en kæmpe saltvandsindsprøjtning.

Ja – JEG er klar!

Men er Hua Hin klar?? Jeg har mine tvivl. Der er ihvertfald mange ting, vi skal nå. Det er ligesom at få gæster derhjemme! Vi skal først vaccineres færdig. Vi skal organisere det, så vi har styr på turisterne, så de ikke bare render rundt. Vi skal have godkendt hoteller og en hel hulens masse papirkram. For bare at nævne nogle ting. Nå ja, og så skal projektet da også lige godkendes af regeringen.

Så kommer vi til hele vores “Lock Down situation”. Laver turister mad i deres hotelværelse? Nej vel. Men så må vi åbne restauranterne, som stadigvæk er lukket her i provinsen og mange andre steder(dog ikke for takeaway, men hvem gider det på sin ferie?). Vil mange turister gerne drikke et glas vin eller en øl til deres mad? Det er desværre forbudt lige nu – alkohol er roden til alt ondt, så vi håber på, at de fleste turister afholdsfolk. Vil nogle turister gerne på bar og høre live musik under åben himmel? Det er da også forbudt! Hvad med shopping så? Altså desværre er hele midtbyen er død som en sild, og alt er lukket. Shoppingcentrene i byen har kun banker, fødevareforretninger og byggemarkeder åbne. Alt andet er lukket. Men strandene er fine, men man skal bare huske, at rygning er forbudt (bøde for det ca. 20.000 kr), og man kan ikke få en lille parasoldrink sidst på eftermiddagen. Glem også Burgerking – de lukkede i forrige uge.

Men, men men… Her i Hua Hin har vi da så meget andet spændende at byde på. Vi har monstermange huller i vejene, som man kan studere og evt. mærke i sin ryg, hvis man tager en tuk-tuk. Nå nej – de fleste tuk-tuk’er er også væk.

Vores vej – sådan markeres et manglende brønddæksel

Vi har kilometervis af halvt nedrevne huse langs med jernbanen. I den proces røg alle de mennesker ud, som havde bygget der ulovligt. Her kan man studere, hvordan de lokale har boet og som sidegevinst kan kan nyde kunstværkerne lavet af den lokale grafittimaler. Han har i øvrigt ret god humor.

Vi har også et fantastisk jernbanebyggeri, som har fået byen på den anden ende, og som indimellem skaber et meget interessant trafikkaos, som må være interessant for de fleste turister. Altså, vi to gamle kan godt lide at sidde et sted og drikke en kold øl og glo på trafikkaos, men det må man jo heller ikke mere. Desværre må man som som turist nok affinde sig med, at man må studere fænomenet stående.

Hua Hin har så mange dejlige attraktioner. Vi har i tusindvis af gadehunde, som gør højlydt hele natten. Når man ikke kan sove for dem, skal man bare tænke på, at jo flere vågne timer man har i sin ferie, jo mere får man ud af den. Vi har makak-aber. I tusindvis…. Og de kan godt være lidt aggressive, hvis man kommer i nærheden af dem, for de sulter. Men bare rolig. Vi bruger masser af penge hvert år på at sterilisere dem. Vi har stadig heste på stranden, så man kan få en ridetur og så få fornøjelsen af at træde i hestepærer bagefter.

Vi har også et natmarked. Det er godt nok ikke helt som i gamle dage, men der er vel 8-10 meget interessante boder, der sælger frisk frugt og stegt fisk og kylling. Som en ekstra meget lokal attraktion, har man fornylig anlagt en losseplads lige op ad et bebygget område ikke langt fra centrum. Det gav dog en del ballade i området, så nu kan man kun se resterne af dette meget interessante eksperiment. Vi sørger også for hyggelig og eksotisk atmosfære, når vi brænder det skrald af, der ligger overalt langs med vejene. Lugten af gamle madrasser og plastic, der brænder er en Hua Hin specialitet. Man burde komme det på flaske og sælge det som souvenirs. Så kan det jo også være interessant at overvære maduddeling til de fattige doneret af lokale gode mennesker, hvor flere hundrede står i kø i lokalområdet. Nåh ja! Man kan også deltage i at samle affald på stranden hver søndag! Der er masser af spændende aktiviteter her i byen!

Ting at huske på, når man besøger Hua Hin og Thailand

I programmet “Recharge Hua Hin” er der en del regler der skal følges, og der er masser af papirkram. Det er vi som danskere selvfølgelig vant til, så det skulle ikke være noget problem. Man skal testes for Covid-19 flere gange, selvom man er vaccineret, og det skal man altså selv betale for. Sikkerhed frem for alt!! Hvis man kommer som turist og i en større gruppe, så skal man huske, at med de nuværende regler må man maximalt samles 5 mennesker. Vi har trodsalt stadig undtagelsestilstand med gode regler for at beskytte folk mod Covid-19. Ikke noget med fester og slet ingen alkohol. Man skal også huske altid at bære maske, når man går ud. Kører man i bil mere end 1 person, skal alle bære maske.

Og så er der alle de generelle regler, som ikke har noget med Covid-19 at gøre. Her er bare et par stykker….

Man kan ikke kan købe alkohol mellem 14.00 og 17.00 og 23.00 og 11.00. Og ligger forretningen 300 meter fra en skole er alkoholsalg forbudt. Hvis nogen skulle få brug for det, så kan de få nummeret på vores lokale ølmand – han er helt ligeglad med klokken! Man må heller ikke poste noget der ligner alkohol på sin Facebook side eller andre steder. Det kan koste en tur i fængsel. Ikke sige noget dårligt om regering eller kongehus. Ikke skrive en dårlig anmeldelse af et hotel eller restaurant, for så risikerer du en sag på halsen.

Så bare kom til Hua Hin efter 1. oktober. I er SÅ velkomne. Vi er klar til at modtage jer og alle jeres penge. Hua Hin har bare SÅ meget spændende at byde på.

Husk sygeforsikring og masser af penge!

 

Her er den officielle beskrivelse af projekt “Hua Hin Recharge”

 

 

 

4 thoughts on “Hua Hin Recharge – hvad er det så for noget?

 1. Jamen ved du hvordan man havde tænkt sig ankomsten skulle ske? Komme til Bangkok eller Phuket og defra til HH uden karantæne direkte til HH i lukke hundevogn eller hvad?
  Hvordan tror du det kunne ske.
  Kh Palle husejer i Hh

  1. Hej Palle.
   Der er mange spørgsmål! Hvordan skal de komme hertil, som du skriver. Det er da et godt spørgsmål! Måske i lukkede busser?? Og skal der stå vagter ved alle veje ud af byen og checke for turister, der tager væk før tid? Det lyder meget fint, men det er godt nok også bare kompliceret. Så er det lidt nemmere, når det er en ø som Phuket med kun 1 adgangsvej. Jeg er ikke den store optimist i denne sammenhæng….
   Venlig hilsen
   Janne

 2. Man må heller ikke drikke sin egen medbragte øl fra 7-11 på stranden,. 20.000 baht i bøde og konfiskation,. Så selv på eget badehåndklæde må man pænt lade være med det 🙂

  1. Hej Peter,
   det er en sørgelig omgang. Jeg forstår godt at de turister, der er kommet til Phuket er skuffede over, at de møder et helt andet Thailand, end de kender.
   Venlig hilsen
   Janne

   PS – Et tip! Køb et termobæger, kom lidt is i og så den øl. Så går det fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *